Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Franzelă albă
1 buc
se va folosi doar jumătate din ea
●
Ouă
6 buc
3 fierte + 3 proaspete
●
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
4 linguri
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Sare
1 lingura
sărați după gust
●
Coriandru măcinat
0.5 lingurite
+ ghimbir uscat, după preferință
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ficățeii se spală și se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei - până se evaporă toată apa și încep să se rumenească.
Pas 2
Ceapa se curăță, spală și taie mărunt.
Pas 3
Când încep să se rumenească ficățeii adăugați ceapa, amestecați și lăsați încă 15 min la foc mediu să se rumenească puțin împreună. Apoi luați de pe foc și lăsați să se răcorească.
Pas 4
Cam așa ar trebui să fie compoziția de ficăței.
Pas 5
Jumătate de franzelă se înmoaie în lapte.
Pas 6
Așterneți cu hârtie de copt o formă de cozonac, recomand să ungeți hârtia cu unt înainte să turnați drobul în tavă.
Pas 7
Se dă prin mașina de tocat amestecul de ficăței și pâinea scursă bine de lapte.
Pas 8
La acestea se adaugă smântâna, 3 ouă, sosul de soia, piperul, sarea și pudra de ghimbir și coriandru.
Se amestecă bine.
Pas 9
Verdeața se toacă mărunt și se adaugă în compoziția de drob.
Pas 10
Acum se montează drobul - se toarnă jumătate din compoziția de ficăței în tava pregătită, apoi se aranjează uniform ouăle fierte și curățate de coajă.
Pas 11
Se toarnă restul de pastă de ficăței peste ouă, se nivelează și se dă la cuptor până se rumenește bine, 30-40 de min.
Pas 12
Când este gata o lăsați să se răcească bine la frigider.
Pas 13
După ce s-a răcit se răstoarnă drobul din tavă pe un fund și se porționează. Îl păstrați la frigider acoperit cu folie alimentară.
Pas 14
Se servește ca atare sau cu o garnitură de legume preferate.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(10 porții/felii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)