Hummus cu ardei copti

Hummus cu ardei copti

A venit si perioada postului, inainte sa incepem cu retetele de post nu uitati ca este o perioada de curatare pentru corp dar si pentru suflet. Incercati atunci cand tineti post sa fiti mai linistiti, mai multe ganduri si fapte bune. Eu voi ajuta cu partea culinara - gasiti deja foarte multe sugestii in rubrica Retete de Post, voi veni in continuare si cu altele la fel de gustoase si sanatoase.

In primul rand recomand sa atrageti atentia la pate-urile de post si favoritul nostru este in primul rand Hummus-ul. Daca va plictisiti de cel clasic va sugerez sa incercati varianta de Hummus cu sfecla rosie si pe acesta cu ardei copti.

Mie imi plac toate, fiecare varianta ii da o aroma si un gust mai special dar cu aceeasi textura cremoasa si fina. Ardeii copti sunt cei care nu-mi lipsesc niciodata in congelator si aceasta varianta este foarte buna, colorata si gustoasa.

Ingrediente

Naut fiert
350 g
Ardei gras copt
2 buc
Usturoi(catei)
2 buc
Zeama de lamaie
2 linguri
Tahini
1 linguri
dupa gust
Sare
1 lingurite
dupa gust
Ulei de masline extravirgin
2 linguri

Pasi de urmat

1

Fierbeti nautul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, si cum il congelez portii mici pentru hummus.

Sau daca il folositi la conserva, scurgeti bine de zeama.

Ardeii se coc, se curata bine de seminte, cotor si coaja. Daca ii aveti la congelator, nu uitati sa-i decongelati dinainte.

2

Intr-un bol adanc puneti nautul si ardeii copti.

3

Adaugati usturoiul, tahini, zeama de lamaie si sarea.

4

Am facut Tahini dupa reteta sugerata de Tiki si am observat ca hummus-ul a fost mult mai aromat si gustos, cel din comert este ceva mai amar si cu miros mai ciudat. Nu ezitati sa-l faceti pt ca este simplu si repede, aveti nevoie doar de susan, ulei si sare.

Va faceti un borcan mic si aveti 1 luna in frigider rezerva pt hummus-uri delicioase.

5

MIxati bine toata compozitia din bol, daca este nevoie adaugati putina apa fiarta ca sa obtineti hummusul cat mai cremos.

Insistati cat mai mult cu blenderul, asa pate-ul va fi cremos si foarte matasos.

Potriviti de sare, zeama de lamaie si tahini dupa gust si preferinte.

6

Cand este gata, il puneti intr-o farfurie si stropiti cu ulei de masline deasupra.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Monaa
Monaa 15 mar 2016, 11:33

Eu nu gasesc tachini,nici macar la lidl.Unde as putea sa mai caut doamna Elena?

MaryOan?643
Mary Oan? (MaryOan?643) Monaa 09 iun 2016, 15:31

La Carrefour gasiti. am luat eu acum o saptamana. Raionul BIO

Monaa
Monaa Mary Oan? (MaryOan?643) 09 iun 2016, 17:33

Noi nu l avem aici.Decat un magazin de Lidl si multe magazine micute.Atat

Monaa
Monaa 15 mar 2016, 11:33

Tahini,ma scuzati.

lena
Elena (lena) 15 mar 2016, 14:53

Monaa, azi am vazut la Lidl tahini, chiar cand am citit mesajul dvs eram in fata cu raftul de tahini :) Posibil sa nu aiba in stoc magazinul de langa dvs.

Eu as recomanda sa-l faceti acasa, susan si ulei gasiti cam la orice magazin - un blender bun, am scris cum se face repede in pasi.

Claudio.S
Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 mar 2016, 03:06

Buna,

cat se conserva humusul la frigider?

Se si poate congela ?

lena
Elena (lena) Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 mar 2016, 07:20

De congelat nu am incercat, dar cred ca ar merge.

Asa simplu in frigider sigur tine 1 luna.

Claudio.S
Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 mar 2016, 09:41

Ok , multumesc de informatie.

Mai am o intrebare.

Cu ce merge acest hummus? Tu cum il mananci de obicei? 

lena
Elena (lena) Claudio Claudiu (Claudio.S) 16 mar 2016, 09:45

In primul rand dimineata, pe paine integrala sau lipie. Gustare sanatoasa daca faci niste sandwich-uri sau roll-uri cu lipie, la pachet sau in drum cu masina.

Si oricand ti-e pofta :)

ConstantinaÍzdemir164
(ConstantinaÍzdemir164) 28 feb 2017, 17:58

Buna seara.Vreau ┼či eu sa imi scriu parerea.Humusul se poate face simplu.Numai din nohut .tahin zeama lamiie ulei masline usturoi sare piper ┼či ardei iute la cine ii place poate adauga.susam.Toate componentele se amesteca se face ca o pasta.(pireu)Deasupra se toarna ulei masline amestecat cu ardei iute cald se poate folosii ┼či unt .Humusul se poate servii la picnic .la prinz ┼či seara .Humusul nu este o mincare este un aperitiv se serve┼čte linga carne facuta la gratar.┼či alcol cine folose┼čte.Va multumesc pentru reteta d-voastra prima data vad humus cu ardei ro┼čii.Am sa fac ┼či eu.Va multumesc .Cu stima ┼či respect.C.Özdemir.

alinutza7
alinutza7 22 mar 2017, 14:49

Buna, cer scuze , am si eu o intrebare, pot folosi nautul din comert? Sau trebuie neaparat fiert?

lena
Elena (lena) alinutza7 22 mar 2017, 16:10

Bineinteles ca merge si cel din comert :)