Turte cu ceapa verde (Scallion Pancakes)

Turte cu ceapa verde (Scallion Pancakes)

Cika sunt originare din China, dar pe mine m-au atras pentru ca se fac din ingrediente banale, de post, apropo - si ceapa verde, vedeta sezonului de primavara neaparat trebuia cumva utilizata mai interesant.

Desi li se mai spun clatite, mai repede au textura de turte, cu aroma foarte fina de ceapa si delicioase tare. Recomand si ca inlocuitor de paine la o masa, sau ca un aperitiv interesant.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
400 g
Apa clocotita
250 ml
Ceapa verde
8 buc
adica 8 fire
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Intr-un bol cantariti faina, adaugati apa clocotita fierbinte.

2

Amestecati aluatul pentru inceput cu o lingura sau spatula - ca este foarte fierbinte.

3

Apoi il scoateti pe masa si framantati o bila de aluat.

O lasati 10 minute la odihnit.

4

Mai framantati-o  putin si lasati sa se odihneasca inca 45 de minute, sa se inmoaie bine.

5

Dupa acest timp taiati bila in 8 bucati egale.

6

Luati cate o bucata de aluat, o aplatizati putin prin faina.

7

Si intindeti o foaie cat se poate de subtire.

8

Asa intindeti toate foile, le ungeti cu ulei, presarati cu sare si ceapa verde taiata marunt.

9

Rulati fiecare foaie.

10

Si le formati asa ca in poza, ca un fel de melcisori.

11

Eu le-am lasati 15 minute sa se odihneasca.

12

Si apoi am intins fiecare "melc" intr-o foaie cam de 5mm grosime.

Le puteti intinde si fara sa se odihneasca aluatul, dar s-ar putea sa fie mai elastice si se intind mai greu.

13

Incingeti putin ulei in tigaie si puneti pe rand turtele la prajit.

14

Le frigeti cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.

15

Asa le coaceti pe toate si le puneti una peste alta pe parcurs.

16

Noua ne-au placut mai mult calde, dar si reci sunt bune.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 8 bucati (8 turte)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

Lumini?a Mache
Luminita Mihaela Mache (Lumini?a Mache) 13 apr 2019, 14:35

Uleiul este pentru prăjit sau pentru compoziție?

Am făcut aluatul fără ulei și este tare lipicios...

lena
Elena (lena) Luminita Mihaela Mache (Lumini?a Mache) 13 apr 2019, 14:38

Este pentru ambele.

12345
12345 04 feb 2019, 19:00

Se pot face cu putina ceapa calita sau simple? Nu am ceapa verde..

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12345 04 feb 2019, 19:09

Cu ceapa alba mai bine.

Mony
Mony 30 ian 2018, 18:40

Am facut, sunt prea pline de ulei desi am pus intre fiecare servetel.Se pot face si la cuptor? Sunt mai sanatoase decit prajite.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mony 30 ian 2018, 18:44

Se vor usca mult la cuptor, puneti mai putin ulei la prajire.

Mony
Mony Elena (lena) 30 ian 2018, 18:51

Ok. Multumesc!

gratiela
gratiela 17 mai 2014, 20:11

Lena , dar cu ciuperci ar fii la fel de grozave? As vrea sa incerc cu ceapa sunt delicioase. Multumim .

lena
Elena (lena) gratiela 17 mai 2014, 20:15

Cred ca merge, dar sa le maruntiti foarte bine.

Carmen Silvia
Carmen Silvia 11 apr 2014, 14:22

au iesit super! am folosit branza de oaie cam sarata si uscata, am sfaramat-o bine ... tot a iesit pe afara dar nu s-a ars, s-a topit fenerand un gust de senzatie! 

Poza mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 11 apr 2014, 10:39

foarte bune! astazi mai vreau sa fac dar as incerca si cu branza, dar cateva sau nu imi curga in tigaie cum zicea si Tiki.  Si au o singura mare problema...cu greu te poti oprii din mancat...!

Nota mea pentru reteta:
tuli
alexandru (tuli) 09 apr 2014, 22:57

ideile  pentru preparate de sezon sint f. bune ,  retetele la fel ,  iar rezultatul  final e perfect

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 apr 2014, 22:25

Of,iarasi poza.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 apr 2014, 22:24

Buna seara. Desi seara nu prea fac poze la fel ca si la alte reteta mi-e frica ca pana dimineata nu mai am la ce face. Parca ar fi aluat foietaj. F.bune asa calde. O sa vad maine cum sunt reci daca mai am ce gusta. Se fac destul de repede si usor,daca nu ar trebui sa lasi la "odihna",de atatea ori aluatul. Dar merita Poate ar merge si cu branza,dar cred ca s-ar topi si ar curge in tigaie. ....Mai vedem. Multumesc.Pupici.

Nota mea pentru reteta:
bursucu4me
bursucu4me 09 apr 2014, 19:15

Ingenioase!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile