Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
400 g
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Intr-un bol cantariti faina, adaugati apa clocotita fierbinte.
2
Amestecati aluatul pentru inceput cu o lingura sau spatula - ca este foarte fierbinte.
3
Apoi il scoateti pe masa si framantati o bila de aluat.
O lasati 10 minute la odihnit.
4
Mai framantati-o putin si lasati sa se odihneasca inca 45 de minute, sa se inmoaie bine.
5
Dupa acest timp taiati bila in 8 bucati egale.
6
Luati cate o bucata de aluat, o aplatizati putin prin faina.
7
Si intindeti o foaie cat se poate de subtire.
8
Asa intindeti toate foile, le ungeti cu ulei, presarati cu sare si ceapa verde taiata marunt.
10
Si le formati asa ca in poza, ca un fel de melcisori.
11
Eu le-am lasati 15 minute sa se odihneasca.
12
Si apoi am intins fiecare "melc" intr-o foaie cam de 5mm grosime.
Le puteti intinde si fara sa se odihneasca aluatul, dar s-ar putea sa fie mai elastice si se intind mai greu.
13
Incingeti putin ulei in tigaie si puneti pe rand turtele la prajit.
14
Le frigeti cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.
15
Asa le coaceti pe toate si le puneti una peste alta pe parcurs.
16
Noua ne-au placut mai mult calde, dar si reci sunt bune.
Pofta Buna!
Cantitate:
8 buc
(8 turte)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)