Sos alb vegetarian

Sos alb vegetarian

Inca o descoperire pentru mine a fost acest sos alb super gustos, credeam ca acesta trebuie sa fie numa din lapte, unt... foarte caloric si gras - aici am vazut ca se poate si altfel. Am gasit reteta in cartea de retete vegetariene luata de la Herghelia . Il puteti folosi la ciulama, paste, lasagna vegetariana, etc.

Ingrediente

Lapte de soia
1 pahare
puteti sa folositi lapte de orez sau supa de zarzavat
Faina alba calitate superioara
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Ulei de masline
1 linguri
Cimbru uscat
0.25 lingurite
adica un varf de lingurita, mai puteti pune nucsoara sau piper negru

Pasi de urmat

1

Puneti la fiert laptele de soia.

2

Pana fierbe laptele amestecati bine - faina cu jumatate de pahar de apa calduta(amestecati cu un tel sa nu faca cocoloase), apoi adaugati sarea si uleiul.

3

Cand fierbe laptele turnati incet amestecul de faina, amestecati bine, lasati sa mai fiarba 1-2 min.  Adaugati mirodeniile, cimbru/piper/nucsoara si opriti focul. Asta-i sosul, il folositi mai departe unde trebuie.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 mililitri
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Karen
Karen 01 aug 2010, 00:10

e super bun ! merge si cu usturoi in el .l-am folosit la ciuperci

am zis eu ca incep sa fac   retetele....,cum ne pregatim de post,le-am luat pe rand.... multumiri si sa fii sanatoasa! deja am gatit multe din retete si am fost incantata de fiecare din ele

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 15 feb 2011, 14:42

Lena, am incercat sa fac sosul dar ceva nu e corect. Mentionezi ca 3 linguri de faina se amesteca cu 1-2 linguri de apa... Dar daca pui doar 1-2 linguri de apa, iese aluat. Sa inteleg ca adaugi lapte de soia din oala care se incalzeste?! Mersi de ajutor!!!

lena
Elena (lena) TatianaD 15 feb 2011, 14:46

Da, eu am pus la ochi Tania - ca sa fie o compozitie usor de amestecat si mai lichida -  poti folosi si lapte de soia din cratita. O sa schimb in reteta, sa scriu jumate de pahar de apa eventual.

TatianaD
TatianaD 15 feb 2011, 15:03

Mersi mult! Am incercat cu lapte simplu si sosul a iesit foarte gustos! Data viitoare incerc si cu lapte de soia!!! Multumim!

serafima
tcaci (serafima) 09 dec 2012, 23:39

Lena, vreau sa-mi spui te rog daca am inteles corect: laptele de vaca poate fi substituit mereu( sau cel putin uneori) cu alt gen de lapte(de orez, ovas etc.)? Mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 10 dec 2012, 07:43

Aici am folosit lapte de soia - dar poti incerca cu orice alt lapte preferat, inclusiv si cu cel de vaca.

Cristina Maria
Cristina Maria 23 oct 2013, 20:03

Foarte bun sosul acesta. Il folosesc cel mai des la paste, dar l-am folosit si la ciulama. Merge si cu usturoi, pentru cei care prefera. 

Multumim!

Nota mea pentru reteta: