Couscous raw cu masline si verdeata

Couscous raw cu masline si verdeata

O mancare delicioasa, sanatoasa si neasteptat de satioasa. Acum in ajun de sarbatori cu mancaruri "grele" v-as recomanda sa incercati si ceva garnituri/salate mai usoare si sanatoase, o sa aveti timp dupa aia sa recuperati :)

Mi-a sugerat aceasta reteta una din persoanele care a fost la Atelier, va multumesc mult pentru atentie si retetele superbe trimise

Ingrediente

Conopida
500 g
Masline taiate
100 g
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura
Lamaie
0.5 buc
zeama de la ea
Ulei de masline
50 ml
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust
Praf de curry
1 lingurite
optional, pentru culoare si aroma in plus

Pasi de urmat

1

Conopida se spala si se pune in robot.

2

Macinati bine conopida, dar nu exagerati - sa fie cam de consistenta couscous-ului.

3

Intr-un bol mai mare puneti conopida, patrunjelul tocat si maslinele taiate.

Scurgeti zeama de lamaie pe toata suprafata legumelor.

4

Asezonati cu ulei, sare, piper si eventual curry - toate dupa gust.

5

A fost delicios si proaspat facut si chiar a 2-a zi, va recomand sa incercati neaparat - este o bomba de vitamine si fibre.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

uliana
uliana 15 feb 2015, 22:41

Merci frumos de o descifrare atat de desfasurată,o seara frumoasa!😘

tiki
tiki 15 feb 2015, 21:42

Buna. Uliana, curry este un amestec de 10-20  condimente specific Indiei. Cel mai important este praful de curcuma,care-i da culloarea galbena.În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt fructate, aromate sau iuţi.Gustul prafului de curry este dat de condimentele care îl compun dar şi de proporţia lor. Un praf de curry clasic conţine, pe lângă curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, piment şi/sau seminţe de schinduf.

în unele zone ale Indiei, se adaugă cuişoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne şi paprika (boia de ardei). Sper ca ti-am fost de folos. Pupici.

uliana
uliana 15 feb 2015, 20:26

arata foarte bine ,vreau sa -o incerc,insa,scuze de o intrebare probabil banala ce e praful de curry?

 
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 20 ian 2014, 21:47

eu sunt vegana si as incerca reteta,dar nu ma prea impac cu conopida cruda (am incercat de cateva ori) si ma intrebam : daca o fier 2-3 minute are ceva??

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Tabita Iordache (tabita17) 21 ian 2014, 10:09

Da, poti sa fierbi conopida, dar nu mai mult de 3 minute si imediat dupa fiert o scoti in apa rece.

tiki
tiki 02 sep 2013, 18:20

Neasteptat rezultatul. Nu-mi venea sa cred. Succes total. La mine a iesit mai inchis la culoare ca am dat si maslinele cu blenderul. Dar foarte sanatos, gustos,aspectos. Esti o comoara la casa omului..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 dec 2011, 17:22

Mercik! Te pup si spor la gatit!

laurairina13
laurairina13 14 dec 2011, 16:35

Lena, credeam ca e vb de couscous cu garnitura de conopina :))) greu m-am prins ca de fapt couscousul e inlocuit de conopida. S-a elucidat misterul.

Felicitari pt site, numai retete una si una!

lena
Elena (lena) 14 dec 2011, 14:32

Laurairina, esti sigura ca ai citit reteta? Mai incearca o data, daca tot mai cauti couscous de fiert atunci imi scrii....

Ionela A
Ionela A 07 dec 2011, 12:08

Ce frumos arata. Cred ca pot sa pun si cateva buchetele de brocoli. Multumesc mult pentru idee.

Cu drag, Ionela.

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 07 dec 2011, 02:47

Era nici sa nu deschid reteta sa o citesc,ma gandeam ca numai cous-cous crud nu imi trebuie sa mananc.Mi-l si imaginam pus in apa vreo cateva ore :))))))   O sa fac reteta neaparat!! Conopida imi place cruda  langa ridichi,branza,rosii ,castraveti e un deliciu pe care l-am descoperit de curand.Multumim de reteta

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile