Couscous raw cu masline si verdeata

Couscous raw cu masline si verdeata

O mancare delicioasa, sanatoasa si neasteptat de satioasa. Acum in ajun de sarbatori cu mancaruri "grele" v-as recomanda sa incercati si ceva garnituri/salate mai usoare si sanatoase, o sa aveti timp dupa aia sa recuperati :)

Mi-a sugerat aceasta reteta una din persoanele care a fost la Atelier, va multumesc mult pentru atentie si retetele superbe trimise

Ingrediente

Conopida
500 g
Masline taiate
100 g
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura
Lamaie
0.5 buc
zeama de la ea
Ulei de masline
50 ml
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust
Praf de curry
1 lingurite
optional, pentru culoare si aroma in plus

Pasi de urmat

1

Conopida se spala si se pune in robot.

2

Macinati bine conopida, dar nu exagerati - sa fie cam de consistenta couscous-ului.

3

Intr-un bol mai mare puneti conopida, patrunjelul tocat si maslinele taiate.

Scurgeti zeama de lamaie pe toata suprafata legumelor.

4

Asezonati cu ulei, sare, piper si eventual curry - toate dupa gust.

5

A fost delicios si proaspat facut si chiar a 2-a zi, va recomand sa incercati neaparat - este o bomba de vitamine si fibre.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

uliana
uliana 15 feb 2015, 22:41

Merci frumos de o descifrare atat de desfasurată,o seara frumoasa!😘

tiki
tiki 15 feb 2015, 21:42

Buna. Uliana, curry este un amestec de 10-20  condimente specific Indiei. Cel mai important este praful de curcuma,care-i da culloarea galbena.În funcÅ£ie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt fructate, aromate sau iuÅ£i.Gustul prafului de curry este dat de condimentele care îl compun dar şi de proporÅ£ia lor. Un praf de curry clasic conÅ£ine, pe lângă curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, piment şi/sau seminÅ£e de schinduf.

în unele zone ale Indiei, se adaugă cuişoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne şi paprika (boia de ardei). Sper ca ti-am fost de folos. Pupici.

uliana
uliana 15 feb 2015, 20:26

arata foarte bine ,vreau sa -o incerc,insa,scuze de o intrebare probabil banala ce e praful de curry?

 
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 20 ian 2014, 21:47

eu sunt vegana si as incerca reteta,dar nu ma prea impac cu conopida cruda (am incercat de cateva ori) si ma intrebam : daca o fier 2-3 minute are ceva??

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Tabita Iordache (tabita17) 21 ian 2014, 10:09

Da, poti sa fierbi conopida, dar nu mai mult de 3 minute si imediat dupa fiert o scoti in apa rece.

tiki
tiki 02 sep 2013, 18:20

Neasteptat rezultatul. Nu-mi venea sa cred. Succes total. La mine a iesit mai inchis la culoare ca am dat si maslinele cu blenderul. Dar foarte sanatos, gustos,aspectos. Esti o comoara la casa omului..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 dec 2011, 17:22

Mercik! Te pup si spor la gatit!

laurairina13
laurairina13 14 dec 2011, 16:35

Lena, credeam ca e vb de couscous cu garnitura de conopina :))) greu m-am prins ca de fapt couscousul e inlocuit de conopida. S-a elucidat misterul.

Felicitari pt site, numai retete una si una!

lena
Elena (lena) 14 dec 2011, 14:32

Laurairina, esti sigura ca ai citit reteta? Mai incearca o data, daca tot mai cauti couscous de fiert atunci imi scrii....

Ionela A
Ionela A 07 dec 2011, 12:08

Ce frumos arata. Cred ca pot sa pun si cateva buchetele de brocoli. Multumesc mult pentru idee.

Cu drag, Ionela.

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 07 dec 2011, 02:47

Era nici sa nu deschid reteta sa o citesc,ma gandeam ca numai cous-cous crud nu imi trebuie sa mananc.Mi-l si imaginam pus in apa vreo cateva ore :))))))   O sa fac reteta neaparat!! Conopida imi place cruda  langa ridichi,branza,rosii ,castraveti e un deliciu pe care l-am descoperit de curand.Multumim de reteta

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile