Couscous raw cu măsline și verdeață

Couscous raw cu măsline și verdeață

O mâncare delicioasă, sănătoasă și neașteptat de sățioasă. Acum în ajun de sărbători cu mâncăruri "grele" v-aș recomanda să încercați și ceva garnituri/salate mai ușoare și sănătoase, o să aveți timp după aia să recuperați :)

Mi-a sugerat această rețetă una din persoanele care a fost la Atelier, vă mulțumesc mult pentru atenție și rețetele superbe trimise

Ingrediente

Conopidă
500 g
   
Măsline tăiate
100 g
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Lămâie
0.5 buc
zeama de la ea
Ulei de măsline
50 ml
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Praf de curry
1 lingurita
opțional, pentru culoare și aromă în plus

Pași de urmat

Pas 1

Conopida se spală și se pune în robot.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 1
Pas 2

Măcinați bine conopida, dar nu exagerați - să fie cam de consistența couscous-ului.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai mare, puneți conopida, pătrunjelul tocat și măslinele tăiate.

Scurgeți zeama de lămâie pe toată suprafața legumelor.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 3
Pas 4

Asezonați cu ulei, sare, piper și eventual curry - toate după gust.

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 4
Pas 5

A fost delicios și proaspăt făcut și chiar a 2-a zi, vă recomand să încercați neapărat - este o bombă de vitamine și fibre.

Poftă Bună!

Couscous raw cu măsline și verdeață - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Karen
Karen 07 Dec 2011, 02:47

Era nici sa nu deschid reteta sa o citesc,ma gandeam ca numai cous-cous crud nu imi trebuie sa mananc.Mi-l si imaginam pus in apa vreo cateva ore :))))))   O sa fac reteta neaparat!! Conopida imi place cruda  langa ridichi,branza,rosii ,castraveti e un deliciu pe care l-am descoperit de curand.Multumim de reteta

Nota mea pentru rețetă:
agata
GEORGETA (agata) 07 Dec 2011, 09:32

O SA INCERC. EU MA CONFRUNT CU Kg IN PLUS SI CRED CA ACEASTA RETETA NU ARE MULTE CALORII.

 MULTUMESC!

Livia Z.
Livia (Livia Z.) 07 Dec 2011, 10:39

retete frumoase si foarte interesante

Ionela A
Ionela A 07 Dec 2011, 12:08

Ce frumos arata. Cred ca pot sa pun si cateva buchetele de brocoli. Multumesc mult pentru idee.

Cu drag, Ionela.

Nota mea pentru rețetă:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 07 Dec 2011, 13:25

Esti fenominala! De unde mai scoti astfel de bunatati? Sigur merita facuta caci este foarte buna.

elena-marius77
elena-marius77 07 Dec 2011, 15:08

cu siguranta voi face si eu acesta reteta sanatoasa ! Fii binecuvantata!

tantica
tantica 08 Dec 2011, 16:04

am sa o fac cu siguranta poate an seara asta 

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 09 Dec 2011, 11:13

A fost neasteptat de buna!

rody
rody 09 Dec 2011, 19:46

Maine sunt libera, am ea o incerc si eu. Cred ca este o bunatate  

laurairina13
laurairina13 14 Dec 2011, 08:56

Buna, acum am citit reteta, dar nu scrie cat couscous trebuie, si cum se prepara el. Multumesc!

lena
Elena (lena) 14 Dec 2011, 14:32

Laurairina, esti sigura ca ai citit reteta? Mai incearca o data, daca tot mai cauti couscous de fiert atunci imi scrii....

laurairina13
laurairina13 14 Dec 2011, 16:35

Lena, credeam ca e vb de couscous cu garnitura de conopina :))) greu m-am prins ca de fapt couscousul e inlocuit de conopida. S-a elucidat misterul.

Felicitari pt site, numai retete una si una!

lena
Elena (lena) 14 Dec 2011, 17:22

Mercik! Te pup si spor la gatit!

tiki
tiki 02 Sep 2013, 18:20

Neasteptat rezultatul. Nu-mi venea sa cred. Succes total. La mine a iesit mai inchis la culoare ca am dat si maslinele cu blenderul. Dar foarte sanatos, gustos,aspectos. Esti o comoara la casa omului..

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 20 Jan 2014, 21:47

eu sunt vegana si as incerca reteta,dar nu ma prea impac cu conopida cruda (am incercat de cateva ori) si ma intrebam : daca o fier 2-3 minute are ceva??

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Tabita Iordache (tabita17) 21 Jan 2014, 10:09

Da, poti sa fierbi conopida, dar nu mai mult de 3 minute si imediat dupa fiert o scoti in apa rece.

uliana
uliana 15 Feb 2015, 20:26

arata foarte bine ,vreau sa -o incerc,insa,scuze de o intrebare probabil banala ce e praful de curry?

 
tiki
tiki 15 Feb 2015, 21:42

Buna. Uliana, curry este un amestec de 10-20  condimente specific Indiei. Cel mai important este praful de curcuma,care-i da culloarea galbena.În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt fructate, aromate sau iuţi.Gustul prafului de curry este dat de condimentele care îl compun dar şi de proporţia lor. Un praf de curry clasic conţine, pe lângă curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, piment şi/sau seminţe de schinduf.

în unele zone ale Indiei, se adaugă cuişoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne şi paprika (boia de ardei). Sper ca ti-am fost de folos. Pupici.

uliana
uliana 15 Feb 2015, 22:41

Merci frumos de o descifrare atat de desfasurată,o seara frumoasa!😘