Salata cu spanac, mere si nuci

Salata cu spanac, mere si nuci

Cum va spuneam in articolul anterior despre Dressingul cu miere, salatele cu frunze in sezonul rece la noi sunt de baza. Cumpar diverse combinatii, dar intotdeauna am in frigider o punga de Baby Spanac - mi se pare ca au un gust mai neutru, merge combinat cu orice si copiilor le place cel mai mult. Zilele trecute am incercat aceasta combinatie cu mere, nuci si merisoare - a fost un super-hit, si acum salivez cand ma gandesc la ea... Neaparat va fi repetata de multe ori, chiar este deosebit de simpla, interesanta si foarte gustoasa. Nu trebuie nimic sa fierbeti sau sa gatiti din timp, iar daca nu aveti merisoare le puteti inlocui fara grija cu niste stafide.

Bineinteles dressingul cu miere face jumatate din treaba, dar chiar daca nu aveti mustar boabe marinat, merita sa incercati salata! In varianta de post o puteti face cu branza tofu, sau nu puneti deloc, oricum este buna.

Ingrediente

Frunze de spanac
200 g
am folosit frunze de Baby Spanac gata spalate, din comert
Mere
1 buc
Nuci
100 g
puteti combina aici si niste caju, migdale, etc
Merisoare
100 g
sau stafide
Branza feta sau telemea
100 g
in varianta de post inlocuiti cu tofu sau omiteti
Dressing
3 linguri
reteta mai jos

Pasi de urmat

1

Pe o farfurie mare, plata puneti vreo 2-3 maini de spanac spalat si uscat eventual cu o centrifuga de salata(eu il aveam deja spalat in cutie).

2

Marul il taiati felii subtiri si puneti deasupra frunzelor.

3

Adaugati merisoarele si nucile.

4

Branza o sfarmati putin cu mainile si presarati peste restul ingredientelor.

5

Pregatiti dressingul cu miere si mustar boabe, il puteti face si din timp si il agitati bine inainte de utilizare.

Daca nu aveti mustar, faceti sosul fara el.

6

Turnati cam 3-4 linguri de sos peste toate ingredientele salatei.

7

Si o serviti imediat cu mare pofta, ca-i buna tare...

Pofta Buna!

Cantitate: 300 grame (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

adriana st
adriana st 04 dec 2017, 11:51

nu as mai recomanda tofu, printre altele deoarece cel de la noi , care este cel mai usor de gasit, este inchegat cu clorura de calciu (solutia folosita la dezghetarea soselelor, rezultata din fabricarea sodei).