Salata Tabouleh
O super salata - aromata, crocanta, racoritoare si foarte, foarte gustoasa. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze si sa stiti ca isi merita faima. Cel mai important lucru aici este sa aveti patrunjel aromat, proaspat si rosiile bune.
Bulgurul si sosul de rodii il am de la Magazinul arabesc Evi, se poate in cel mai rau caz si fara ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.
Multumiri multe Geei care ne-a facut salata si la atelierul de gatit, de la ea am si reteta de Tabouleh si micile tips-uri pentru o salata cat mai autentica.
Ingrediente
●
Patrunjel verde
4 legaturi
4 legaturi - reglati cantitatea de patrunjel dupa gust
●
Menta verde
1 buc
sau menta uscata - 1 lingurita
●
Bulgur
2 linguri
am folosit bulgur marunt aici
●
Lamaie
2 buc
sucul de la ele
●
Ulei de masline extravirgin
50 ml
●
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aici sa vedeti bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai marunt, se inmoaie mai repede.
Pas 2
Am inmuiat bulgurul in multa apa la temperatura camerei - si am lasat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie sa fie prea moale, doar putin crocant, deci aveti grija sa nu-l tineti prea mult.
Pas 3
In acesti timp am tocat patrunjelul si l-am pus intr-un bol de salata.
Pas 4
Ceapa am taiat-o marunt, am adaugat in bol.
Pas 5
Apoi merg rosiile taiate cubulete.
Pas 6
Apoi am adaugat bulgurul scurs bine de apa.
Pas 7
Am adaugat menta tocata marunt(sau cea uscata macinata), sosul de rodii, sucul de lamaie, sare si ulei.
Pas 8
Daca mai trebuie potriviti de sare, ulei, lamaie - dupa gust.
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)