Salată Tabouleh

Salată Tabouleh

O super salată - aromată, crocantă, răcoritoare și foarte, foarte gustoasă. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze și să știți că își merită faima. Cel mai important lucru aici este să aveți pătrunjel aromat, proaspăt și roșiile bune.

Bulgurul și sosul de rodii îl am de la Magazinul arabesc Evi, se poate în cel mai rău caz și fără ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.

Mulțumiri multe Geei care ne-a făcut salată și la atelierul de gătit, de la ea am și rețeta de Tabouleh și micile tips-uri pentru o salată cât mai autentică.

Ingrediente

Pătrunjel verde
4 legaturi
4 legături - reglați cantitatea de pătrunjel după gust
Roșii
3 buc
   
Ceapă verde
2 buc
   
Mentă verde
1 buc
sau mentă uscată - 1 linguriță
Bulgur
2 linguri
am folosit bulgur mărunt aici
Sos de rodii
2 linguri
   
Lămâie
2 buc
sucul de la ele
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
   
Sare
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Aici să vedeți bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai mărunt, se înmoaie mai repede.

Salată Tabouleh - Pas 1
Pas 2

Am înmuiat bulgurul în multă apă la temperatura camerei - și am lăsat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie să fie prea moale, doar puțin crocant, deci aveți grijă să nu-l țineți prea mult.

Salată Tabouleh - Pas 2
Pas 3

În acest timp am tocat pătrunjelul și l-am pus într-un bol de salată.

Salată Tabouleh - Pas 3
Pas 4

Ceapa am tăiat-o mărunt, am adăugat în bol.

Salată Tabouleh - Pas 4
Pas 5

Apoi merg roșiile tăiate cubulețe.

Salată Tabouleh - Pas 5
Pas 6

Apoi am adăugat bulgurul scurs bine de apă.

Salată Tabouleh - Pas 6
Pas 7

Am adăugat menta tocată mărunt (sau cea uscată măcinată), sosul de rodii, sucul de lămâie, sare și ulei.

Salată Tabouleh - Pas 7
Pas 8

Dacă mai trebuie potriviți de sare, ulei, lămâie - după gust.

Poftă Bună!

Salată Tabouleh - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Geea
Geea 12 Jun 2012, 20:54

Draga Lena, ma bucur nespus de mult ca ti-a plcut reteta mea. Eu am mai multe retete pe care as vrea sa ti le trimit ,dar din pacate nu prea am timp sa le pun pe site. Sunt mancaruri pe care le fac foarte des . Si despre ultimul atelier vreau sa-ti spun ca a fost nemaipomenit. Mi-a placut tot ce ai gatit!M-a impresionat in special painicile si supa crema.

lena
Elena (lena) 12 Jun 2012, 22:17

Multumesc Geea pentru reteta si ma bucur mult ca ti-a placut la Atelier, asta a fost si scopul :)

abryl-2010
abryl-2010 12 Jun 2012, 22:41

MII DE MULTUMIRII ...ptr retetele trimise ...ma bucur f mult cind le primesc......mi-as dori sa particip la atelier......dar ne despart 4300 km .....cu salutari de la ...Madrid

mariam
mariam 15 Oct 2012, 17:58

in reteta originala ( nu cele de la restaurantele cu bucatari romani) nu se foloseste sucul de rodii si nici menta, fie ea si uscata.se pot aduga si ridichii iar ceapa verde iarna poate fi inlocuita cu succes cu cea uscata. eu pun frunze de salata verde pe fundul platoului de servire si de obicei musafiri arabi si sotul meu o folosesc pe post de lipie cand manaca tabuleh. oricum e o salata minunata, plina de vitamine si savoare se poate manca ca atare sau ca garnitura la gratar sau de ce vu pentru vegetarieni langa o portie generoasa de hummus.

Maggy
Maggy 04 Feb 2014, 17:53

Scuzati, dar ce este rodia, sau sucul de rodie? 

lena
Elena (lena) Maggy 04 Feb 2014, 18:36

Rodia este un fruct, i se mai spune "pomegranate", sigur il gasiti pe net cu poze si descriere.

tiki
tiki 21 Aug 2015, 09:36

Buna. Am auzit de aceasta salata la o reclama TV, si ma intrebam Lena daca nu o ai. Si spre bucuria mea am gasit-o si facut-o. F. buna.Eu insa am pus couscous dar  sos de rodii nu am avut. Menta am luat ieri proaspata, asa ca acuma am facut-o. F.f.buna, asaromata si aspectuoasa. Desi am auzit ca se consuma imediat, asa am facut, dar mi-a mai ramas si nu cred ca va fi rea mai tarziu. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
maxik08
maxik08 15 Jun 2016, 20:43

Buna. Am cumparat salata din Billa si asa am ajuns la reteta ta. Am pregatit-o pentru fetita si sotie... mmm bun. Numai ca macelaria de pe Jiului nu mai exista, am cumparat sosul de rodii din Mega. Acolo am gasit doar cuscus. De unde te aprovizionezi acum?

lena
Elena (lena) maxik08 15 Jun 2016, 20:52

Da, nu mai este din pacate. Acum cumpar de la Carrefour, macelariile arabesti din Crangasi sau de la metrou Iancului, langa Posta.

de3a2008
de3a2008 Elena (lena) 10 Sep 2016, 00:41

Este o măcelărie arăbească în intersecție la Mihai Bravu

mthmb
mthmb 11 Oct 2017, 10:44

Nu trebuie sa neglijam mancarurile sanatoase, asa cum mi s-a parut aceasta salata.

5 Stele si va reveni in meniul nostru.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tititino
tititino 27 Jul 2020, 19:53

Pt a intensifica aroma de patrunjel, o legatura se poate marunti cu blenderul vertical si se freaca cu zeama de lamaie si sucul de rodii