Salată Tabouleh
O super salată - aromată, crocantă, răcoritoare și foarte, foarte gustoasă. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze și să știți că își merită faima. Cel mai important lucru aici este să aveți pătrunjel aromat, proaspăt și roșiile bune.
Bulgurul și sosul de rodii îl am de la Magazinul arabesc Evi, se poate în cel mai rău caz și fără ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.
Mulțumiri multe Geei care ne-a făcut salată și la atelierul de gătit, de la ea am și rețeta de Tabouleh și micile tips-uri pentru o salată cât mai autentică.
Ingrediente
●
Pătrunjel verde
4 legaturi
4 legături - reglați cantitatea de pătrunjel după gust
●
Mentă verde
1 buc
sau mentă uscată - 1 linguriță
●
Bulgur
2 linguri
am folosit bulgur mărunt aici
●
Lămâie
2 buc
sucul de la ele
●
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
●
Sare
0.5 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aici să vedeți bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai mărunt, se înmoaie mai repede.
Pas 2
Am înmuiat bulgurul în multă apă la temperatura camerei - și am lăsat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie să fie prea moale, doar puțin crocant, deci aveți grijă să nu-l țineți prea mult.
Pas 3
În acest timp am tocat pătrunjelul și l-am pus într-un bol de salată.
Pas 4
Ceapa am tăiat-o mărunt, am adăugat în bol.
Pas 5
Apoi merg roșiile tăiate cubulețe.
Pas 6
Apoi am adăugat bulgurul scurs bine de apă.
Pas 7
Am adăugat menta tocată mărunt (sau cea uscată măcinată), sosul de rodii, sucul de lămâie, sare și ulei.
Pas 8
Dacă mai trebuie potriviți de sare, ulei, lămâie - după gust.
Poftă Bună!
Cantitate:
300 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)