Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
●
Oțet de mere
130 ml
sau oțet clasic
●
Usturoi
5 buc
adică căței
●
Piper negru
20 buc
piper boabe
●
Ulei de floarea-soarelui
125 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați, curățați ciupercile. Dacă sunt mici le lăsați întregi, dacă sunt mari le tăiați sferturi sau jumătăți.
Le puneți într-o tigaie sau cratiță adâncă.
Pas 2
Curățați usturoiul și îl pisați peste ciuperci. Adăugați oțetul, uleiul, sarea, zahărul și mirodeniile.
Pas 3
Puneți cratița la foc mediu pe aragaz și acoperiți cu capac.
Pas 4
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 5 min.
Pas 5
După 5 min stingeți focul, amestecați bine ciupercile și lăsați totul să se răcească bine.
Pas 6
După ce se răcesc le lăsați să se marineze în frigider minim 4 ore. Le puteți lăsa în cratiță sau le aranjați în borcane, astfel vor ocupa puțin loc.
Se pot păstra până la 3 luni în frigider, dar vă asigur că nu vor ajunge :) De obicei se mănâncă foarte repede.
Pas 7
Se servesc ca aperitiv cu verdeață mărunțită și/sau ceapă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(Este un borcan de 700ml de ciuperci)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)