Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
●
Otet de mere
130 ml
sau otet clasic
●
Usturoi
5 buc
adica catei
●
Piper negru
20 buc
piper boabe
●
Ulei de floarea soarelui
125 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati, curatati ciupercile. Daca sunt mici le lasati intregi, daca sunt mari le taiati sferturi sau jumatati.
Le puneti intr-o tigaie sau cratita adanca.
Pas 2
Curatati usturoiul si il pisati peste ciuperci. Adaugati otetul, uleiul, sarea, zaharul si mirodeniile.
Pas 3
Puneti cratita la foc mediu pe aragaz si acoperiti cu capac.
Pas 4
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 5 min.
Pas 5
Dupa 5 min stingeti focul, amestecati bine ciupercile si lasati totul sa se raceasca bine.
Pas 6
Dupa ce se racesc le lasati sa se marineze in frigider minim 4 ore. Le puteti lasa in cratita sau le aranjati in borcane, astfel vor ocupa putin loc.
Se pot pastra pana la 3 luni in frigider, dar va asigur ca nu vor ajunge :) De obicei se mananca foarte repede.
Pas 7
Se servesc ca aperitiv cu verdeata maruntita si/sau ceapa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(Este un borcan de 700ml de ciuperci)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)