Pizza Low-Carb, sau Keto Pizza
Mai pe romaneste ar fi pizza fara faina, adica fara carbohidrati - una din primele mele retete incercate in dieta lchf(low-carb-high-fat) ghidandu-ma dupa regulile de pe dietdoctor.com. Anume dupa aceasta reteta de pizza low-carb sotul meu a insistat sa tina si el o perioada dieta, nu ca ar avea nevoie, mai mult pentru alte beneficii. Deci, asta sa vedeti ca si o persoana foarte comoda, deloc obisnuita cu diete a apreciat reteta si mi-a zis ca nu o duc rau deloc cu asa meniu!
Sunt multe variante si retete de pizza low carb, dar anume pe aceasta o apreciez pentru ca este si cea mai simpla. Intotdeauna avem in frigider oua si cascaval, nu este nevoie de faini smekere sau alte ingrediente mai specifice, repede le combin cu ce mai am pentru topping si imi satisfac pofta de pizza.
Bineinteles ca voi mai lucra pe viitor alte retete de pizza keto, dar eu zic anume pe aceasta s-o considerati de baza - simpla, rapida si foarte buna. Din cantitatile de mai jos obtineti 1 pizza medie, dar sa stiti ca este pentru 2 persoane sau 2 portii - fiind si foarte satioasa. Mai mult de 4 felii nu puteti manca la o masa si este foarte suficient.
Ingrediente
●
Sos de rosii
3 linguri
alegeti un sos de rosii care nu contine zahar, sau dizolvati 1 lingura pasta de rosii(fara zahar!) cu putina apa
●
Sunca
100 g
sunca, orice salam va place, slanina afumata - orice preferati si cu eticheta curata
●
Rosii cherry medii
5 buc
eu le-am avut congelate din vara, dar puteti folosi felii de rosii proaspete
●
Masline fara samburi
30 g
si orice alte toppinguri va plac - ciuperci, ardei, ceapa, ton, etc
●
Mirodenii pizza
0.5 lingurite
sau putin oregano uscat, busuioc, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asterneti o tava de pizza(sau tava simpla de cuptor) cu hartie de copt.
Eu am taiat hartie dupa indicatiile de aici, dar am lasat bordura putin mai mare.
Pas 2
Dati prin razatoarea medie 150g de cascaval, il puneti intr-o farfurie sau bol mai adanc.
De obicei folosesc cascaval clasic, dar aici am avut si am folosit un cascaval Eidam marca Koliba Romania.
Pas 3
Adaugati cele 4 oua peste cascaval.
Pas 4
Amestecati bine cu o furculita aceasta compozitie.
Nu trebuie sa puneti sare aici, cascavalul are suficienta.
Pas 5
Turnati amestecul de oua si cascaval in tava asternuta cu hartie de copt, distribuiti si nivelati atent cu o furculita/lingura.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute, pana se rumeneste bine.
Pas 6
Pana se face crusta de pizza in cuptor, intr-un bol mic am dizolvat 1 lingura pasta de rosii cu putina apa, sa fie ca un sos.
Pas 7
Cam asa arata crusta gata, puteti s-o rumeniti si mai bine - anume asta o face mai ferma si putin crocanta, sa tina toppingul.
Lasati 5 minute sa se racoreasca.
Pas 8
Apoi o ungeti cu sosul de rosii.
Pas 9
Dupa preferinta presarati orice mirodenii pentru pizza va plac - busuioc, oregano, maghiran, sau putin piper negru macinat.
Pas 10
Acum distribuiti deasupra inca 150g de cascaval ras si felii mici de sunca, salam, etc.
Pas 11
Puteti sa mai adaugati orice legume va plac deasupra(bineinteles sa fie potrivite in regimul keto daca il tineti), ardei, ceapa, ciuperci, masline, etc.
Eu am avut masline si rosii cherry congelata din vara.
Puneti pizza inapoi la cuptor pentru inca 10 minute.
Pas 12
Dupa cuptor o lasati cam 10-15 minute putin sa se racoreasca, feliati si serviti cu mare pofta. Copiilor le place la fel de mult, nu prea vad ele diferenta, si nici nu le explic ca este altfel de pizza :))
Este simpla si o mare gaselnita pentru poftele mele in regimul keto.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 buc
(2 portii, adica 1 pizza medie)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)