Pizza cu mere si crema de vanilie
Puteti sa-i spuneti "tarta cu mere si crema de vanilie", dar eu am facut-o ca pizza - improvizatie de-a mea, un desert rapid pe langa celelalte, cu umpluturi sarate. Am combinat aici aluatul moale de la pizza, cu aroma merelor si crema de vanilie fina - o nebunie de desert, a disparut imediat de pe platou si a primit laude binemeritate.
Recomand sa coaceti prima pizza dulce, sa se mai racoreasca putin pana la servire - pana coaceti celelalte pizza sarate deja veti avea si desertul gata.
Foarte buna, rapida si interesanta - chiar v-o recomand!
Ingrediente
●
Mere
2 buc
optional puteti adauga o mana de stafide si scortisoara
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati aluatul de pizza conform retetei, lasati sa se odihneasca si creasca.
Eu am facut portie dubla de aluat - din el am facut 1 pizza dulce si 4 pizza sarate.
Pas 2
In acest timp faceti si crema de vanilie, lasati putin sa se racoreasca.
Recomand sa va faceti rezerve de crema in congelator si la nevoie decongelati si folositi.
Pas 3
Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda, o puneti in tava de pizza sau tarta.
Dati la o parte, sa creasca putin.
Pas 4
Merele se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Pas 5
Apoi ungeti blatul cu crema de vanilie - nu trebuie sa puneti nici prea putin, dar nici sa fie strat foarte gros - ideal ar fi cam 5-6 linguri de crema si le intindeti uniform.
Aveti grija sa lasati 1 cm de la bordul aluatului, sa fie fara crema.
Pas 6
Aranjati merele desupra, peste crema - le puteti taia si cubulete, va fi mai simplu de distribuit.
Pas 7
Presarati putin zahar deasupra si optional stafide, data viitoare as pune stafidele sub mere - se rumenesc foarte repede si se ard deasupra - desi aveau si ele un farmec asa coapte :)
Pas 8
Mai puteti sa puneti si un praf de scortisoara deasupra, dar depinde de gusturi si preferinte.
Pas 9
Se coace timp de 30-35 de minute la cuptor preincalzit la 200 grade.
Nu se rumeneste tare deasupra, va uitati la marginile blatului sa fie usor rumene.
Lasati sa se racoreasca putin si serviti.
Pas 10
Puteti orna cu zahar pudra, optional.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(6-8 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: