Salată Cobb Rețetă VIDEO

Salată Cobb

Această Salată Cobb cu pui și avocado este una din descoperirile mele recente în materie de salate cu pui, mai consistentă, dar în același timp colorată, sățioasă, frumoasă și interesantă. Mai jos în pași aveți rețeta de Salată Cobb clasică, combinația cea mai cunoscută și merită la o primă încercare așa s-o faceți. Eu voi da și alte variante de salată Cobb mai jos, perfecte pentru orice gust, inclusiv și cei vegetarieni.

Deci, în orice salată Cobb rămâne neschimbat stratul de verdeață, în rest sus puteți pune orice alte combinații vă plac: roșii, cașcaval de orice fel, morcov ras, bacon, șuncă/pastramă de pui, carne coaptă gen barbeque, ceapă roșie/verde, porumb, fasole roșie, năut, ardei, castraveți, ouă, etc.

Am observat și variante vegetariene de salată Cobb cu aceste ingrediente: tofu, năut, alune, migdale, caju, verdețurile de mai sus, căpșuni/mure/afine, felii de mandarine, ananas, caise uscate/merișoare, mere, etc.

Nu-i așa că e genială?! Pe lângă faptul că arată foarte frumos puteți să combinați orice vă place în funcție de gusturi, preferințe și meniu - varianta clasică, vegetariană, low-carb sau după gust și ce aveți în frigider.

Ingrediente

Salată verde
200 g
orice combinații de salate și frunze vă plac - salată verde, spanac, rucola, valeriană, etc.
Bacon
200 g
   
Șuncă/pastramă
200 g
de pui am pus eu aici
Ouă fierte
3 buc
   
Avocado
1 buc
   
Roșii
200 g
roșii cherry sau simple
Cașcaval
100 g
brânza DorBlu am pus eu, se poate înlocui cu orice brânză/cașcaval vă place sau cu tofu
Ulei de măsline extravirgin
50 ml
   
Oțet balsamic
20 ml
sau zeamă de lămâie, eu am pus aici oțet alb balsamic
Sare
1 lingurita
și puțin piper negru măcinat dacă vreți
Muștar franțuzesc
1 lingurita
optional, dacă vă place și aveți

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând tăiați felii bacon-ul și îl căliți în tigaie fără ulei până se rumenește bine.

Apoi îl treceți pe o farfurie așternută cu șervețele să se absoarbă excesul de grăsime. Lăsați așa până pregătim restul ingredientelor.

Salată Cobb - Pas 1
Pas 2

Pregătiți frunzele și verdețurile care le aveți - spălați, uscați și rupeți bucățele medii într-un bol mai adânc.

Salată Cobb - Pas 2
Pas 3

Pregătiți și restul ingredientelor - aici am pus pastramă de casă, fac de obicei mai multă și congelez pentru salată.

Brânza cu mucegai o puteți înlocui fără grijă cu orice brânză vă place sau cu cașcaval.

Pentru culoare mai multă data viitoare voi adăuga neapărat și porumb.

Salată Cobb - Pas 3
Pas 4

Pregătim dressingul:

- într-un bol turnăm uleiul, oțet balsamic sau zeamă de lămâie și puțină sare.

- opțional puteți pune și puțin piper negru

Salată Cobb - Pas 4
Pas 5

- opțional puteți adăuga aici și 1 linguriță de muștar boabe, din acela franțuzesc

- amestecați bine să se emulsioneze compoziția, dar asta chiar înainte s-o turnați peste salată, că între timp se separă înapoi.

Salată Cobb - Pas 5
Pas 6

Turnați jumătate din acest dressing peste verdețurile din bol și amestecați bine cu niște furculițe.

Salată Cobb - Pas 6
Pas 7

Începem să montăm salata:

Mai întâi puneți pe un platou mare primul strat, cel de frunze cu dressing.

Salată Cobb - Pas 7
Pas 8

Puneți pe rânduri felii/cubulețe de roșii, pastramă de pui.

Salată Cobb - Pas 8
Pas 9

Ouăle fierte le tăiați sferturi sau cubulețe și puneți încă un rând pe platou.

Salată Cobb - Pas 9
Pas 10

Un rând de bacon rumenit și scurs de grăsime.

Salată Cobb - Pas 10
Pas 11

Acum puneți cubulețe de brânză și avocado, fiecare în rândul lui.

Salată Cobb - Pas 11
Pas 12

Peste toate aceste rânduri puneți restul de dressing.

Salată Cobb - Pas 12
Pas 13

Serviți salata imediat, o puneți pe masă așa rânduri și chiar când începeți să mâncați o amestecați atent în platou.

Poftă Bună!

Salată Cobb - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (5-6 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 23 Mar 2017, 21:47

Daca ar fi salata, ar fi amestecata, si nu  ar mai fi asa frumoasa;

asa, este frumoasa, dar nu e salata. :)

Ce ar fi s afacem la fel si  salata de Boeuf?. :)

Ar fi si aceea frumoasa.. :)

lena
Elena (lena) Elisa Lazarescu (l.e.) 23 Mar 2017, 22:02

Dap, deci salata e tot ce e o ingramadeala in farfurie, nu?

Si daca cititi atent se amesteca si asta inainte de servire.

Eu zic ca un pic mai multa imaginatie nu strica la multa lume, dar si salata de boeuf imi place :)))

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 23 Mar 2017, 22:27

De cate ori ni se serveste o slata, ea arata  deja amestecata

la asta "faceam aluzie " .....

Noi  doar o amestecam

Neamestecata e mai prezentabila .

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 23 Mar 2017, 22:29

Voiam sa zic, ca noi doar o  mestecam :))

nu amestecam.

tiki
tiki 23 Mar 2017, 22:54

Woooww. Ce-mi place. Arata nemaipomenit. O voi face precis si fiecare sa-si ia cat vrea in farfuria lui si sa si-o amestece,  ca pe platou sa ramana tot frumos., Multumesc mult de reteta.

LumyaPascalin109
Lumya Pascalin (LumyaPascalin109) 15 Jan 2022, 21:00

Arata excelent si sigur e si delicioasa. Eu fac o reteta asemanatoare dar pun varza cruda si cartof fiert stropite din belsug cu un dresing asemanator. Multumim!