Ingrediente
●
Sfeclă roșie
400 g
3 sfecle medii
●
Fasole uscată albă
200 g
●
Prune uscate
100 g
fără sâmburi
●
Usturoi (cățeii)
2 buc
sau usturoi praf - un vârf de linguriță
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Eu am fiert mai multe fasole, și pentru altă mâncare - să nu vă speriați că atât trebuie pentru salată :)
Dacă nu o aveți la conservă, o fierbeți acasă - dar aș recomanda mai întâi s-o puneți la înmuiat peste noapte, va fierbe mult mai repede și mai bine.
Pas 2
Se fierbe în multă apă (minim de 3 ori mai multă decât fasole), puteți adăuga frunză de dafin, o ceapă și 2 linguri de ulei - va fi mai gustoasă și aromată.
Pas 3
Sfecla se fierbe clasic, în apă.
Sau mai nou am descoperit o altă metodă - o înveliți în folie de aluminiu și o puneți la cuptor, la 200 grade pentru o oră - își păstrează mai bine vitaminele. Apoi o răcoriți, curățați și folosiți în salată.
Pas 4
Și acum partea cea mai simplă, combinăm ingredientele de mai sus.
Sfecla se taie cubulețe mai mari.
Pas 5
Apoi adăugați prunele tăiate bucățele medii, cam cât și cele de sfeclă.
Pas 6
Adăugați uleiul, usturoiul pisat (eu am pus pudra), sarea și piperul. Amestecați bine și reglați după gust fiecare din acestea.
Fasolea se adaugă la urmă, ca după multe amestecări să nu se coloreze prea mult în roșu (este mai frumos să fie în culori de contrast salata) și să nu o zdrobiți prea tare.
Pas 7
Adăugați fasolea și amestecați ușor.
Pas 8
Se poate servi ca salată sau ca mâncare ca atare - caldă sau rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
700 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: