Ingrediente
●
Sfecla rosie
400 g
3 sfecle medii
●
Fasole uscata alba
200 g
●
Prune uscate
100 g
fara samburi
●
Usturoi (catei)
2 buc
sau usturoi praf - un varf de lingurita
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu am fiert mai multe fasole, si pentru alta mancare - sa nu va speriati ca atat trebuie pentru salata :)
Daca nu o aveti la conserva, o fierbeti acasa - dar as recomanda mai intai s-o puneti la inmuiat peste noapte, va fierbe mult mai repede si mai bine.
Pas 2
Se fierbe in multa apa(minim de 3 ori mai multa decat fasole), puteti adauga frunza de dafin, o ceapa si 2 linguri de ulei - va fi mai gustoasa si aromata.
Pas 3
Sfecla se fierbe clasic, in apa.
Sau mai nou am descoperit o alta metoda - o inveliti in folie de aluminiu si o puneti la cuptor, la 200 grade pentru o ora - isi pastreaza mai bine vitaminele. Apoi o racoriti, curatati si folositi in salata.
Pas 4
Si acum partea cea mai simpla, combinam ingredientele de mai sus.
Sfecla se taie cubulete mai mari.
Pas 5
Apoi adaugati prunele taiate bucatele medii, cam cat si cele de sfecla.
Pas 6
Adaugati uleiul, usturoiul pisat(eu am pus pudra), sarea si piperul. Amestecati bine si reglati dupa gust fiecare din acestea.
Fasolea se adauga la urma, ca dupa multe amestecari sa nu se coloreze prea mult in rosu(este mai frumos sa fie in culori de contrast salata) si sa nu o zdrobiti prea tare.
Pas 7
Adaugati fasolea si amestecati usor.
Pas 8
Se poate servi ca salata sau ca mancare ca atare - calda sau rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
700 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: