Salata cu fasole si sfecla rosie

Salata cu fasole si sfecla rosie

Pare o simpla si banala combinatie - dar foarte reusita, si putin innobilata cu prune uscate va fi o salata gustoasa, satioasa, sanatoasa si deosebita.

Fasolea puteti s-o cumparati si la borcan gata fiarta, sa mai reduceti din timpul de preparare.

Ingrediente

Sfecla rosie
400 g
3 sfecle medii
Fasole uscata alba
200 g
Prune uscate
100 g
fara samburi
Usturoi(catei)
2 buc
sau usturoi praf - un varf de lingurita
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Eu am fiert mai multe fasole, si pentru alta mancare - sa nu va speriati ca atat trebuie pentru salata :)

Daca nu o aveti la conserva, o fierbeti acasa - dar as recomanda mai intai s-o puneti la inmuiat peste noapte, va fierbe mult mai repede si mai bine.

2

Se fierbe in multa apa(minim de 3 ori mai multa decat fasole), puteti adauga frunza de dafin, o ceapa si 2 linguri de ulei - va fi mai gustoasa si aromata.

3

Sfecla se fierbe clasic, in apa.

Sau mai nou am descoperit o alta metoda - o inveliti in folie de aluminiu si o puneti la cuptor, la 200 grade pentru o ora - isi pastreaza mai bine vitaminele. Apoi o racoriti, curatati si folositi in salata.

4

Si acum partea cea mai simpla, combinam ingredientele de mai sus.

Sfecla se taie cubulete mai mari.

5

Apoi adaugati prunele taiate bucatele medii, cam cat si cele de sfecla.

6

Adaugati uleiul, usturoiul pisat(eu am pus pudra), sarea si piperul. Amestecati bine si reglati dupa gust fiecare din acestea.

Fasolea se adauga la urma, ca dupa multe amestecari sa nu se coloreze prea mult in rosu(este mai frumos sa fie in culori de contrast salata) si sa nu o zdrobiti prea tare.

7

Adaugati fasolea si amestecati usor.

8

Se poate servi ca salata sau ca mancare ca atare - calda sau rece.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 700 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

anamariau
anamariau 10 dec 2012, 14:48

Interesanta reteta! Eu sfecla o coc direct la cuptor, dar fara aluminiu, care la temperaturi inalte devine nociv. Sfecla coapta are o culoare si un gust mult mai intens. Felicitari pentru reteta!

silvica
silvica 10 dec 2012, 16:41

....

toate retetele de post sunt suuuuuuper.....

Kolea
Kolea 15 dec 2012, 09:03

Da, ai dreptate Silvica,aluminiul e nociv!

Kolea
Kolea 15 dec 2012, 09:04

Scuze, comentariul era pentru anamariau.

Cori
Cori 31 mar 2013, 19:50

Lena, multumesc pt. reteta, in numele sotului meu, ca de cand am facut prima data, salata asta, mereu ma pune sa-i mai fac. Eu trisez putin ca le cumpar gata fierte, mai sanatos ar fi sa le fac eu, stiu ...

Poza mea pentru reteta:
Zooey
Zooey 22 mar 2016, 21:09

Pot inlocui fasolea cu naut?

lena
Elena (lena) Zooey 22 mar 2016, 21:24

Da, sigur.