Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
●
Piper negru
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Atentie! Daca doriti sa faceti o cantitate mai mica de salata micsorati proportional ingredientele.
Taiati sau radeti varza, dupa preferinta. Eu prefer s-o tai subtire si fidea.
Pas 2
La fel spalati, curatati si taiati ardeiul gras.
Pas 3
Morcovul il curatati, spalati si radeti.
Pas 4
Varza o puneti intr-un lighean mai mare, adaugati sarea si atent o frecati bine cu mainile.
Pas 5
Procesul dureaza 5-10 min, dupa care varza scade bine in volum.
Pas 6
Peste varza puneti ardeii si morcovul, adaugati uleiul, otetul, piperul si zaharul.
Se amesteca bine cu mainile. Gustati si daca preferati mai sarat sau mai acru adaugati respectiv din ingredientele mentionate.
Pas 7
Puneti salata in borcane, o indesati bine si sa fiti atenti sa o acopere sucul propriu(nu va speriati daca ramane mult suc), acoperiti cu un capac si puneti la frigider sau un loc rece.
Varza trebuie sa se marineze 2-3 zile.
Pas 8
Varza se serveste ca si garnitura la orice doriti, se pastreaza la rece, in borcane 2 -3 luni.
Pofta Buna!
Cantitate:
10 kg
(Pentru mai putin, micsorati cant. de ingrediente)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)