Ingrediente
●
Unt topit
3 linguri
sau ulei de masline
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
sau orice alte mirodenii va plac
●
Parmezan ras
2 linguri
puteti inlocui cu pesmet simplu
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Feniculul se spala bine, se curata de eventuaele frunze mai vestejite si urate de deasupra.
Se taie varfurile, cele care ies in evidenta, de la baza sa nu taiati nimic.
Pas 2
Taiati felii cam de 6-7mm grosime, observati ca ele nu se desfac, le tine nodul de la radacina feniculului.
Pas 3
Ungeti o tava de cuptor cu putin unt topit sau ulei de masline - nu ungeti cu prea mult unt, ideea nu este sa le scaldam in baie de grasime.
Aranjati feliile de fenicul in tava.
Pas 4
Le ungeti cu inca putin unt topit, presarati deasupra putina sare si piper negru macinat.
Pas 5
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Pas 6
Dupa acest timp scoateti tava din cuptor, presarati deasupra parmezan sau pesmet.
Pas 7
Puneti tava inca pentru 10-15 minute la cuptor, sau pana se rumenesc frumos feliile de fenicul.
Pas 8
Asa fenicul gratinat se serveste cald, pe langa orice mancare va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: