Ingrediente
●
Unt topit
3 linguri
sau ulei de măsline
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
sau orice alte mirodenii vă plac
●
Parmezan ras
2 linguri
puteți înlocui cu pesmet simplu
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Feniculul se spală bine, se curăță de eventualele frunze mai veștejite și urâte de deasupra.
Se taie vârfurile, cele care ies în evidență, de la bază să nu tăiați nimic.
Pas 2
Tăiați felii cam de 6-7mm grosime, observați că ele nu se desfac, le ține nodul de la rădăcina feniculului.
Pas 3
Ungeți o tavă de cuptor cu puțin unt topit sau ulei de măsline - nu ungeți cu prea mult unt, ideea nu este să le scăldăm în baie de grăsime.
Aranjați feliile de fenicul în tavă.
Pas 4
Le ungeți cu încă puțin unt topit, presărați deasupra puțină sare și piper negru măcinat.
Pas 5
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Pas 6
După acest timp scoateți tava din cuptor, presărați deasupra parmezan sau pesmet.
Pas 7
Puneți tava încă pentru 10-15 minute la cuptor, sau până se rumenesc frumos feliile de fenicul.
Pas 8
Așa fenicul gratinat se servește cald, pe lângă orice mâncare vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(3-4 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: