Fasole verde cu usturoi si rosii - Fasolakia greceasca

Fasole verde cu usturoi si rosii - Fasolakia greceasca

Anume asa spun grecii la aceasta mancare de fasole verde cu usturoi si rosii, scaldata bine in ulei de masline este chiar deosebit de buna, satioasa, si chiar racoritoare daca o serviti rece. Am observat ca dupa aceasta metoda fasolea verde la tigaie iese oricum crocanta, chiar daca fierbe mai mult timp, nu se face prea moale si deformata. Inca un plus, ca fasolea nu trebuie prefiarta inainte - se gateste direct in sosul de rosii, si avem inca o varianta de fasole scazuta cu usturoi, dar cu arome grecesti, ingrediente la indemana si un proces de gatire foarte simplu.

Ingrediente

Fasole verde
1 kg
Rosii
1 kg
Usturoi(catei)
3 buc
Ceapa
1 buc
Ulei de masline
100 ml
Sare
1 lingurite
reglati dupa gust
Patrunjel verde tocat
2 linguri
uscat sau proaspat

Pasi de urmat

1

In primul rand fasolea verde se curata si se rupe bucatele medii, o puteti lasa si mai lunga, daca va place.

O spalati bine sub jet de apa si lasati sa se scurga.

2

Am spalat si rosiile, fiind sezon le alegeti cat mai coapte. Eu am pus si 2 rosii galbene pentru culoare.

3

Le taiati bucati medii(curatate de cotoare) si treceti printr-un blender. NU le faceti piure foarte fin, lasati asa mai grunjoase.

Daca nu aveti blender le puteti toca marunt la cutit sau le dati prin razatoare.

4

Intr-o tigaie mare si adanca turnati jumatate din uleiul de masline, incalziti bine si puneti la calit ceapa tocata marunt.

5

Cand incepe sa se rumeneasca adaugati si usturoiul tocat marunt, amestecati si caliti inca 2 minute.

6

Acum turnati rosiile pasate, amestecati bine si lasati sa fiarba 10 minute la foc mediu.

7

Apoi in tigaie puneti fasolea verde pregatita la pasul 1 si turnati restul din uleiul de masline.

8

Adaugati apa cat sa acopere exact fasolea din tigaie, nu mai mult!

9

Cand totul incepe sa fiarba, faceti focul mai mic, acoperiti tigaia cu capac si lasati asa 30 de minute.

10

Dupa acest timp luati capacul si lasati sa mai fiarba inca 30 de minute.

Ideea este ca dupa tot timpul de fierbere apa si zeama in plus din tigaie se evapora si sosul de rosii se face ceva mai dens. In caz ca acest lucru nu se intampla, mariti focul sub tigaie si lasati mancarea sa fiarba mai intens.

11

Cand ajungeti la consistenta dorita a sosului de rosii, fasolea este si ea fiarta, potriviti de sare, adaugati patrunjelul, amestecati si inchideti focul.

Lasati macar inca 15 minute sa se patrunda inainte de servire.

12

Este foarte buna calda dar si mai delicioasa rece, parca se patrunde si mai bine, fasolea este mai ferma si se potriveste perfect cu sosul de rosii acrisor. O serviti cu orice va place - carne, peste, orez, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (8 porti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !