Salată grecească cu paste și iaurt
Această rețetă de salată grecească poate nu este exact ca salata grecească tradițională, dar este mai bogată, mai sățioasă și destul de răcoritoare din cauza iaurtului grecesc. În plus, nu este doar o rețetă simplă, este una realizată în deplasare - suntem în vacanță pentru 15 zile în Grecia și cred că semnul unei vacanțe reușite este faptul că sunt plină de inspirație. Suntem singuri într-un mic colț de rai, dar la 2 km avem acces la magazinele cu produse tradiționale grecești, mi-au fugit ochii la toate și pe rând cumpăr ceva nou să degustăm.
Când mi-au dat ochii peste această rețetă tocmai eram cu brânză feta și iaurt grecesc în pungă, nu contează că pentru ceapa roșie am făcut vreo 10 km în plus cu mașina... că doar mami vrea să facă o rețetă nouă! Vedeți și în pași că nu este decorul meu obișnuit nici în pașii de preparare și nici la poza finală. Dar trebuie să recunosc că așa un fundal la poza de prezentare încă nu am avut, și e ceva... În ultima poză ca bonus vă arăt și vederea noastră de pe terasa de lemn la 5 metri de mare. Suntem aici ca un fel de robinsoni cu apă, canalizare și wi-fi!
Vă doresc și vouă vacanță frumoasă, cu cât mai multe impresii și emoții frumoase!
Ingrediente
●
Paste grau dur
500 g
alegeți orice formă de paste vă place, puteți pune și 200 g de paste dacă vreți salata să fie și mai ușoară
●
Masline fara samburi
100 g
oricare vă plac
●
Usturoi (catei)
2 buc
puteți pune și mai mult, după preferințe
●
Zeama de lamaie
2 linguri
●
Oregano uscat
0.5 lingurite
●
Sare
1 lingurita
reglați după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pungă, le scurgeți apoi bine de apă, clătiți cu apă rece și lăsați să se răcească complet.
Eu am luat cu mine de acasă o pungă de paste melcișori, puteți folosi orice altă formă de paste preferați.
Pas 2
Aici vedeți restul ingredientelor, acestea sunt cumpărate de mine chiar aici în Grecia, dar se găsesc acasă și la noi de toate.
Pas 3
Fiindcă sunt limitată la vase, în loc de un bol mare am folosit o cratiță mare să amestec toate ingredientele.
Deci primele în cratiță au mers pastele fierte și răcite.
Pas 4
Apoi am tăiat felii mici castraveții și i-am adăugat în cratiță.
Pas 5
La fel faceți și cu roșiile.
Pas 6
Ceapa am tăiat-o cubulețe mici, măslinele se pot lăsa întregi sau tăiate jumătăți.
Pas 7
Peste toate acestea se sfărâmă bine brânza Feta.
Pas 8
Iaurtul se amestecă bine cu usturoiul pisat, zeama de lămâie, oțetul, sarea și oregano.
Pas 9
Turnați acest sos de iaurt peste ingredientele din cratiță și amestecați bine compoziția.
Mai reglați de sare și piper după gust.
Pas 10
Lăsați salata puțin la rece să se mai pătrundă, a 2-a zi este și mai bună.
Ar fi bine să păstrați câteva măsline pentru decor, la fel aș recomanda s-o mai stropiți deasupra cu puțin ulei de măsline bun și eventual puțin oregano (nu mult!).
Este gustoasă, sățioasă și interesantă, neapărat să încercați!
Poftă Bună!
Pas 11
Și poza bonus, cu această vedere în față am pregătit salata, deci am servit-o cu mare poftă :)
Nu mă întrebați de locație, este deja full rezervată pentru anul viitor și nu aș vrea să stresăm oamenii.
Dar este deosebită și asta aș numi eu vacanța perfectă pentru noi - pentru minte, corp, suflet! Liniște și se aud doar valurile mării, greierii și veverițele care se joacă în copacul din terasă.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)