Rata pe varza la cuptor Reteta VIDEO
Demult cochetam cu ideea sa fac rata cu varza la cuptor dar din cauza comoditatii tot evitam sa ma bag intr-o reteta mai sofisticata si complexa. Totusi pofta fiind mare am gandit o varianta de-a mea, mai pentru lenesi, pornind de la ideea ca "rata trebuie sa fie pe varza!". In primul rand cautati carnea de rata, la noi in familie este bataie intotdeauna pe pulpe daca avem o rata intreaga, acum prefer sa cumpar doar pulpe si toata lumea este impacata. Puteti combina varza murata cu proaspata sau faceti doar cu una din ele, depinde cat de acru va place. Mai departe am folosit doar condimente de baza(am avut o incercare sa folosesc si cimbru dar mi s-a parut ca acopera complet gustul carnii si altor ingrediente, deci puneti dupa gust) si am pus accent pe coptul in cuptor - 2 ore, nu doar sa se gateasca, dar si sa se coaca, sa aiba gustul ala deosebit si de "Oau!" Sa intelegeti ca farmecul si gustul deosebit nu sunt de la mirodenii, vin anume de la faptul ca varza s-a copt in zeama si grasimea de rata.
Si da, chiar asa a fost, rata pe varza a iesit perfecta, chiar extraordinara - varza se caleste si se coace in grasimea lasata de rata si se topeste in gura. Anume din aceasta cauza rata este ingredientul cheie aici, este mai grasa si se potriveste la fix. Voi pune o varianta si cu carne de porc, dar aveti grija sa fie carnea mai grasa sau sa mai puneti si ulei in compozitia de varza.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne de rata
1 kg
o rata intreaga dar puteti sa luati doar pulpe sau piept
●
Piper macinat
0.5 lingurite
si alte mirodenii dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de rata o curatati si spalati bine.
Eu am facut aici portie dubla de ingrediente, sa avem si pentru a 2-a zi, suntem 4 persoane la masa :)
Pas 2
Asezonati carnea cu sare si piper pe toate partile.
Pas 4
Puneti inca 500g de varza tocata alba, simpla - o presati bine cu mainile si un strop de sare.
Pas 5
Taiati cubulete o ceapa si adaugati la varza din tava.
Pas 6
Turnati o cana mare de bulion(din acela gen suc).
Pas 7
Presarati putin piper macinat si alte mirodenii dupa gust.
Pas 8
Amestecati bine cu mainile aceasta compozitie si o distribuiti uniform in tava.
Pas 9
Deasupra aranjati pulpele pregatite la pasul 1 si 2.
Pas 10
Acoperiti tava cu o folie de aluminiu sau capac si puneti la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1 ora.
Pas 11
Dupa aceasta ora scoateti folia, ungeti pulpele cu niste zeama si untura din tava.
Puneti tava inapoi la cuptor, fara folie, pentru inca 1 ora.
Pas 12
Acum pulpele vor incepe sa se rumeneasca si varza se caleste mai activ.
La fiecare 20 de minute scoateti tava si ungeti pulpele cu untura lasata.
Pas 13
Cam asa arata cand este gata, pulpele sunt rumene bine si varza este perfect calita, fara zeama in ea, frageda si moale.
Pas 14
Serviti cu un piure de cartofi si niste vin rosu bun, carnea si varza sunt foarte fragede si moi.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(4 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)