Rață pe varză la cuptor Rețetă VIDEO
Demult cocheteam cu ideea să fac rață cu varză la cuptor dar din cauza comodității tot evitam să mă bag într-o rețetă mai sofisticată și complexă. Totuși pofta fiind mare am gândit o variantă de-a mea, mai pentru leneși, pornind de la ideea că "rața trebuie să fie pe varză!". În primul rând căutați carnea de rață, la noi în familie este bătaie întotdeauna pe pulpe dacă avem o rață întreagă, acum prefer să cumpăr doar pulpe și toată lumea este împăcată. Puteți combina varza murată cu proaspătă sau faceți doar cu una din ele, depinde cât de acru vă place. Mai departe am folosit doar condimente de bază (am avut o încercare să folosesc și cimbru dar mi s-a părut că acoperă complet gustul cărnii și altor ingrediente, deci puneți după gust) și am pus accent pe coptul în cuptor - 2 ore, nu doar să se gătească, dar și să se coacă, să aibă gustul ăla deosebit și de "Wow!" Să înțelegeți că farmecul și gustul deosebit nu sunt de la mirodenii, vin anume de la faptul că varza s-a copt în zeama și grăsimea de rață.
Și da, chiar așa a fost, rața pe varză a ieșit perfectă, chiar extraordinară - varza se călește și se coace în grăsimea lăsată de rață și se topește în gură. Anume din această cauză rața este ingredientul cheie aici, este mai grasă și se potrivește la fix. Voi pune o variantă și cu carne de porc, dar aveți grijă să fie carnea mai grasă sau să mai puneți și ulei în compoziția de varză.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne de rață
1 kg
o rață întreagă dar puteți să luați doar pulpe sau piept
●
Piper măcinat
0.5 lingurite
și alte mirodenii după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de rață o curățați și spălați bine.
Eu am făcut aici porție dublă de ingrediente, să avem și pentru a doua zi, suntem 4 persoane la masă :)
Pas 2
Asezonați carnea cu sare și piper pe toate părțile.
Pas 4
Puneți încă 500g de varză tocată albă, simplă - o presați bine cu mâinile și un strop de sare.
Pas 5
Tăiați cubulețe o ceapă și adăugați la varza din tavă.
Pas 6
Turnați o cană mare de bulion (din acela gen suc).
Pas 7
Presărați puțin piper măcinat și alte mirodenii după gust.
Pas 8
Amestecați bine cu mâinile această compoziție și o distribuiți uniform în tavă.
Pas 9
Deasupra aranjați pulpele pregătite la pasul 1 și 2.
Pas 10
Acoperiți tava cu o folie de aluminiu sau capac și puneți la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră.
Pas 11
După această oră scoateți folia, ungeți pulpele cu niște zeamă și untură din tavă.
Puneți tava înapoi la cuptor, fără folie, pentru încă 1 oră.
Pas 12
Acum pulpele vor începe să se rumenească și varza se călește mai activ.
La fiecare 20 de minute scoateți tava și ungeți pulpele cu untura lăsată.
Pas 13
Cam așa arată când este gata, pulpele sunt rumene bine și varza este perfect călită, fără zeamă în ea, fragedă și moale.
Pas 14
Serviți cu un piure de cartofi și niște vin roșu bun, carnea și varza sunt foarte fragede și moi.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)