Meatballs cu oua

Meatballs cu oua

Sunt o alternativa perfecta la clasicele parjoale, se prepara mai repede, mai usor si arata mult mai bine pe un platou cu aperitive.

Ingrediente

Carne tocata amestec(vita/porc)
600 g
Ceapa alba
2 buc
Usturoi
2 buc
adica 2 catei
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 buc
1 legatura
Oua fierte
6 buc
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 buc
un varf de lingurita
Oua
2 buc
Mustar
1 linguri
Pesmet alb/galben
200 g
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Pregatiti amestecul de carne tocata, daca nu ati cumparat-o deja tocata.

2

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste 1 min in ulei

3

Adaugati usturoiul pisat si jumatate din cantitatea de verdeata tocata si mai caliti 4-5 min.

4

Scurgeti uleiul din legumele calite, apoi le adaugati in carnea tocata  - mai adaugati restul de verdeata, sarea si piperul.

5

Amestecati si bateti bine carnea ca sa se uniformizeze.

6

Impartiti carnea in 6 parti.

7

Fiecare parte de carne se turteste bine cu palmele si in mijloc se pune oul fiert.

8

Atent formati o bila cu oul in mijloc. In asa fel le faceti pe toate 6.

9

Bateti cele 2 oua cu mustar.

10

Fiecare bila o treceti prin pesmet.

11

Apoi prin amestecul de oua cu mustar.

12

Apoi iar le treceti prin pesmet si le prajiti in ulei  pe toate partile pana se rumenesc bine.

13

Dupa asta le mai puneti 15 min la cuptor preincalzit.

14

Le lasati sa se raceasca bine la frigider, apoi le serviti la orice garnitura de legume sau ca aperitiv la o masa festiva. Eu le tai felii de 1 cm si arata ca niste rulade cu ou.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (6 bucati)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

lena
Elena (lena) 13 ian 2013, 22:55

Oau, ce tare! Esti f. bravo si platoul impresionant!

Multumesc de comentariu si apreciere

Guera
Guera 13 ian 2013, 22:24

Acest imens platou de aperitive l-am pregatit pt sotul meu caci trebuia sa ia anumit fel de mincare la servici. Si trebuie sa-ti mentionez Lena ca am reusit sa-i impresionez pe americani cu ajutorul tau !;) jeje. Contine mini tarte umplute cu salata, rulada de pui si ciuperci invelita in cascaval , meatball cu oua - inspiratii de pe site-ul tau:) Au facut prapad ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
smih
smih 24 feb 2011, 15:58

ms pt raspuns si scuze ca am mai scris odata

smih
smih 24 feb 2011, 15:57

buna lena,felicitari pt site voiam sa te intreb cand le dai la cuptor ungi tave cu ulei?mersi

nadira
nadia daniela rotaru (nadira) 21 feb 2011, 15:21

Salut fetelor ! Acum am scos de la cuptor  aceste asa zise chiftele... sunt delicioase ,vorba Lenei pot mincate si fierbinti si reci. Sunt foarte bune!!! Voi face un pireu linga si gata masa!!!! Multumesc inca odata de super retetele tale Lena!!! pup!

mioara
mioara 14 nov 2010, 21:01

e o reteta interesanta am so prepar si eu dar in varianta rulada

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 02 sep 2010, 10:35

O reteta deosebit de interesanta pe care o voi pregati cu siguranta curand. Insa eu nu voi cali deloc verdeata, tocata marunt este mai gustoasa proaspata. Fiind cu oua fierte trebuie consumate repede, asa ca trebuie sa chemam oaspeti la masa.

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 04 ian 2010, 22:49

wow ce bine arata

felicitari si multumim pentru reteta

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 09 dec 2009, 09:18

am sa pregatesc si eu de sarbatori aceasta reteta!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 13 oct 2009, 20:48

arata tare bine, lena!! eu sunt moarta dupa chiftelute, si sunt spectaculoase

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile