Meatballs cu oua

Meatballs cu oua

Sunt o alternativa perfecta la clasicele parjoale, se prepara mai repede, mai usor si arata mult mai bine pe un platou cu aperitive.

Ingrediente

Carne tocata amestec(vita/porc)
600 g
Ceapa alba
2 buc
Usturoi
2 buc
adica 2 catei
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 buc
1 legatura
Oua fierte
6 buc
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 buc
un varf de lingurita
Oua
2 buc
Mustar
1 lingura
Pesmet alb/galben
200 g
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti amestecul de carne tocata, daca nu ati cumparat-o deja tocata.

Meatballs cu oua - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste 1 min in ulei

Meatballs cu oua - Pas 2
Pas 3

Adaugati usturoiul pisat si jumatate din cantitatea de verdeata tocata si mai caliti 4-5 min.

Meatballs cu oua - Pas 3
Pas 4

Scurgeti uleiul din legumele calite, apoi le adaugati in carnea tocata  - mai adaugati restul de verdeata, sarea si piperul.

Meatballs cu oua - Pas 4
Pas 5

Amestecati si bateti bine carnea ca sa se uniformizeze.

Meatballs cu oua - Pas 5
Pas 6

Impartiti carnea in 6 parti.

Meatballs cu oua - Pas 6
Pas 7

Fiecare parte de carne se turteste bine cu palmele si in mijloc se pune oul fiert.

Meatballs cu oua - Pas 7
Pas 8

Atent formati o bila cu oul in mijloc. In asa fel le faceti pe toate 6.

Meatballs cu oua - Pas 8
Pas 9

Bateti cele 2 oua cu mustar.

Meatballs cu oua - Pas 9
Pas 10

Fiecare bila o treceti prin pesmet.

Meatballs cu oua - Pas 10
Pas 11

Apoi prin amestecul de oua cu mustar.

Meatballs cu oua - Pas 11
Pas 12

Apoi iar le treceti prin pesmet si le prajiti in ulei  pe toate partile pana se rumenesc bine.

Meatballs cu oua - Pas 12
Pas 13

Dupa asta le mai puneti 15 min la cuptor preincalzit.

Meatballs cu oua - Pas 13
Pas 14

Le lasati sa se raceasca bine la frigider, apoi le serviti la orice garnitura de legume sau ca aperitiv la o masa festiva. Eu le tai felii de 1 cm si arata ca niste rulade cu ou.

Pofta Buna!

Meatballs cu oua - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 bucati)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

lena
Elena (lena) 13 Jan 2013, 22:55

Oau, ce tare! Esti f. bravo si platoul impresionant!

Multumesc de comentariu si apreciere

Guera
Guera 13 Jan 2013, 22:24

Acest imens platou de aperitive l-am pregatit pt sotul meu caci trebuia sa ia anumit fel de mincare la servici. Si trebuie sa-ti mentionez Lena ca am reusit sa-i impresionez pe americani cu ajutorul tau !;) jeje. Contine mini tarte umplute cu salata, rulada de pui si ciuperci invelita in cascaval , meatball cu oua - inspiratii de pe site-ul tau:) Au facut prapad ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
smih
smih 24 Feb 2011, 15:58

ms pt raspuns si scuze ca am mai scris odata

mioara
mioara 14 Nov 2010, 21:01

e o reteta interesanta am so prepar si eu dar in varianta rulada

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:35

O reteta deosebit de interesanta pe care o voi pregati cu siguranta curand. Insa eu nu voi cali deloc verdeata, tocata marunt este mai gustoasa proaspata. Fiind cu oua fierte trebuie consumate repede, asa ca trebuie sa chemam oaspeti la masa.

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 04 Jan 2010, 22:49

wow ce bine arata

felicitari si multumim pentru reteta

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 Dec 2009, 09:28

Mda, imi pare rau! Eu le-am facut de vreo 3 ori, deci stiu sigur ca reteta este in regula. Cred ca a fost carnea cam grasa, eu am facut doar din carne, fara slanina.

zooni
zooni 14 Dec 2009, 03:59

Buna Lena! Am 'incercat" si eu sa fac reteta,dar a fost un dezastru total

Cred ca ceva mi-a scapat, carnea tocata era un pic cu grasimi si nu am preparat carnea tocata ca de piftele.Asta e.Mi se descafaceau bilutele in tigaie,asa ca am luat bilutele le-am sfarmat cu tot cu ou si le-am facut piftele normale.In tigaia mea cu piftele a fost mai ceva ca la revelion cu petarde,pocnea in ultimul hal de la oul sfarmitat...si intr-un final mi-a sarit la un moment dat pe mana stropii mari de ulei.Cam asta e amintirea de la Meatballs!

nina
nina 09 Dec 2009, 09:18

am sa pregatesc si eu de sarbatori aceasta reteta!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 13 Oct 2009, 20:48

arata tare bine, lena!! eu sunt moarta dupa chiftelute, si sunt spectaculoase

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile