Aperitiv "Corali"

Un aperitiv delicios, repede si simplu de preparat, ingredientele se gasesc si sunt la preturi rezonabile - foarte potrivit si frumos pentru orice masa festiva.

Ingrediente

Cascaval afumat
200 g
luati unul de buna calitate
Usturoi
2 buc
catei
Maioneza
4 linguri
Masline verzi, fara samburi
200 g
10-15 buc, puteti lua si umplute cu ceva
Batoane surimi
10 buc
aproximativ 200g - sau carne de crabi

Pasi de urmat

1

Cascavalul il dati prin razatoare, puteti sa folositi si cea medie si cea mica - dar va recomand pe aia mica, cu asta medie nu sunt perfecti.

2

Adaugati 2-3 linguri de maioneza si usturoiul pisat bine. Amestecati si daca vedeti ca este prea uscata compozitia mai adaugati putina maioneza. Deci ar trebui sa fie o pasta pe care sa o puteti modela usor.

3

Luati cate putin din cascaval cu mainile, faceti o turta mica, in mijloc puneti o maslina si formati o biluta.

4

La mine au iesit 12 bucati din aceasta cantitate de ingrediente. Puteti sa le faceti chiar si mai mici, depinde de marimea maslinelor.

5

Batoanele de surimi trebuie sa fie congelate, le dati prin razatoarea cea mai mica si treceti toate bilutele prin ele.

6

Lasati la frigider 20-30 de min, inainte de servire.

Pofta Buna!

Cantitate: 400 grame (10-12 bucati)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)
Colectii: Aperitive, Salate

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

lena
Elena (lena) 14 iun 2015, 15:05

Ooo, la multi ani! Ce mami bravo are :)

allinaraicu
allinaraicu 13 iun 2015, 09:50

Eu le-am facut ieri copilasilor,la ziua feciorasului(2ani).Au avut mare succes.:-) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 26 iul 2014, 20:16

Buna. De mult am ochit aceasta reteta, dar eram cam sceptica si cand aveam cascaval af.nu aveam surimi si invers. Acuma cand le aveam de mult pe ambele, nu aveam... "sugativele". Eee, azi am reusit si eu sa fac aceste bilute, dintr-o jumatate de portie, dar nu am cuvinte cat de incantata si incantati au fost si copiii. Dar eu am facut o economie grozava. Mi-au iesit 10 bilute si DOUA !!!! baghete de surimi. Am ras una,(bagheta),  am consumat-o,am mai ras una si nu mai era nevoie ca nu mai "absorbeau".Probabil bilutele mele au fost mai mici,am pus putina compozitie,numai chiar sa imbrace maslina, dar au fost nemaipomenite. Cascavalul afumat face totul, ma mir cum altora nu a placut. Surimi miroase la inceput, dar apoi dispare. Voi mai face cat de curand ca tare mult ne-a placut si se face f. repede. Multumesc, nota 100. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sorina1
sorina1 30 dec 2012, 21:14

buna unde gasesc sa cumpar batoane de surimi multumesc

Ellena
Elena (Ellena) 23 ian 2012, 22:47

este un aperitiv delicios si arata pe masa...merita sa il incercati!

Poza mea pentru reteta:
NadrArt
NadrArt 02 ian 2012, 22:52

Gust extraordinar de bun! Pronuntat dar delicios! Combinatia este perfecta! Arata si foarte bine! Iar fratele meu (pretentios la mancare) a fost incantat!

Nota mea pentru reteta:
Teo Teo
Teo Teo 30 mar 2011, 23:45

Excelent, excelent,,,,excelent! Bravo!!!

Multumesc, Lena!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 23 dec 2010, 13:05

M-am gandit sa fac si eu minunati acestia de"corali" pt masa de Craciun! Va anut cum mi-au iesit dupa sarbarori!

Sarabarori Fericite Tuturor Gospodinelor!

MariaP
MariaP 29 sep 2010, 16:30

E un aperitiv foarte fain pentru o masa festiva ! Te cucereste prin simplitate si rafinament.

Nota mea pentru reteta:
dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 30 dec 2009, 01:41

Buna Lena! Chiar ma gandeam ce sa mai fac pt masa de Revelion.Reteta asta suna bine si chiar se prepara usor.Multumesc.Iti doresc un an nou plin de bucurii,cu sanatate tie si familiei tale.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile