Aperitiv "Corali"

Aperitiv "Corali"

Un aperitiv delicios, repede si simplu de preparat, ingredientele se gasesc si sunt la preturi rezonabile - foarte potrivit si frumos pentru orice masa festiva.

Ingrediente

Cascaval afumat
200 g
luati unul de buna calitate
Usturoi
2 buc
catei
Maioneza
4 linguri
Masline verzi, fara samburi
200 g
10-15 buc, puteti lua si umplute cu ceva
Batoane surimi
10 buc
aproximativ 200g - sau carne de crabi

Pasi de urmat

Pas 1

Cascavalul il dati prin razatoare, puteti sa folositi si cea medie si cea mica - dar va recomand pe aia mica, cu asta medie nu sunt perfecti.

Aperitiv "Corali" - Pas 1
Pas 2

Adaugati 2-3 linguri de maioneza si usturoiul pisat bine. Amestecati si daca vedeti ca este prea uscata compozitia mai adaugati putina maioneza. Deci ar trebui sa fie o pasta pe care sa o puteti modela usor.

Aperitiv "Corali" - Pas 2
Pas 3

Luati cate putin din cascaval cu mainile, faceti o turta mica, in mijloc puneti o maslina si formati o biluta.

Aperitiv "Corali" - Pas 3
Pas 4

La mine au iesit 12 bucati din aceasta cantitate de ingrediente. Puteti sa le faceti chiar si mai mici, depinde de marimea maslinelor.

Aperitiv "Corali" - Pas 4
Pas 5

Batoanele de surimi trebuie sa fie congelate, le dati prin razatoarea cea mai mica si treceti toate bilutele prin ele.

Aperitiv "Corali" - Pas 5
Pas 6

Lasati la frigider 20-30 de min, inainte de servire.

Pofta Buna!

Aperitiv "Corali" - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (10-12 bucati)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

elenyena
elenyena 29 Dec 2009, 23:07

super retetele tale !:D:D:....o sa fac cateva din ele de revelion!.dar am o intrebare ...ce sant batoanele surimi?....yo sant in spania si nu stiu daca gasesc asa ceva pe aici!de fapt nu stiu ce sant1

lena
Elena (lena) elenyena 29 Dec 2009, 23:10

Batoanele sunt carne de peste, crabi presata - in pasul 5 in poza ai sa observi in stanga un baton din asta. Poti folosi carne de crabi congelata, se taie marunt sau se da prin raztoare.

victoria pegza
victoria pegza 30 Dec 2009, 01:29

Draga Lena da cu ce am putea combina acest aperitiv?arata foarte bine credca sunt shi gustoase

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 30 Dec 2009, 01:41

Buna Lena! Chiar ma gandeam ce sa mai fac pt masa de Revelion.Reteta asta suna bine si chiar se prepara usor.Multumesc.Iti doresc un an nou plin de bucurii,cu sanatate tie si familiei tale.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 30 Dec 2009, 08:30

Il combinati cu ce vreti, ar merge cu niste peste cel mai bine, are usturoi, masline verzi si surimi in compozitite. Eu le-am pus pe un platou, nu le-am combinat cu nimic.

victoria pegza
victoria pegza 30 Dec 2009, 19:16

Merci mult de sfaturi,sa iti dea dumnezeu sanatate,esti foarte amabila,imi place ca ai explicatii la toate comentariile.

victoria pegza
victoria pegza 02 Jan 2010, 02:27

Mmmmmmmmmmmmmm sunt o nebunie,recomand la toti sunt f f f gustoshi,sanatate Lena,acum de revelion tot meniul lam facut de pe acest sait,am avut o masa foarte gustoasa shi deosebita.

miniraton
irina (miniraton) 23 Feb 2010, 22:41

am facut si eu reteta dar... nu e pe gustul meu. Coralii mei au aratat exact ca cei de mai sus dar.... ori am pus prea multa maioneza...ori... nu-mi place combinatia cu cascaval afumat.

lena
Elena (lena) 23 Feb 2010, 22:52

Data viitoare poate sa folosesti un cascaval care iti place, nu este obligatoriu cel afumat

Lavi
Lavi 06 Sep 2010, 15:05

eu am facut ceva de genul acesta de revelion - numai ca le-am dat prin verdeata tocata marunt, mai exact ceapa verde , marar, amestec de mirodenii italienesti - o sa incerc si prin surimi

anutza
Ana (anutza) 21 Sep 2010, 14:29

putem folosi si cascaval Classic?

lena
Elena (lena) Ana (anutza) 21 Sep 2010, 16:39

Bineinteles ca se poate, doar sa nu fie prea moale, sa-l poti da prin razatoare.

MariaP
MariaP 29 Sep 2010, 16:30

E un aperitiv foarte fain pentru o masa festiva ! Te cucereste prin simplitate si rafinament.

Nota mea pentru reteta:
drdianuta
DIA FLOREA (drdianuta) 04 Dec 2010, 07:59

eu am facut asa ceva dar cu branza de vaci si dupa am dat prin cascaval,in loc de maslina am pus aluna de paduresi mia ieset un gen de rafaelo.

Ellena
Elena (Ellena) 23 Dec 2010, 13:05

M-am gandit sa fac si eu minunati acestia de"corali" pt masa de Craciun! Va anut cum mi-au iesit dupa sarbarori!

Sarabarori Fericite Tuturor Gospodinelor!

Teo Teo
Teo Teo 30 Mar 2011, 23:45

Excelent, excelent,,,,excelent! Bravo!!!

Multumesc, Lena!

Nota mea pentru reteta:
NadrArt
NadrArt 02 Jan 2012, 22:52

Gust extraordinar de bun! Pronuntat dar delicios! Combinatia este perfecta! Arata si foarte bine! Iar fratele meu (pretentios la mancare) a fost incantat!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 23 Jan 2012, 22:47

este un aperitiv delicios si arata pe masa...merita sa il incercati!

Poza mea pentru reteta:
sorina1
sorina1 30 Dec 2012, 21:14

buna unde gasesc sa cumpar batoane de surimi multumesc

lena
Elena (lena) 30 Dec 2012, 21:16

La super-hypemarketuri - la raionul de peste congelat, creveti, etc.

sorina1
sorina1 30 Dec 2012, 21:45

multumesc

steffania
steffania 05 Dec 2013, 10:43

se pot folosi si masline negre?

lena
Elena (lena) steffania 05 Dec 2013, 15:35

Dap, sigur.

tiki
tiki 26 Jul 2014, 20:16

Buna. De mult am ochit aceasta reteta, dar eram cam sceptica si cand aveam cascaval af.nu aveam surimi si invers. Acuma cand le aveam de mult pe ambele, nu aveam... "sugativele". Eee, azi am reusit si eu sa fac aceste bilute, dintr-o jumatate de portie, dar nu am cuvinte cat de incantata si incantati au fost si copiii. Dar eu am facut o economie grozava. Mi-au iesit 10 bilute si DOUA !!!! baghete de surimi. Am ras una,(bagheta),  am consumat-o,am mai ras una si nu mai era nevoie ca nu mai "absorbeau".Probabil bilutele mele au fost mai mici,am pus putina compozitie,numai chiar sa imbrace maslina, dar au fost nemaipomenite. Cascavalul afumat face totul, ma mir cum altora nu a placut. Surimi miroase la inceput, dar apoi dispare. Voi mai face cat de curand ca tare mult ne-a placut si se face f. repede. Multumesc, nota 100. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 13 Jun 2015, 09:50

Eu le-am facut ieri copilasilor,la ziua feciorasului(2ani).Au avut mare succes.:-) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 14 Jun 2015, 15:05

Ooo, la multi ani! Ce mami bravo are :)