Salata berlineza

Salata berlineza

Cred ca o stie toata lumea, nu fac o descoperire - dar pentru cei care nu ati incercat-o sa stiti ca este foarte gustoasa. Variatii la reteta sunt si ele o multime, eu bineinteles am ales-o pe cea mai simpla si cred ca am nimerit-o si pe cea mai gustoasa.

O singura precizare si sugestie sa va dau - daca va apucati de aceasta salata, neaparat sa gasiti carne de vita/vitel care sa se fiarba bine. Sa nu fie tare si atzoasa, nu va strica gustul salatei dar sigur va trebui sa puneti scobitori pe masa:) Sau puteti folosi alt fel de carne, ar fi o solutie daca nu gasiti carne de vita buna si nu aveti cum s-o fierbeti ca lumea.

In rest v-o recomand, este foarte buna, se potrivesc perfect toate ingredientele si sigur o veti mai face si alta data.

Ingrediente

Carne de vita/manzat
500 g
v-as recomanda sa alegeti o bucata de carne de vitel, sa fiarba mai repede
Oua
4 buc
puteti sa folositi si albusurile de la ouale fierte pt maioneza, daca va raman
Ceapa alba
1 buc
Castraveti murati
2 buc
Maioneza
2 linguri
Pasta de tomate
1 linguri
Sare,piper
1 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Fierbeti bine carnea de vita/vitel - puteti s-o faceti si la oala de presiune, sa fie mai repede. Lasati sa se raceasca complet.

La fel fierbeti ouale, le raciti in apa apoi le curatati de coaja.

2

Acum facem salata.

Prima se taie marunt carnea de vita.

3

Apoi ouale se toaca cubulete. Le adaugati intr-un bol in care veti amesteca salata.

4

Cepa se taie felii subtiri si lungi - julien, o adaugati la restul ingredientelor.

5

Castravetii se taie cubulete si se adauga la salata.

6

Puneti maioneza si pasta de tomate, amestecati bine.

7

Potriviti de sare si piper si lasati cateva ore la frigider sa se marineze si sa se patrunda bine salata.

8

O serviti si decorati cum va place - cu verdeata sau bucatele de castraveti murati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (5-6 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 240 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

crissy
Cristina Crissy (crissy) 19 apr 2011, 09:36

este super ok, cautam o salata de genul acesta, dar daca as pune ceapa oparita in apa otet sare zahar piper boabe o frunza dafin ??? ca sa nu miroase tare a ceapa ???

lena
Elena (lena) Cristina Crissy (crissy) 19 apr 2011, 11:53

Da Crissy, poti sa marinezi si ceapa putin - dar sa stii ca dupa ce se marineaza in frigider toate ingredientele impreuna (vezi pas.7) - gustul de ceapa nu se simte, se marineaza perfect si ea.

zuzu2
zuzu2 19 apr 2011, 20:05

Multumiri din nou pt toate retetele minunate.Te-am vizitat destul de des dar nu ti-am mai lasat nici un comentariu,nici nu as avea ce sa comentez,numai felicitari.Iti doresc UN PASTE FERICIT ALATURI DE FAMILIA TA.

paula1133
Paula (paula1133) 23 nov 2011, 11:56

oare dak am inlocui carnea de vitel cu pieptul de pui...?

allinaraicu
allinaraicu 08 mar 2015, 10:51

Am facut-o si eu si e foarte gustoasa!Multumim,Lena!

Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 08 mar 2015, 10:52

Iata si dovada

Poza mea pentru reteta:
OtiliaManil189
Otilia Manil (OtiliaManil189) 11 sep 2016, 16:16

Eu am mincat de la o prietena s8 a fost super buna.Am sa incerc sa fac si eu sper sa-mi reuseasca !

DorelaCismaru875
Dorela Cismaru (DorelaCismaru875) 23 dec 2018, 17:59

In loc de pasta de tomate se poate pune pasta de ardei la tub "Crema gulas " (Kaufland ) sau chiar boia dulce pulbere ....De fapt pasta de tomate se pune pentru o colora maioneza ...Reteta originala a acestei salate care se facea la Restaurantul Berinez din Bucuresti continea boia de ardei in loc de pasta rosii ...Am folosit carne din piept de pui in loc de carne de vita ! 

Poza mea pentru reteta: