Salată berlineză

Salată berlineză

Cred că o știe toată lumea, nu fac o descoperire - dar pentru cei care nu ați încercat-o să știți că este foarte gustoasă. Variații la rețetă sunt și ele o mulțime, eu bineînțeles am ales-o pe cea mai simplă și cred că am nimerit-o și pe cea mai gustoasă.

O singură precizare și sugestie să vă dau - dacă vă apucați de această salată, neapărat să găsiți carne de vită/vițel care să se fiarbă bine. Să nu fie tare și ațoasă, nu vă strică gustul salatei dar sigur va trebui să puneți scobitori pe masă :) Sau puteți folosi alt fel de carne, ar fi o soluție dacă nu găsiți carne de vită bună și nu aveți cum s-o fierbeți ca lumea.

În rest v-o recomand, este foarte bună, se potrivesc perfect toate ingredientele și sigur o veți mai face și altă dată.

Ingrediente

Carne de vită/mânzat
500 g
v-aș recomanda să alegeți o bucată de carne de vițel, să fiarbă mai repede
Ouă
4 buc
puteți să folosiți și albușurile de la ouăle fierte pentru maioneză, dacă vă rămân
Ceapă albă
1 buc
   
Castraveți murați
2 buc
   
Maioneză
2 linguri
   
Pastă de tomate
1 lingura
   
Sare, piper
1 lingurita
puneți după gust

Pași de urmat

Pas 1

Fierbeți bine carnea de vită/vițel - puteți s-o faceți și la oală de presiune, să fie mai repede. Lăsați să se răcească complet.

La fel fierbeți ouăle, le răciți în apă apoi le curățați de coajă.

Salată berlineză - Pas 1
Pas 2

Acum facem salata.

Prima se taie mărunt carnea de vită.

Salată berlineză - Pas 2
Pas 3

Apoi ouăle se toacă cubulețe. Le adăugați într-un bol în care veți amesteca salata.

Salată berlineză - Pas 3
Pas 4

Ceapa se taie felii subțiri și lungi - julien, o adăugați la restul ingredientelor.

Salată berlineză - Pas 4
Pas 5

Castraveții se taie cubulețe și se adaugă la salată.

Salată berlineză - Pas 5
Pas 6

Puneți maioneza și pasta de tomate, amestecați bine.

Salată berlineză - Pas 6
Pas 7

Potriviți de sare și piper și lăsați câteva ore la frigider să se marineze și să se pătrundă bine salata.

Salată berlineză - Pas 7
Pas 8

O serviți și decorați cum vă place - cu verdeață sau bucățele de castraveți murați.

Poftă Bună!

Salată berlineză - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 240 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

crissy
Cristina Crissy (crissy) 19 Apr 2011, 09:36

este super ok, cautam o salata de genul acesta, dar daca as pune ceapa oparita in apa otet sare zahar piper boabe o frunza dafin ??? ca sa nu miroase tare a ceapa ???

lena
Elena (lena) Cristina Crissy (crissy) 19 Apr 2011, 11:53

Da Crissy, poti sa marinezi si ceapa putin - dar sa stii ca dupa ce se marineaza in frigider toate ingredientele impreuna (vezi pas.7) - gustul de ceapa nu se simte, se marineaza perfect si ea.

zuzu2
zuzu2 19 Apr 2011, 20:05

Multumiri din nou pt toate retetele minunate.Te-am vizitat destul de des dar nu ti-am mai lasat nici un comentariu,nici nu as avea ce sa comentez,numai felicitari.Iti doresc UN PASTE FERICIT ALATURI DE FAMILIA TA.

paula1133
Paula (paula1133) 23 Nov 2011, 11:56

oare dak am inlocui carnea de vitel cu pieptul de pui...?

allinaraicu
allinaraicu 08 Mar 2015, 10:51

Am facut-o si eu si e foarte gustoasa!Multumim,Lena!

Nota mea pentru rețetă:
allinaraicu
allinaraicu 08 Mar 2015, 10:52

Iata si dovada

Poza mea pentru rețetă:
OtiliaManil189
Otilia Manil (OtiliaManil189) 11 Sep 2016, 16:16

Eu am mincat de la o prietena s8 a fost super buna.Am sa incerc sa fac si eu sper sa-mi reuseasca !

DorelaCismaru875
Dorela Cismaru (DorelaCismaru875) 23 Dec 2018, 17:59

In loc de pasta de tomate se poate pune pasta de ardei la tub "Crema gulas " (Kaufland ) sau chiar boia dulce pulbere ....De fapt pasta de tomate se pune pentru o colora maioneza ...Reteta originala a acestei salate care se facea la Restaurantul Berinez din Bucuresti continea boia de ardei in loc de pasta rosii ...Am folosit carne din piept de pui in loc de carne de vita ! 

Poza mea pentru rețetă: