Salata berlineza
Cred ca o stie toata lumea, nu fac o descoperire - dar pentru cei care nu ati incercat-o sa stiti ca este foarte gustoasa. Variatii la reteta sunt si ele o multime, eu bineinteles am ales-o pe cea mai simpla si cred ca am nimerit-o si pe cea mai gustoasa.
O singura precizare si sugestie sa va dau - daca va apucati de aceasta salata, neaparat sa gasiti carne de vita/vitel care sa se fiarba bine. Sa nu fie tare si atzoasa, nu va strica gustul salatei dar sigur va trebui sa puneti scobitori pe masa:) Sau puteti folosi alt fel de carne, ar fi o solutie daca nu gasiti carne de vita buna si nu aveti cum s-o fierbeti ca lumea.
In rest v-o recomand, este foarte buna, se potrivesc perfect toate ingredientele si sigur o veti mai face si alta data.
Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
500 g
v-as recomanda sa alegeti o bucata de carne de vitel, sa fiarba mai repede
●
Oua
4 buc
puteti sa folositi si albusurile de la ouale fierte pt maioneza, daca va raman
●
Castraveti murati
2 buc
●
Pasta de tomate
1 lingura
●
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fierbeti bine carnea de vita/vitel - puteti s-o faceti si la oala de presiune, sa fie mai repede. Lasati sa se raceasca complet.
La fel fierbeti ouale, le raciti in apa apoi le curatati de coaja.
Pas 2
Acum facem salata.
Prima se taie marunt carnea de vita.
Pas 3
Apoi ouale se toaca cubulete. Le adaugati intr-un bol in care veti amesteca salata.
Pas 4
Cepa se taie felii subtiri si lungi - julien, o adaugati la restul ingredientelor.
Pas 5
Castravetii se taie cubulete si se adauga la salata.
Pas 6
Puneti maioneza si pasta de tomate, amestecati bine.
Pas 7
Potriviti de sare si piper si lasati cateva ore la frigider sa se marineze si sa se patrunda bine salata.
Pas 8
O serviti si decorati cum va place - cu verdeata sau bucatele de castraveti murati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
240 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)