Salata de conopida cu rosii

Salata de conopida cu rosii

O salata foarte buna, sotul mi-o zis sa mai fac neaparat - i-a placut foarte mult. Pe langa faptul ca este simplu de preparat, este si foarte sanatoasa. In varianta mai dietetica puteti inlocui smantana cu iaurt, deci dupa preferinte.

Ingrediente

Conopida
1 buc
alegeti o conopida mica
Rosii
2 buc
Patrunjel verde
2 lingurite
puteti adauga si putina ceapa verde daca aveti
Usturoi(catei)
1 buc
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust
Smantana
3 linguri
sau iaurt

Pasi de urmat

1

Conopida se spala bine si se da prin razatoarea mare.

2

Rosiile se curata de seminte si se scurg bine de suc.

3

Tocati cubulete rosiile si patrunjelul marunt, adaugati in bolul cu conopida.

4

Adaugati usturoiul pisat - aveti grija sa nu puneti mai mult de 1 catel de usutroi, va acoperi gustul la celelalte ingrediente.

Dregeti salata cu smantana, potriviti de sare si piper, amestecati.

5

O serviti imediat, ca garnitura, salata sau chiar mancare.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (3-4 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Cats
Cats 09 sep 2017, 17:30

oare merge si in varianta de post, fara smantana?

lena
Elena (lena) Cats 09 sep 2017, 17:38

Sigur, este bine si asa.

Cats
Cats Elena (lena) 09 sep 2017, 17:39

perfect, multumesc mult! am trecut-o pe lista ”de facut”!

timotei
timotei 14 mai 2015, 01:41

RuxandraIrina da Lena nu a zis ca trebuie smintina pt frisca. Lena scrie smintina dulce la cea pt frisca, sa inteleg ca ai lasat comentariul sa o contrazici pe Lena. 

RuxandraIrina
RuxandraIrina 20 oct 2014, 12:51

Si eu am factu-o ieri ca fel principal pentru ca nu am avut timp sa gatesc si-mi trebuia ceva rapid. A iesit foarte buna. Si copiii au mancat tot din farfurie. Am folosit o smantana mai grasa, de tara- care sta in lingura. Ma gandesc ca una lichida ca cea pt.frisca n-ar fi asa de buna. In plus, aceasta mai tare e si putin acrisoara, ceea ce-i bine pentru ca oricum nu se pune nici lamaie, nici otet in salata asta. 

Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 18 oct 2014, 07:01

Lena, salata este o minune, eu nu am mai dat conopida prin rozatoare dar am rupto marunt. A iesit un deliciu, cu siguranta o mai fac. Multumesc pentru retetele tale minunate !

Nota mea pentru reteta:
Mishu
Mishu 17 oct 2014, 04:50

Aici găsesc o smântână acrisoara mai mult ca un iaurt foarte gras si o alta smântână care este dulce si din care se face frișcă. Cea acrisoara este mai tare nu curge din lingura, iar cea dulce este lichida.

laura99
laura99 16 oct 2014, 17:27

Cu siguranta Lena a folosit  smantana obisnuita pentru gatit care se gaseste in orice market si supermarket, eu o voi folosi pe cea cu 12% grasime ca sa fie mai dietetica.

tiki
tiki 16 oct 2014, 15:24

Scrie smantana sau iaurt. Cum poate sa fie ptr.frisca??? Normala, fermentata.

Mishu
Mishu 16 oct 2014, 05:36

Lena ce fel de smantana? Acra sau pentru frisca?

tiki
tiki 12 oct 2014, 15:59

Credeam ca pe razatoare se desprind buchetelele, dar nici vorba. Am luat o conopida mai mare si vreau sa fac si cous-cous cu masline. Am mancat aproape jumatate asa goala. F. buna. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anca.C
Anca.C 10 oct 2014, 19:39

Tocmai ce am savurat aceasta salata la prânz , e delicioasa.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile