Ciocolata calda de casa, densa si cremoasa

Ciocolata calda de casa, densa si cremoasa

De 2 ani tot testez diverse combinatii in reteta de ciocolata calda de casa, si ma bucur ca nu m-am grabit sa va arat vreuna din ele pana acum. De multe ori acest perfectionism in alegerea retetelor este enervant, dar numai asa sunt sigura ca retetele testate vor avea o rata de succes mare la cei care le gatesc de pe site. Aceeasi situatie si cu aceasta ciocolata calda densa si cremoasa - anume asa o vroiam si anume acum a fost dupa gustul meu.

A fost o provocare pentru ca vroiam si o ciocolata calda cat mai low-carb, cu ingrediente bune, sigure si putine - deci astea au fost datele problemei! Si rezolvarea m-a impresionat, complicam lucrurile cu lapte praf, amidon, cand baza de fapt este ciocolata neagra - ca doar e CIOCOLATA calda...nu bautura cu lapte praf, amidon, aromatizatori, etc.

Deci, sa nu intindem vorba, mai jos aveti dupa mine reteta de ciocolata calda de casa perfecta - densa, matasoasa, cremoasa si foarte reglabila dupa gusturile fiecaruia. Vedeti toate detaliile in pasi si alintati-va, pentru ca meritati!

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
50 g
alegeti ciocolata de 70-80% pentru un gust mai intens
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
300 ml
in varianta de post/vegana puteti inlocui cu lapte de cocos
Cacao pudra
2 linguri
Zahar brun
3 linguri
eu am folosit xylitol si stevie - deci indulciti cu orice preferati
Sare
0.25 lingurite
Scortisoara macinata
0.5 lingurite
optional si alte arome dupa preferinte - vanilie, rom, etc.
Apa
300 ml
puteti inlocui cu lapte simplu sau vegan

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mic amestecati bine 2 linguri de cacao cu 2-3 linguri de indulcitor/zahar, sarea si scortisoara(daca preferati).

2

Adaugati treptat 300ml de apa rece, amestecati atent cu un tel pana se dizolva bine toate ingredientele si nu sunt cocoloase in compozitie.

O puteti amesteca si cu lingura, dar s-ar putea sa aveti multe cocoloase - deci sa aveti un tel la gospodarie :)

3

Turnati aceasta compozitie de cacao intr-o cratita mica.

4

Adaugati smantana dulce si amestecati bine.

5

Puneti cratita pe foc si o lasati pana incepe sa fiarba, periodic mai amestecati in ea si aveti grija ca aceasta compozitie face spuma si fuge la fierbere.

6

Deci imediat cum incepe sa fiarba, o luati de pe foc, adaugati 50g de ciocolata neagra si o lasati 5 minute fara sa amestecati.

7

In acest timp ciocolata se inmoaie si o puteti deja amesteca si incorpora cu telul, pana observati ca s-a dizolvat complet.

8

Acum recomand sa o gustati si reglati dupa gust si textura:

- daca o vreti mai putin densa, adica mai lichida, adaugati putina apa fierbinte sau lapte fiert;

- daca invers, o vreti mai densa, mai puneti 10-15g de ciocolata neagra si o incorporati;

- reglati de dulce - diverse marci de ciocolata neagra sunt indulcite diferit, deci o faceti dupa gustul dvs;

- reglati aromele - eu sunt minimalista, pun vanilie si ocazional putina scortisoara - restul trebuie sa fie aroma de ciocolata!

9

O puteti servi imediat, are temperatura perfecta acum - nici prea fierbinte, nici rece.

Dar merge bine si reincalzita mai tarziu(eventual cu putina adaugire de lapte/apa), o puteti pastra si la frigider pana a 2-a zi.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 650 mililitri (3-4 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

DoinaCotoman308
Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 06 dec 2018, 20:31

superba receta Lena o incerc neaparat in serile reci sa ne indulceasca sarbatorile