Ciocolata calda de casa, densa si cremoasa

Ciocolata calda de casa, densa si cremoasa

De 2 ani tot testez diverse combinatii in reteta de ciocolata calda de casa, si ma bucur ca nu m-am grabit sa va arat vreuna din ele pana acum. De multe ori acest perfectionism in alegerea retetelor este enervant, dar numai asa sunt sigura ca retetele testate vor avea o rata de succes mare la cei care le gatesc de pe site. Aceeasi situatie si cu aceasta ciocolata calda densa si cremoasa - anume asa o vroiam si anume acum a fost dupa gustul meu.

A fost o provocare pentru ca vroiam si o ciocolata calda cat mai low-carb, cu ingrediente bune, sigure si putine - deci astea au fost datele problemei! Si rezolvarea m-a impresionat, complicam lucrurile cu lapte praf, amidon, cand baza de fapt este ciocolata neagra - ca doar e CIOCOLATA calda...nu bautura cu lapte praf, amidon, aromatizatori, etc.

Deci, sa nu intindem vorba, mai jos aveti dupa mine reteta de ciocolata calda de casa perfecta - densa, matasoasa, cremoasa si foarte reglabila dupa gusturile fiecaruia. Vedeti toate detaliile in pasi si alintati-va, pentru ca meritati!

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
50 g
alegeti ciocolata de 70-80% pentru un gust mai intens
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
300 ml
in varianta de post/vegana puteti inlocui cu lapte de cocos
Cacao pudra
2 linguri
Zahar brun
3 linguri
eu am folosit xylitol si stevie - deci indulciti cu orice preferati
Sare
0.25 lingurite
Scortisoara macinata
0.5 lingurite
optional si alte arome dupa preferinte - vanilie, rom, etc.
Apa
300 ml
puteti inlocui cu lapte simplu sau vegan

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mic amestecati bine 2 linguri de cacao cu 2-3 linguri de indulcitor/zahar, sarea si scortisoara(daca preferati).

2

Adaugati treptat 300ml de apa rece, amestecati atent cu un tel pana se dizolva bine toate ingredientele si nu sunt cocoloase in compozitie.

O puteti amesteca si cu lingura, dar s-ar putea sa aveti multe cocoloase - deci sa aveti un tel la gospodarie :)

3

Turnati aceasta compozitie de cacao intr-o cratita mica.

4

Adaugati smantana dulce si amestecati bine.

5

Puneti cratita pe foc si o lasati pana incepe sa fiarba, periodic mai amestecati in ea si aveti grija ca aceasta compozitie face spuma si fuge la fierbere.

6

Deci imediat cum incepe sa fiarba, o luati de pe foc, adaugati 50g de ciocolata neagra si o lasati 5 minute fara sa amestecati.

7

In acest timp ciocolata se inmoaie si o puteti deja amesteca si incorpora cu telul, pana observati ca s-a dizolvat complet.

8

Acum recomand sa o gustati si reglati dupa gust si textura:

- daca o vreti mai putin densa, adica mai lichida, adaugati putina apa fierbinte sau lapte fiert;

- daca invers, o vreti mai densa, mai puneti 10-15g de ciocolata neagra si o incorporati;

- reglati de dulce - diverse marci de ciocolata neagra sunt indulcite diferit, deci o faceti dupa gustul dvs;

- reglati aromele - eu sunt minimalista, pun vanilie si ocazional putina scortisoara - restul trebuie sa fie aroma de ciocolata!

9

O puteti servi imediat, are temperatura perfecta acum - nici prea fierbinte, nici rece.

Dar merge bine si reincalzita mai tarziu(eventual cu putina adaugire de lapte/apa), o puteti pastra si la frigider pana a 2-a zi.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 650 mililitri (3-4 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

DoinaCotoman308
Doina Cotoman (DoinaCotoman308) 06 dec 2018, 20:31

superba receta Lena o incerc neaparat in serile reci sa ne indulceasca sarbatorile