Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
adica un pachet
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aluatul fruntuzesc se lasa la decongelat - in acest timp se prepara umplutura de mere.
Merele se spala, se curata de cotor si se dau prin razatoare mica. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apa si paharul cu zahar. Se amesteca periodic pana scade tot lichidul din ele.
Se lasa sa se racoreasca.
Pas 2
Foia de aluat se taie in 3 parti lungi.
Pas 3
Fiecare parte de aluat se intinde usor cu facaletul, sa fie subtire. Pe 2/3 din toata suprafata se intinde un strat uniform si subtire de mere.
Pas 5
Apoi se taie in bucatele uniforme de 3-4 cm.
Pas 6
Intr-o tava de cuptor, unsa cu ulei, se aranjeaza strudelele si se ung cu ou batut - ca sa se rumeneasca frumos.
Pas 7
Dupa ce se coc, se presara zahar pudra - cu o sita mica sau asa simplu. Sunt bune si calde si reci.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (12 voturi)