Cornuri zaharisite

Cornuri zaharisite

Vedeta zilei de azi pe masa de seara la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut reteta deci sunt oarecum "obligata" sa o pun repede pe site :) Sunt niste cornuri f. deosebite - aromate(de la unt), pufoase inauntru si crocante deasupra. Sigur o sa va placa si modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar sa aveti rabdare sa-l tineti 2 ore la frigider.

Aveti si o sectiunea la ultimul pas din reteta, sigur o sa va convinga sa le faceti, de fapt ca si pe mine - ieri am vazut reteta, azi am si executat-o:)

Ingrediente

Lapte de vaca
130 ml
Drojdie proaspata
20 g
sau 7g drojdie uscata
Oua
2 buc
Unt
250 g
unt topit
Faina alba calitate superioara
500 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Zahar
1 pahare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se amesteca laptele cald, ouale, untul topit si drojdia - bateti bine cu un tel sa se dizolve drojdia.

2

Adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul.

3

Va fi un aluat moale si usor lipicios, dar se lucreaza bine pe masa presarata cu putina faina.

4

Formati o bila din aluat si  puneti intr-o punga la frigider pentru 2 ore.

5

Dupa acest timp scoateti aluatul din frigider, il impartiti in 5 bucati.

6

Formati din aceste bucati 5 bile si lasati 10 minute sa se odihneasca.

7

Inainte sa intindeti bilele pentru a forma cornuri, presarati masa de lucru cu mai mult zahar - de obicei se pune faina pentru a intinde aluatul, aici puneti zahar.

8

Si usor cu facaletul intindeti pe acest zahar prima foaie de aluat, sa fie cam de 3-4mm grosime.

9

Taiati aluatul in 12 felii egale.

10

Si apoi rulati cornulete din fiecare felie.

11

Aranjati cornuletele pe o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

In asa fel faceti si celelalte bile de aluat - nu uitati inainte de a intinde fiecare foaie sa presarati zahar pe masa de lucru - asta face cornuletele delicioase si glazurate.

12

Dupa ce umpleti tava, o puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 30 de minute - sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.

13

Lasati sa se racoreasca putin, apoi le scoateti pe o farfurie sau platou.

Si aici aveti sectiunea promisa si sigur convingatoare :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (50-60 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 41

CarmenSuciu945
Carmen Suciu (CarmenSuciu945) 02 feb 2019, 21:07

Am lasat aluatulin frigider pana a doua zi, am avut ceva emotii, dar au iesit foarte bune. Le-am umplut cu rahat si am amestecat zaharul cu scortisoara , pentru un plus de aroma. Au fost apreciate si de colegele de serviciu si de familie. Merg foarte bine cu o cana de lapte. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 08 oct 2018, 22:52

Buna seara. Numai azi am vazut reteta si am si  facut 1/2 de portie. Am umplut cateva si cu rahat. Eu am pus putin unt si putina untura. Sunt f.fragede. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru reteta:
MihalacheMariana490
Mihalache Mariana (MihalacheMariana490) 07 oct 2018, 13:24

Lena, ce rost mai are praful de copt daca punem drojdie,spune-mi sa nu mor proasta,altfel cornuletele sunt f. bune

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mihalache Mariana (MihalacheMariana490) 07 oct 2018, 14:47

Mariana nu pot sa-ti spun 100% exact, dar presupun ca praful de copt este pt fragezime si drojdia ca sa fie pufoase 😉

timotei
timotei 08 oct 2017, 05:28

Am facut de mai multe ori dar poza nu am pus. Nota 10 pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 19 ian 2016, 22:02

cu untura in loc de unt! au iesit extraordinare iar glazura de zahar le-a dat un plus de savoare si aspect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dir
dir 23 mai 2015, 13:31

Extraordinara reteta! Am avut ceva rezerve cand am citit de aluatul usor lipicios, dar am lucrat foarte usor cu el. Dupa o noapte intreaga la frigider s-a cam intarit (pietros de-a dreptul), dar cedeaza imediat. In zahar am amestecat si eu putina nuca macinata pentru variatie. Foarte bune... Multu!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 19 nov 2014, 18:22
 

 Superbe cornuletele, pacat ca am facut numai din jumate de portie, dar nu-i nimic, repet procedura cat mai degraba. Foarte aromate, crocante la suprafata si pufoase in mijloc si aspectul glazurat, deci o nebunie.

 Eu am facut o parte asa goale iar in alta am pus cite 3-4 stafide in fiecare.... si unele si altele ffffff bune.

 Apropo de temperatura, la mine am pus 200 de grade si vazand ca au inceput sa se rumeneasca destul de repede am coborat temperatura la 180, iar pentru a doua tava am lasat la 180 e la inceput si s-au facut mai bine.  

 Merci Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
natinati
natinati 21 iul 2014, 16:12

Pacat ca sunt la dieta, as repeta aceasta reteta cu drag. Draga Lena, mi s-a umplut caietul cu retete delicioase de la tine de pe site, nici aceasta reteta nu face exceptie! Iar faptul ca sunt la dieta ai si tu o mica vina ca ma tentezi mereu cu retete neam-neam.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 nov 2013, 15:54

Am repetat rețeta! De data asta le-am făcut puțin mai mari (nu am prea avut eu răbdare ). Foarte, foarte bune!!! Pufoase, aromate, un deliciu!!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 01 iul 2012, 00:49

Super bune! Delicioase chiar! O prietenă mi-a spus că i se pare că seamănă la gust cu spiralele/împletiturile mari și pufoase din copilăria noastră, doar că aceste cornulețe sunt crocante.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile