Cornuri zaharisite

Cornuri zaharisite

Vedeta zilei de azi pe masa de seara la un ceai cu rudele, imediat mi s-a cerut reteta deci sunt oarecum "obligata" sa o pun repede pe site :) Sunt niste cornuri f. deosebite - aromate(de la unt), pufoase inauntru si crocante deasupra. Sigur o sa va placa si modul de preparare, ingredientele sunt simple, se face repede aluatul - doar sa aveti rabdare sa-l tineti 2 ore la frigider.

Aveti si o sectiunea la ultimul pas din reteta, sigur o sa va convinga sa le faceti, de fapt ca si pe mine - ieri am vazut reteta, azi am si executat-o:)

Ingrediente

Lapte de vaca
130 ml
Drojdie proaspata
20 g
sau 7g drojdie uscata
Oua
2 buc
Unt
250 g
unt topit
Faina alba calitate superioara
500 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Zahar
1 pahare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se amesteca laptele cald, ouale, untul topit si drojdia - bateti bine cu un tel sa se dizolve drojdia.

2

Adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul.

3

Va fi un aluat moale si usor lipicios, dar se lucreaza bine pe masa presarata cu putina faina.

4

Formati o bila din aluat si  puneti intr-o punga la frigider pentru 2 ore.

5

Dupa acest timp scoateti aluatul din frigider, il impartiti in 5 bucati.

6

Formati din aceste bucati 5 bile si lasati 10 minute sa se odihneasca.

7

Inainte sa intindeti bilele pentru a forma cornuri, presarati masa de lucru cu mai mult zahar - de obicei se pune faina pentru a intinde aluatul, aici puneti zahar.

8

Si usor cu facaletul intindeti pe acest zahar prima foaie de aluat, sa fie cam de 3-4mm grosime.

9

Taiati aluatul in 12 felii egale.

10

Si apoi rulati cornulete din fiecare felie.

11

Aranjati cornuletele pe o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

In asa fel faceti si celelalte bile de aluat - nu uitati inainte de a intinde fiecare foaie sa presarati zahar pe masa de lucru - asta face cornuletele delicioase si glazurate.

12

Dupa ce umpleti tava, o puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade si lasati cam 30 de minute - sau pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.

13

Lasati sa se racoreasca putin, apoi le scoateti pe o farfurie sau platou.

Si aici aveti sectiunea promisa si sigur convingatoare :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (50-60 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

Dia.Si.
Dia.Si. 01 aug 2019, 23:25

A doua zi sunt bune, dar nu ca in prima zi. Data viitoare le fac in ziua petrecerii sau jumatate din cantitate - cat sa le consumam in aceeasi zi. ;)

Nota mea pentru reteta:
Dia.Si.
Dia.Si. 31 iul 2019, 19:14

Excelenta reteta! Trebuie sa precizez ca nu imi imaginez cornuletele acestea fara nuca amestecata cu zahar pe deasupra si rahat. Aduce foarte mult cu gustul de Kürtòs. Fiind cu rahat, am pus doar o lingura de zahar(+una de nuca) pentru fiecare bila. Pentru cei care au cuptor electric, temperatura este de 180 de grade timp de 25 de minute. Rar se pot aduce modificari retetelor Lenei, fiindca sunt perfecte, insa nuca se potriveste aici de minune, la fel si rahatul, nefiind un aluat dulce. Multumesc Lenei si utilizatorilor care au pus si nuca ;)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki Dia.Si. 02 aug 2019, 11:19

Cred ca sunt bune si cu nuca, dar nu inteleg  cum ati pus si rahat pe deasupra, zahar, nuca mai da, dar rahatul ??? nici nu-l vad. In interior stiu si eu. Ma rog... scuze de intrebare..

Dia.Si.
Dia.Si. Dia.Si. 02 aug 2019, 12:05

Nu am scris zahar si rahat pe deasupra, ci zahar pe deasupra si rahat (se subintelege ca e inauntru, e si logic de altfel). Nu e prima data cand intelegeti gresit. Va rog sa cititi cu atentie pe viitor, sa nu faceti un comentariu inutil.

tiki
tiki Dia.Si. 02 aug 2019, 18:33

Imi cer scuze si fiti sigura ca nu voi mai comenta nimic ca am inteles f. bine si pana sa scriu, citesc de mai multe ori, dar asa sunt....batranii. Numai bine.

Dia.Si.
Dia.Si. 31 iul 2019, 15:19

Sunt a doua zi la fel de bune? Vreau sa le fac cu rahat si zahar + nuca pe deasupra. Multumesc!

lena
Elena (lena) Dia.Si. 31 iul 2019, 15:24

Da, sunt foarte bune.

CarmenSuciu945
Carmen Suciu (CarmenSuciu945) 02 feb 2019, 21:07

Am lasat aluatulin frigider pana a doua zi, am avut ceva emotii, dar au iesit foarte bune. Le-am umplut cu rahat si am amestecat zaharul cu scortisoara , pentru un plus de aroma. Au fost apreciate si de colegele de serviciu si de familie. Merg foarte bine cu o cana de lapte. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 08 oct 2017, 05:28

Am facut de mai multe ori dar poza nu am pus. Nota 10 pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 19 ian 2016, 22:02

cu untura in loc de unt! au iesit extraordinare iar glazura de zahar le-a dat un plus de savoare si aspect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dir
dir 23 mai 2015, 13:31

Extraordinara reteta! Am avut ceva rezerve cand am citit de aluatul usor lipicios, dar am lucrat foarte usor cu el. Dupa o noapte intreaga la frigider s-a cam intarit (pietros de-a dreptul), dar cedeaza imediat. In zahar am amestecat si eu putina nuca macinata pentru variatie. Foarte bune... Multu!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 19 nov 2014, 18:22
 

 Superbe cornuletele, pacat ca am facut numai din jumate de portie, dar nu-i nimic, repet procedura cat mai degraba. Foarte aromate, crocante la suprafata si pufoase in mijloc si aspectul glazurat, deci o nebunie.

 Eu am facut o parte asa goale iar in alta am pus cite 3-4 stafide in fiecare.... si unele si altele ffffff bune.

 Apropo de temperatura, la mine am pus 200 de grade si vazand ca au inceput sa se rumeneasca destul de repede am coborat temperatura la 180, iar pentru a doua tava am lasat la 180 e la inceput si s-au facut mai bine.  

 Merci Lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 nov 2013, 15:54

Am repetat rețeta! De data asta le-am făcut puțin mai mari (nu am prea avut eu răbdare ). Foarte, foarte bune!!! Pufoase, aromate, un deliciu!!

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 04 dec 2012, 19:26

cornuletele astea sunt deliciu adevarat,se fac usor si se maninca repee...am facut seara o portie si a doua zi mai aveam doar citeva:)))

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile