Pain au Chocolat

Pain au Chocolat

Dupa succesul pe care l-am avut cu reteta de Croissants de casa, este cumva logic sa merg mai departe si sa incerc 'prietenii' lui - Pain au Chocolat, Pain au raisins, Chausson aux pommes(urmeaza), etc. Toate sunt fantastice, am avut norocul si timpuri frumoase sa le gust chiar in Paris - va spun sincer ca merita fiecare minut de efort si timp investit in ele. Atat de deosebite, fiecare cu umplutura lui, dar cu finetea si aroma aluatui foietat cu unt.

Este mare bucurie in casa noastra cand mami testeaza retete din aceasta categorie, pain au chocolat au devenit preferatele sotului si a fetelor, iar eu sunt mare fan de pain au raisins.

Ingrediente

Aluat de foietaj cu drojdie
1 buc
link-ul spre reteta o gasiti in primul pas, mai jos
Ciocolata neagra/amaruie
80 g
oricare va place la gust
Albus de ou
1 buc

Pasi de urmat

1

In primul rand trebuie sa faceti aluatul pentru croissante - este un aluat de foietaj, dar cu drojdie. Gasiti aici reteta la pasii 1-21.

Mie imi place sa-l fac cu o zi inainte, sau chiar mai mult si il pastrez la frigider sau congelator(daca nu il folosesc mai mult de 2-3 zile).

2

Inainte sa va apucati de modelat pain au chocolat, luati tableta de ciocolata si o taiati felii subtiri de 5-6mm.

3

Scoateti aluatul de foietaj din frigider, presarati faina pe masa si usor il intindeti cu facaletul.

In primul rand il puneti cu partea mai lunga in fata dvs(ca o carte) si intindeti atent pana obtineti aproximativ 24-25cm. Aceasta va fi lungimea foii de lucru in continuare.

4

Apoi intoarceti foia, asa ca sa fie ca o carte culcata sau landscape.

Intindeti iarasi cu facaletul pana obtineti latimea de 40-42 de cm.

5

La final trebuie sa aveti in fata o foie de aluat de 24x40cm.

Masurati cu rigla sau 'ochiometric' 10 dreptunghiuri de aproximativ 8x12cm, le taiati cu un cutit.

6

Luati fiecare dreptunghi si puneti pe marginile laterale-scurte bucatele de ciocolata taiata.

7

Rulati prima margine pana la mijlocul dreptunghiului.

8

La fel rulati si marginea opusa.

9

Astfel formati toate pain au chocolat si le mutati cu sectiunea in jos intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Acoperiti cu o folie de plastic si lasati sa creasca 2 ore la temperatura camerei.

10

Aveti grija sa preincalziti bine cuptorul la 200 de grade, deci ar trebui sa-i dati drumul cand timpul de crestere a ajuns la 1 ora si jumatate.

Iar inainte sa puneti pain au chocolati la cuptor, le ungeti atent cu niste albus de ou crud.

11

Coaceti cornurile in cuptorul bine incalzit la 200 de grade timp de 15 minute, iar apoi inca 5-10 minute la 180 de grade. Va orientati si dupa puterea cuptorului dvs.

Daca veti pune cornurile in cuptorul neincalzit la temperatura corecta, untul va curge din aluat, iar croissantele devin foarte uleioase si pleostite.

12

Cele mai bune sunt calde, dar si reincalzite la cuptorul cu microunde a 2-a zi.

In plus, puteti sa le mai ungeti cu putin gem de capsuni la servire, dar asta dupa preferinte.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 bucati
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !