Ingrediente
●
Aluat de foietaj cu drojdie
1 buc
link-ul spre reteta o gasiti in primul pas, mai jos
●
Ciocolata neagra/amaruie
80 g
oricare va place la gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand trebuie sa faceti aluatul pentru croissante - este un aluat de foietaj, dar cu drojdie. Gasiti aici reteta la pasii 1-21.
Mie imi place sa-l fac cu o zi inainte, sau chiar mai mult si il pastrez la frigider sau congelator(daca nu il folosesc mai mult de 2-3 zile).
Pas 2
Inainte sa va apucati de modelat pain au chocolat, luati tableta de ciocolata si o taiati felii subtiri de 5-6mm.
Pas 3
Scoateti aluatul de foietaj din frigider, presarati faina pe masa si usor il intindeti cu facaletul.
In primul rand il puneti cu partea mai lunga in fata dvs(ca o carte) si intindeti atent pana obtineti aproximativ 24-25cm. Aceasta va fi lungimea foii de lucru in continuare.
Pas 4
Apoi intoarceti foia, asa ca sa fie ca o carte culcata sau landscape.
Intindeti iarasi cu facaletul pana obtineti latimea de 40-42 de cm.
Pas 5
La final trebuie sa aveti in fata o foie de aluat de 24x40cm.
Masurati cu rigla sau 'ochiometric' 10 dreptunghiuri de aproximativ 8x12cm, le taiati cu un cutit.
Pas 6
Luati fiecare dreptunghi si puneti pe marginile laterale-scurte bucatele de ciocolata taiata.
Pas 7
Rulati prima margine pana la mijlocul dreptunghiului.
Pas 8
La fel rulati si marginea opusa.
Pas 9
Astfel formati toate pain au chocolat si le mutati cu sectiunea in jos intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Acoperiti cu o folie de plastic si lasati sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
Pas 10
Aveti grija sa preincalziti bine cuptorul la 200 de grade, deci ar trebui sa-i dati drumul cand timpul de crestere a ajuns la 1 ora si jumatate.
Iar inainte sa puneti pain au chocolati la cuptor, le ungeti atent cu niste albus de ou crud.
Pas 11
Coaceti cornurile in cuptorul bine incalzit la 200 de grade timp de 15 minute, iar apoi inca 5-10 minute la 180 de grade. Va orientati si dupa puterea cuptorului dvs.
Daca veti pune cornurile in cuptorul neincalzit la temperatura corecta, untul va curge din aluat, iar croissantele devin foarte uleioase si pleostite.
Pas 12
Cele mai bune sunt calde, dar si reincalzite la cuptorul cu microunde a 2-a zi.
In plus, puteti sa le mai ungeti cu putin gem de capsuni la servire, dar asta dupa preferinte.
Pofta Buna!
Cantitate:
10 buc
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: