Pot sa le numesc mai romaneste, croissante cu unt, dar la mama lor in Franta si in toate lumea sunt French Croissants. Demult planificam sa fac reteta clasica de croissante frantuzesti, cu textura exact asa cum le-am savurat in Paris - aerate, pufoase, aromate, fara umplutura, unse cu putin gem de capsuni sau portocale. Si bineinteles o cafea buna pe langa!
Recunosc, si fara nici o rusine, ca nu mi-au iesit din prima, si nici din a 10-a oara nu au fost perfecte... Am vrut sa fie nu doar o reteta de croisante simpla de abordat si de urmat, dar si cu rezultat aproape garantat pentru orice gospodina. De asta am incercat si studiat multe retete si variante, si astazi va prezint reteta mea finala - usor de urmat, cu sfaturi punctate bine si importante, dar nici prea multe, fara sa va complic cu multe alte chichite profesioniste.
Cu ocazia acestor multor teste, familia mea a savurat croissante cu unt de foarte multe ori - imediat calde, a 2-a zi, reincalzite eventual putin la microunde. Am si congelat cornuri gata coapte, apoi la fel reincalzite la microunde - toate variantele au fost minunate. Sa nu va fie frica, luati reteta punctual, pas cu pas, bucurati-va de proces si bineinteles de rezultat!