Branzoaice "trandafiri"

Branzoaice "trandafiri"

O interpretare mai interesanta a clasicelor Branzoaice din cauza modului diferit de asamblare.

Umplutura poate fi de branza sau alta care va place, important este sa nu fie lichida, sa nu curga - combinatii de gem cu nuci, pasta de stafide/caise uscate, etc.

Aluatul puteti sa-l folositi acelasi ca si la Reteta de Branzoaice, eu as recomanda Aluatul dospit rapid, se face repede si este la fel de fraged.

Semipreparate

500 g

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
sa fie mai uscata
Zahar
200 g
Stafide
100 g
Esenta de vanilie
1 buc
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform retetei.

2

Si il taiati in bucati mici, cam cat o nuca, chiar un pic mai mari. Le faceti bilute si lasati sa se odihneasca 10 minute.

3

Amestecati branza cu zahar, stafidele, esenta de vanilie si 1 ou. Daca branza este prea lichida as recomanda sa nu puneti ou, sau sa folositi doar putin din el.

4

Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc.

Acesta se taie pe margini in 3 locuri, la distante egale, aveti grija sa lasati in mijloc cam 2 cm de loc - vedeti poza.

5

In mijloc puneti 1 lingura din umplutura de branza.

6

Cu una din bucatile de aluat taiate, se inveleste umplutura, prindeti bine marginile.

7

La fel se face si cu urmatoarea "petala" de aluat, se inveleste peste prima. Si ultima va inchide "trandafirul", prindeti bine marginile la baza.

8

In asa fel faceti toti "trandafirii", le puneti intr-o tava de cuptor, le ungeti cu ou batut si lasati jumate de ora sa creasca putin.

9

Le coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

10

Lasati sa se racoreasca putin si serviti cu mare placere!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 14 mai 2019, 23:28

La reteta aceasta m.am cam incurcat. Branza mi s.a parut destul de uscata si nu am pus gris si mi.a curs zerul in tava de cuptor si coca a ramas mai insoropata sus si crocanta doar sus. La gust erau foarte buni  dar mai incerc o data cu gris in branza si cu reteta de aluat clasic. Merci Lena

Nota mea pentru reteta:
alina50
alina50 10 nov 2016, 14:33

Dovada

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anca-carla
anca-carla 03 dec 2014, 18:36

Am incercat reteta...sunt delicioase :) multumesc si multa putere de munca si mult succes 

MMarta
MMarta 21 apr 2014, 23:50

Pentru a nu avea probleme cu branza, va recomand sa adaugati ouale batute spuma cu zaharul chiar inainte de a umle trandafirii. O fac de multi ani. Felicitari Lena, corect lucrat.

vasileveronica
vasileveronica 26 mar 2014, 19:25

Super reteta! Nu asa de frumoase ca ale tale, dar foarte gustoase.Nota 10!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
girigan
girigan 14 nov 2013, 14:09

le incerc sigur

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 23 mar 2013, 12:26

si datorita branzicii care a fost mai moale.. n-au iesit la fel de frumoase ca ale tale, dar sunt foarte bune la gust :D

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 23 mar 2013, 11:27

eh ...imediat bag branzoaicele la cuptor.. prajitura de ieri (cea de post) a avut maaaaaaaaaaaare trecere, le-a placut tuturor.. asa ca pe weekend n-a mai ramas nimic. si iaca ca n-am mai asteptat pana luni..

mie mi-a iesit branza putin mai moale, din vina mea .. dar am bagat o lingura de gris , sper sa fie bine :D
 

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 22 mar 2013, 17:43

in poza par a fi cam 24 de bucati..? idea e ca nu vreau sa fac tare multe, si vreau sa le fac luni (caci pe weekend avem praji :D ).. sa treaca pana marti, sa nu ne tenteze.. caci miercuri e miercuri, zi de post :)

Multumesc de raspuns! un weekend placut!

alinaa
alinaa 15 mar 2013, 20:23

ce idee minunata, o voi face intai cu gem, apoi cand voi avea branza si cu branza, am putina teama cu aluatul, dar sper sa imi iasa bine, 

Arata toate comentariile