Brânzoaice "trandafiri"
O interpretare mai interesantă a clasicelor Brânzoaice din cauza modului diferit de asamblare.
Umplutura poate fi de brânză sau alta care vă place, important este să nu fie lichidă, să nu curgă - combinații de gem cu nuci, pastă de stafide/caise uscate, etc.
Aluatul puteți să-l folosiți același ca și la Rețeta de Brânzoaice, eu aș recomanda Aluatul dospit rapid, se face repede și este la fel de fraged.
Ingrediente
●
Brânză de vaci
500 g
să fie mai uscată
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Și îl tăiați în bucăți mici, cam cât o nucă, chiar un pic mai mari. Le faceți biluțe și lăsați să se odihnească 10 minute.
Pas 3
Amestecați brânza cu zahăr, stafidele, esența de vanilie și 1 ou. Dacă brânza este prea lichidă aș recomanda să nu puneți ou, sau să folosiți doar puțin din el.
Pas 4
Fiecare bilă de aluat se întinde într-un cerc.
Acesta se taie pe margini în 3 locuri, la distanțe egale, aveți grijă să lăsați în mijloc cam 2 cm de loc - vedeți poza.
Pas 5
În mijloc puneți 1 lingură din umplutura de brânză.
Pas 6
Cu una din bucățile de aluat tăiate, se învelește umplutura, prindeți bine marginile.
Pas 7
La fel se face și cu următoarea "petală" de aluat, se învelește peste prima. Și ultima va închide "trandafirul", prindeți bine marginile la bază.
Pas 8
În așa fel faceți toți "trandafirii", le puneți într-o tavă de cuptor, le ungeți cu ou bătut și lăsați jumate de oră să crească puțin.
Pas 9
Le coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.
Pas 10
Lăsați să se răcorească puțin și serviți cu mare plăcere!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)