Branzoaice "trandafiri"
O interpretare mai interesanta a clasicelor Branzoaice din cauza modului diferit de asamblare.
Umplutura poate fi de branza sau alta care va place, important este sa nu fie lichida, sa nu curga - combinatii de gem cu nuci, pasta de stafide/caise uscate, etc.
Aluatul puteti sa-l folositi acelasi ca si la Reteta de Branzoaice, eu as recomanda Aluatul dospit rapid, se face repede si este la fel de fraged.
Ingrediente
●
Branza de vaci
500 g
sa fie mai uscata
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Si il taiati in bucati mici, cam cat o nuca, chiar un pic mai mari. Le faceti bilute si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Pas 3
Amestecati branza cu zahar, stafidele, esenta de vanilie si 1 ou. Daca branza este prea lichida as recomanda sa nu puneti ou, sau sa folositi doar putin din el.
Pas 4
Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc.
Acesta se taie pe margini in 3 locuri, la distante egale, aveti grija sa lasati in mijloc cam 2 cm de loc - vedeti poza.
Pas 5
In mijloc puneti 1 lingura din umplutura de branza.
Pas 6
Cu una din bucatile de aluat taiate, se inveleste umplutura, prindeti bine marginile.
Pas 7
La fel se face si cu urmatoarea "petala" de aluat, se inveleste peste prima. Si ultima va inchide "trandafirul", prindeti bine marginile la baza.
Pas 8
In asa fel faceti toti "trandafirii", le puneti intr-o tava de cuptor, le ungeti cu ou batut si lasati jumate de ora sa creasca putin.
Pas 9
Le coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pas 10
Lasati sa se racoreasca putin si serviti cu mare placere!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)