Brânzoaice "trandafiri"

Brânzoaice "trandafiri"

O interpretare mai interesantă a clasicelor Brânzoaice din cauza modului diferit de asamblare.

Umplutura poate fi de brânză sau alta care vă place, important este să nu fie lichidă, să nu curgă - combinații de gem cu nuci, pastă de stafide/caise uscate, etc.

Aluatul puteți să-l folosiți același ca și la Rețeta de Brânzoaice, eu aș recomanda Aluatul dospit rapid, se face repede și este la fel de fraged.

Semipreparate

500 g
   

Ingrediente

Brânză de vaci
500 g
să fie mai uscată
Zahăr
200 g
   
Stafide
100 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Ouă
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Preparați aluatul conform rețetei.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 1
Pas 2

Și îl tăiați în bucăți mici, cam cât o nucă, chiar un pic mai mari. Le faceți biluțe și lăsați să se odihnească 10 minute.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 2
Pas 3

Amestecați brânza cu zahăr, stafidele, esența de vanilie și 1 ou. Dacă brânza este prea lichidă aș recomanda să nu puneți ou, sau să folosiți doar puțin din el.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 3
Pas 4

Fiecare bilă de aluat se întinde într-un cerc.

Acesta se taie pe margini în 3 locuri, la distanțe egale, aveți grijă să lăsați în mijloc cam 2 cm de loc - vedeți poza.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 4
Pas 5

În mijloc puneți 1 lingură din umplutura de brânză.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 5
Pas 6

Cu una din bucățile de aluat tăiate, se învelește umplutura, prindeți bine marginile.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 6
Pas 7

La fel se face și cu următoarea "petală" de aluat, se învelește peste prima. Și ultima va închide "trandafirul", prindeți bine marginile la bază.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 7
Pas 8

În așa fel faceți toți "trandafirii", le puneți într-o tavă de cuptor, le ungeți cu ou bătut și lăsați jumate de oră să crească puțin.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 8
Pas 9

Le coaceți la cuptor preîncălzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, până se rumenesc frumos.

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcorească puțin și serviți cu mare plăcere!

Poftă Bună!

Brânzoaice "trandafiri" - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

zatara
zatara 15 Mar 2013, 11:23

super reteta ...trebuie sa recunoastem Lena ca ai niste idei super....eu gatesc doar de pe site-ul tau si vreau sa-ti multumesc pt tot ...toate retetele mi-au iesit f bine....si am invatat si f multe

alinaa
alinaa 15 Mar 2013, 20:23

ce idee minunata, o voi face intai cu gem, apoi cand voi avea branza si cu branza, am putina teama cu aluatul, dar sper sa imi iasa bine, 

aldorna
aldorna 17 Mar 2013, 01:27

Frica lucrului cu aluatul.... o problema actuala... experienta 0 dar m-au dat peste cap trandafirii acestia.... arata deliciosi... sigur voi face si eu receta...

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 22 Mar 2013, 17:33

am si eu o intrebare.. cate bucati au iesit din 500 de g de aluat? 

arata taaaaaaaaaaaaaaare bine :)

lena
Elena (lena) Ioana (ioanaaf) 22 Mar 2013, 17:34

Sincera sa fiu nu tin minte exact, dar cam o tava de cuptor.

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 22 Mar 2013, 17:43

in poza par a fi cam 24 de bucati..? idea e ca nu vreau sa fac tare multe, si vreau sa le fac luni (caci pe weekend avem praji :D ).. sa treaca pana marti, sa nu ne tenteze.. caci miercuri e miercuri, zi de post :)

Multumesc de raspuns! un weekend placut!

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 23 Mar 2013, 11:27

eh ...imediat bag branzoaicele la cuptor.. prajitura de ieri (cea de post) a avut maaaaaaaaaaaare trecere, le-a placut tuturor.. asa ca pe weekend n-a mai ramas nimic. si iaca ca n-am mai asteptat pana luni..

mie mi-a iesit branza putin mai moale, din vina mea .. dar am bagat o lingura de gris , sper sa fie bine :D
 

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 23 Mar 2013, 12:26

si datorita branzicii care a fost mai moale.. n-au iesit la fel de frumoase ca ale tale, dar sunt foarte bune la gust :D

girigan
girigan 14 Nov 2013, 14:09

le incerc sigur

vasileveronica
vasileveronica 26 Mar 2014, 19:25

Super reteta! Nu asa de frumoase ca ale tale, dar foarte gustoase.Nota 10!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MMarta
MMarta 21 Apr 2014, 23:50

Pentru a nu avea probleme cu branza, va recomand sa adaugati ouale batute spuma cu zaharul chiar inainte de a umle trandafirii. O fac de multi ani. Felicitari Lena, corect lucrat.

anca-carla
anca-carla 03 Dec 2014, 18:36

Am incercat reteta...sunt delicioase :) multumesc si multa putere de munca si mult succes 

alina50
alina50 10 Nov 2016, 14:33

Dovada

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 14 May 2019, 23:28

La reteta aceasta m.am cam incurcat. Branza mi s.a parut destul de uscata si nu am pus gris si mi.a curs zerul in tava de cuptor si coca a ramas mai insoropata sus si crocanta doar sus. La gust erau foarte buni  dar mai incerc o data cu gris in branza si cu reteta de aluat clasic. Merci Lena

Nota mea pentru rețetă: