Aluat dospit rapid
Un aluat de care m-am îndrăgostit din prima, și deja îl folosesc cu succes la multe rețete de chifle dulci - cu stafide, cu mac, scorțișoară.
Este foarte asemănător cu aluatul de la Pirojki cu cartofi - nu este lipicios, se modelează bine - vă recomand neapărat să-l încercați.
În varianta de post puneți lapte de soia.
Ingrediente
●
Lapte
1 pahar
aici pahar de 300ml
●
Ulei de floarea-soarelui
1 pahar
●
Drojdie uscata
11 g
sau 42g de drojdie proaspătă
●
Faina alba calitate superioara
400 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță încălziți laptele, uleiul, sarea și zahărul. Aveți grijă să nu fie prea fierbinte.
Pas 2
Turnați amestecul într-un bol, adăugați drojdia și amestecați bine cu un tel.
Pas 3
Adăugați făina și praful de copt.
Pas 4
Amestecați cu o spatulă sau lingură - trebuie să vă iasă un aluat moale și puțin lipicios chiar.
Dacă îl faceți prea tare, aluatul nu va crește bine.
Pas 5
După asta mai frământați puțin aluatul pe masa presărată cu puțină făină - cam 1 minut de frământare.
Apoi îl puneți înapoi în bol. Pentru o dospire mai rapidă puneți bolul într-o oală mai mare cu apă fierbinte.
Pas 6
Acoperiți cu capac sau prosop și lăsați așa 30 minute.
Pas 7
Vedeți ce frumos și repede crește în acest timp.
Pas 8
Frământați aluatul pe masa presărată cu puțină făină și lăsați să se odihnească 10 minute.
Pas 9
Și apoi îl tăiați și modelați cum vă trebuie.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)