Aluat dospit rapid
Un aluat de care m-am indragostit din prima, si deja il folosesc cu succes la multe retete de chifle dulci - cu stafide, cu mac, scortisoara.
Este foarte asemanator cu aluatul de la Pirojki cu cartofi - nu este lipicios, se modeleaza bine - va recomand neaparat sa-l incercati.
In varianta de post puneti lapte de soia.
Ingrediente
●
Lapte
1 pahar
aici pahar de 300ml
●
Ulei de floarea soarelui
1 pahar
●
Drojdie uscata
11 g
sau 42g de drojdie proaspata
●
Faina alba calitate superioara
400 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita incalziti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Aveti grija sa nu fie prea fierbinte.
Pas 2
Turnati amestecul intr-un bol, adaugati drojdia si amestecati bine cu un tel.
Pas 3
Adaugati faina si praful de copt.
Pas 4
Amestecati cu o spatula sau lingura - trebuie sa va iasa un aluat moale si putin lipicios chiar.
Daca il faceti prea tare, aluatul nu va creste bine.
Pas 5
Dupa asta mai framantati putin aluatul pe masa presarata cu putina faina - cam 1 minut de framantare.
Apoi il puneti inapoi in bol. Pentru o dospire mai rapida puneti bolul intr-o oala mai mare cu apa fierbinte.
Pas 6
Acoperiti cu capac sau prosop si lasati asa 30 minute.
Pas 7
Vedeti ce frumos si repede creste in acest timp.
Pas 8
Framantati aluatul pe masa presarata cu putina faina si lasati sa se odihneasca 10 minute.
Pas 9
Si apoi il taiati si modelati cum va trebuie.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)