Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
250 g
●
Sare
10 g
Un varf de cutit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti ingredientele pentru reteta.
Pas 2
Se freaca bine untul cu faina, se adauga galbenusul de ou, sarea. Apoi pentru a forma aluatul final, turnati putin cate putin apa, pana aluatul este de consistenta normala, sa nu se lipeasca de maini.
Nu este neaparat sa folositi toata apa.
Atentie! Aluatul din poza l-am facut cu o cantitate dubla de ingrediente, pentru ca forma de tarte este mai mare. In mod normal folositi cantitatea de ingrdiente din reteta.
Pas 3
Forma pentru tarte se unge cu putin ulei sau unt.
Pas 4
Din aluat se intinde o foie de dimesiunea formei de tarte, se pune in tava si se aranjeaza cu mana, sa se plieze bine pe margini.
Tava cu aluatul intins se poate pune la frigider pentru o jumate de ora, eu de data aceasta nu a pus-o pentru ca nu am avut timp. Nu am observat mari deosebiri.
Pas 5
Pentru ca aluatul de tarta sa nu se stranga la copt si sa nu se deformeze(aceasta este marea problema a aluatului pentru tarte), pe aluatul intins se pune folie de aluminiu, asa cum vedeti in poza.
Se pune la cuptor pentru 20 min, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei.
Pas 6
Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou pentru a lucra in continuare cu umplutura pentru tarta.
Spor la Treaba!
Cantitate:
450 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii: