Chifle cu mac(floricele si rulouri)

Inca o varianta frumoasa si gustoasa a chiflelor preparate din Aluatul dospit rapid - aici va arat cum sa modelati formele de "Floricele" si "Rulouri" mai frumos(vedeti in pasi pozele).

De gust - aromate, moi, fragede, macul se poate inlocui cu cacao sau scortisoara - orice va place si va duce imaginatia.

Semipreparate

Ingrediente

Mac
2 linguri
Zahar
3 linguri
Unt/ulei
2 linguri
in varianta de post puteti unge cu gem de caise
Oua
1 buc
in varianta de post nu le ungeti deasupra - sau cu o infuzie de ceai negru

Pasi de urmat

1

Preparati Aluatul dospit rapid, conform retetei.

Impartiti aluatul in 2 parti - din una eu am facut Chiflele cu stafide, deci l-am taiat bucati mici.

Cealalta am modelat o bila mai mare si vedeti ce facem mai departe.

2

Lasati sa se odihneasca 10 minute aluatul, apoi il intindeti cu sucitorul intr-un dreptunghi(aproximativ) de 3-4 mm grosime.

3

Ungeti foaia de aluat cu untul moale, ulei sau gem.

4

Presarati zaharul si macul.

5

Rulati foaia mai strans.

6

Acum facem Floricele:

- Ruloul se taie bucati de 2.5- 3 cm grosime.

7

Intoarceri ruloul mic cu taietura in sus si desfaceti putin randurile de aluat.

8

Cu o foarfeca taiati randurile din rulou cam din cm in cm, alternand pe cele superioare - urmariti pozele atent si dati click pe poza pt a vedea mai aproape.

9

Si uitati aici finalizarea.

10

Le aranjati pe o tava unsa cu ulei, sau asternuta cu hartie de copt - si le ungeti cu ou batut, sau cu ceai in varianta de post.

11

Pentru a face Chifle Rulouri:

- Aluatul se taie ca in poza.

12

Fiecare rulou mic taiat se pune cu partea mai scurta in sus si se preseaza pe mijloc cu coada de la lingura/cutit.

13

Asezati rulourile in tava unsa cu ulei sau asternuta cu hartie de copt, le ungeti cu pu batut - de varianta de post am spus mai sus.

14

Chiflele se coc la 180 grade, cam 30-40 de minute - pana se rumenesc frumos. Aveti grija ca se fac destul de repede si sa nu le bronzati prea tare.

Aici Floricelele coapte.

15

Si aici rulourile.

16

Sunt delicioase si calde si reci, recomand cu incredere!

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (10-12 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Publicata:
Nota: 4 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Gia88
Gianina (Gia88) 30 nov 2012, 18:12

Foarte bune.Citesc de mult retetele si am si incercat multe din ele, dar abia azi mi am facut cont.Multumesc Lena pt toate retetele si mult succes in continuare!!!

merryy4ever
merryy4ever 02 dec 2012, 15:15

gata ,le-am facut,asa cum am spus ,cu unt usturoi si mac,si alta serie cu unt parmezan si mac.pozele sunt pe fb pagina mea,sunt absolut delicioase

merryy4ever
merryy4ever 02 dec 2012, 19:01

chiflele gata,delicioase 

Poza mea pentru reteta:
serafima
tcaci (serafima) 09 dec 2012, 14:49

Lena, aluatul este punctul meu slab. Daca fac aceste minunatii cu aluat frantuzesc, imi vor iesi? Mult.

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 09 dec 2012, 15:31

Da.

alina nicoleta
alina nicoleta 09 sep 2014, 17:13

Am facut aceasta reteta azi ptr. ca aveam putin timp la indemana, reteta o mai citisem si imi propusesem sa o fac de ceva timp, si mi-am zis fie ce-o fi,cum iese, iese,dar au au venit foarte bune si au avut chiar succes la pranzul cu amicii unde am si purtat cateva!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cristina.plaiasu
cristina.plaiasu 19 nov 2015, 13:46

Am incercat si eu ieri,dar aluatul nu mi-a iesit deloc,ori drojdia,pakmaya am folosit,ori cana gradata nu mi-a masurat bine uleiul,ca au fost foarte foarte uleioase,aluatul nu a crescut deloc,in cuptor s-au latit si au iesit niste placinte,niste turte mai exact,extrem de uleioase..­čś│