Ingrediente
●
Aluat foietaj (franțuzesc)
450 g
adică un pachet
●
Mere ionatan
1 kg
se pot folosi și pere, va fi la fel de delicios
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Lăsați aluatul de foietaj să se decongeleze, în acest timp se spală și se curăță merele de coajă.
Apoi se taie cubulețe mici.
Pas 2
Clătiți stafidele cu apă fierbinte.
Pas 3
Puteți face acest ștrudel în 2 variante:
1. Folosiți o jumătate din aluatul de foietaj pentru fiecare ștrudel - în acest caz acesta va fi cu mai mult aluat și mai puține mere. Avantajul este că nu trebuie întins cu făcălețul, se montează un pic mai ușor și se pune ușor în tava de cuptor.
2. Folosiți doar 1/4 din aluatul de foietaj pentru fiecare ștrudel (adică împărțiți acea jumătate în 2 mai mici) - este mult mai puțin aluat, ștrudelul este mai fin. Eu am făcut această variantă și vă propun să vedeți pașii de mai departe, ca să vă explic detaliile și complicațiile.
Pas 4
Fiecare pătrime de aluat se presară cu făină, se întinde ușor cu făcălețul, să fie un dreptunghi uniform.
Pas 5
Acum începem montarea ștrudelului - se poate face direct pe o tavă clasică de cuptor, din aia mai plată (este mai ușor), sau direct pe masă - dar va trebui să-l treceți atent în tavă, fiind puțin aluat se mai desface.
Pas 6
În mijlocul aluatului se pun merele, stafidele și se presară zahăr. Apoi se taie fâșii uniforme, care se pun una peste alta (se împletesc), una din dreapta și peste ea una din stânga.
Pas 7
Ștrudelul astfel montat se trece atent în tava de cuptor, se unge cu ou bătut și se lasă la cuptor la temperatură medie, până se rumenește.
Pas 8
După coacere ștrudelul se lasă să se răcorească bine, apoi se taie și se servește, este bun și cald și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(2 ștrudele mari)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)