Strudel cu mere si stafide

Strudel cu mere si stafide

Este o reteta super simpla, chiar si pentru cei mai incepatori in ale bucatariei, iar strudelul este foarte aromat si gustos. Foarte buna reteta de strudel rapid, cand vrei ceva dulce si repede si bun :)

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
adica un pachet
Mere ionatan
1 kg
se pot folosi si pere, va fi la fel de delicios
Stafide
0.5 pahare
Zahar
0.5 pahare
Oua
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Lasati aluatul de foietaj sa se decongeleze, in acest timp se spala si se curata merele de coaja.

Apoi se taie cubulete mici.

Strudel cu mere si stafide - Pas 1
Pas 2

Clatiti stafidele cu apa fierbinte.

Strudel cu mere si stafide - Pas 2
Pas 3

Puteti face acest strudel in 2 variante:

1. Folositi o jumatate din aluatul de foietaj pentru fiecare strudel - in acest caz acesta va fi cu mai mult aluat si mai putine mere.Avantajul este ca nu trebuie intins cu facaletul, se monteaza un pic mai usor si se pune usor in tava de cuptor.

2. Folositi doar 1/4 din aluatul de foietaj pentru fiecare strudel(adica impartiti acea jumatate in 2 mai mici) - este mult mai putin aluat, strudelul este mai fin. Eu am facut aceasta varianta, si va propun sa vedeti pasii de mai departe, ca sa va explic detaliile si complicatiile.

Strudel cu mere si stafide - Pas 3
Pas 4

Fiecare patrime de aluat se presara cu faina, se intinde usor cu facaletul, sa fie un dreptunghi uniform.

Strudel cu mere si stafide - Pas 4
Pas 5

Acum incepem montarea strudelului - se poate face direct pe o tava clasica de cuptor, din aia mai plata(este mai usor), sau direct pe masa - dar va trebui sa-l treceti atent in tava, fiind putin aluat se mai desface.

Strudel cu mere si stafide - Pas 5
Pas 6

In mijlocul aluatului se pun merele, stafidele si se presara zahar. Apoi se taie fashii uniforme, care se pun una peste alta(se impletesc), una din dreapta si peste ea una din stanga.

Strudel cu mere si stafide - Pas 6
Pas 7

Strudelul astfel montat se trece atent in tava de cuptor, se unge cu ou batut si se lasa la cuptor la temepratura medie, pana se rumeneste.

Strudel cu mere si stafide - Pas 7
Pas 8

Dupa coacere strudelul se lasa sa se racoreasca bine, apoi se taie si se serveste, este bun si cald si rece.

Pofta Buna!

Strudel cu mere si stafide - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (2 strudele mari)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

alexandra
alexandra truta (alexandra) 23 Sep 2009, 16:34

pot sa inlocuiesc merele cu branza?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) alexandra truta (alexandra) 24 Sep 2009, 16:11

Ai putea inlocui merele cu branza, dar sa faci aluatul mai gros.

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 26 Oct 2009, 19:28

gata, am facut strudelul- de fapt l-am cam si mancat este foasrte bun, se topeste pur si simplu in gura!!! multumesc pentru inca o reteta minunata

Nota mea pentru reteta:
lacra06
lacra06 09 Sep 2010, 17:16

de ce nu se umfla aluatul frantuzesc k la tine??am incercat de mai multe ori si cu branza si simplu cu mac si susan dar nu se umfla deajuns mai ales partea de jos.

iza
iza 19 Oct 2010, 09:12

multumesc foarte mult chear imi este de mare ajutor situl asta chear daca sotul meu este bucatar dar el nu ma ajuta se loc la bucatarie dar il inteleg ca este satul multumesc inca odata

amelittat
amelittat 02 Nov 2010, 19:11

Lena , se pot face si cu foi filo strudele?

lena
Elena (lena) amelittat 02 Nov 2010, 19:18

Sigur ca se pot face, o sa pun o data si aceasta reteta.

anad
anad 05 Dec 2012, 11:19

Pentru a trece usor strudelul de pe masa in tava puneti aluatul pe ohartie de copt. Apoi se pune in tava cu tot cu hartie(oricum de regula punem hartie in tava)

Nota mea pentru reteta: