Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
adica un pachet
●
Mere ionatan
1 kg
se pot folosi si pere, va fi la fel de delicios
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Lasati aluatul de foietaj sa se decongeleze, in acest timp se spala si se curata merele de coaja.
Apoi se taie cubulete mici.
Pas 2
Clatiti stafidele cu apa fierbinte.
Pas 3
Puteti face acest strudel in 2 variante:
1. Folositi o jumatate din aluatul de foietaj pentru fiecare strudel - in acest caz acesta va fi cu mai mult aluat si mai putine mere.Avantajul este ca nu trebuie intins cu facaletul, se monteaza un pic mai usor si se pune usor in tava de cuptor.
2. Folositi doar 1/4 din aluatul de foietaj pentru fiecare strudel(adica impartiti acea jumatate in 2 mai mici) - este mult mai putin aluat, strudelul este mai fin. Eu am facut aceasta varianta, si va propun sa vedeti pasii de mai departe, ca sa va explic detaliile si complicatiile.
Pas 4
Fiecare patrime de aluat se presara cu faina, se intinde usor cu facaletul, sa fie un dreptunghi uniform.
Pas 5
Acum incepem montarea strudelului - se poate face direct pe o tava clasica de cuptor, din aia mai plata(este mai usor), sau direct pe masa - dar va trebui sa-l treceti atent in tava, fiind putin aluat se mai desface.
Pas 6
In mijlocul aluatului se pun merele, stafidele si se presara zahar. Apoi se taie fashii uniforme, care se pun una peste alta(se impletesc), una din dreapta si peste ea una din stanga.
Pas 7
Strudelul astfel montat se trece atent in tava de cuptor, se unge cu ou batut si se lasa la cuptor la temepratura medie, pana se rumeneste.
Pas 8
Dupa coacere strudelul se lasa sa se racoreasca bine, apoi se taie si se serveste, este bun si cald si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(2 strudele mari)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)