Ștrudel cu mere și stafide

Ștrudel cu mere și stafide

Este o rețetă super simplă, chiar și pentru cei mai începători în ale bucătăriei, iar ștrudelul este foarte aromat și gustos. Foarte bună rețetă de ștrudel rapid, când vrei ceva dulce și repede și bun :)

Ingrediente

Aluat foietaj (franțuzesc)
450 g
adică un pachet
Mere ionatan
1 kg
se pot folosi și pere, va fi la fel de delicios
Stafide
0.5 pahare
   
Zahăr
0.5 pahare
   
Ouă
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Lăsați aluatul de foietaj să se decongeleze, în acest timp se spală și se curăță merele de coajă.

Apoi se taie cubulețe mici.

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 1
Pas 2

Clătiți stafidele cu apă fierbinte.

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 2
Pas 3

Puteți face acest ștrudel în 2 variante:

1. Folosiți o jumătate din aluatul de foietaj pentru fiecare ștrudel - în acest caz acesta va fi cu mai mult aluat și mai puține mere. Avantajul este că nu trebuie întins cu făcălețul, se montează un pic mai ușor și se pune ușor în tava de cuptor.

2. Folosiți doar 1/4 din aluatul de foietaj pentru fiecare ștrudel (adică împărțiți acea jumătate în 2 mai mici) - este mult mai puțin aluat, ștrudelul este mai fin. Eu am făcut această variantă și vă propun să vedeți pașii de mai departe, ca să vă explic detaliile și complicațiile.

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 3
Pas 4

Fiecare pătrime de aluat se presară cu făină, se întinde ușor cu făcălețul, să fie un dreptunghi uniform.

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 4
Pas 5

Acum începem montarea ștrudelului - se poate face direct pe o tavă clasică de cuptor, din aia mai plată (este mai ușor), sau direct pe masă - dar va trebui să-l treceți atent în tavă, fiind puțin aluat se mai desface.

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 5
Pas 6

În mijlocul aluatului se pun merele, stafidele și se presară zahăr. Apoi se taie fâșii uniforme, care se pun una peste alta (se împletesc), una din dreapta și peste ea una din stânga.

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 6
Pas 7

Ștrudelul astfel montat se trece atent în tava de cuptor, se unge cu ou bătut și se lasă la cuptor la temperatură medie, până se rumenește.

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 7
Pas 8

După coacere ștrudelul se lasă să se răcorească bine, apoi se taie și se servește, este bun și cald și rece.

Poftă Bună!

Ștrudel cu mere și stafide - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (2 ștrudele mari)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

alexandra
alexandra truta (alexandra) 23 Sep 2009, 16:34

pot sa inlocuiesc merele cu branza?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) alexandra truta (alexandra) 24 Sep 2009, 16:11

Ai putea inlocui merele cu branza, dar sa faci aluatul mai gros.

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 26 Oct 2009, 19:28

gata, am facut strudelul- de fapt l-am cam si mancat este foasrte bun, se topeste pur si simplu in gura!!! multumesc pentru inca o reteta minunata

Nota mea pentru rețetă:
lacra06
lacra06 09 Sep 2010, 17:16

de ce nu se umfla aluatul frantuzesc k la tine??am incercat de mai multe ori si cu branza si simplu cu mac si susan dar nu se umfla deajuns mai ales partea de jos.

iza
iza 19 Oct 2010, 09:12

multumesc foarte mult chear imi este de mare ajutor situl asta chear daca sotul meu este bucatar dar el nu ma ajuta se loc la bucatarie dar il inteleg ca este satul multumesc inca odata

amelittat
amelittat 02 Nov 2010, 19:11

Lena , se pot face si cu foi filo strudele?

lena
Elena (lena) amelittat 02 Nov 2010, 19:18

Sigur ca se pot face, o sa pun o data si aceasta reteta.

anad
anad 05 Dec 2012, 11:19

Pentru a trece usor strudelul de pe masa in tava puneti aluatul pe ohartie de copt. Apoi se pune in tava cu tot cu hartie(oricum de regula punem hartie in tava)

Nota mea pentru rețetă: