Limonadă Socată
Îmi place foarte mult acest sezon cu flori de soc, și sinceră să fiu este primul sezon când am făcut socată adevărată, din aia fermentată. Am avut un mic accident că mi-a sărit borcanul cu tot cu socată de pe glaful geamului și nu prea am cum să vă pun poze deocamdată, dar repet procedura încă o dată (că tot am învățat din greșeli:) și o să vedeți și socata pe site zilele următoare.
Acum să vă arăt cum foloseam și folosesc florile de soc pentru a face o băutură super aromată - o fac deja de vreo 3 ani - și este foarte apreciată de toți care au gustat-o. O bună soluție dacă vă place aroma de soc dar nu aveți timp și chef să faceți socată - Limonadă "șocată" :)
Să-mi spuneți cum păstrați florile de soc pentru iarnă - știu că se usucă, dar oare cum merg congelate?
Ingrediente
●
Miere
2 linguri
puneți după gust, cât de dulce vreți
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
În cana de la blender puneți florile de soc, sucul stors din lămâie și mierea.
Pas 3
Și blendati toată compoziția asta bine - vreo 1-2 minute.
Pas 4
Apoi filtrați compoziția printr-o sită, sau prosop, sau tifon - eu am folosit punga de filtrat laptele raw.
Pas 5
Gata - aveți o băutură rapidă, aromată, deosebită.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 l
(o carafă de 1 litru)
Timp de preparare:
3 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)