Limonadă Socată

Limonadă Socată

Îmi place foarte mult acest sezon cu flori de soc, și sinceră să fiu este primul sezon când am făcut socată adevărată, din aia fermentată. Am avut un mic accident că mi-a sărit borcanul cu tot cu socată de pe glaful geamului și nu prea am cum să vă pun poze deocamdată, dar repet procedura încă o dată (că tot am învățat din greșeli:) și o să vedeți și socata pe site zilele următoare.

Acum să vă arăt cum foloseam și folosesc florile de soc pentru a face o băutură super aromată - o fac deja de vreo 3 ani - și este foarte apreciată de toți care au gustat-o. O bună soluție dacă vă place aroma de soc dar nu aveți timp și chef să faceți socată - Limonadă "șocată" :)

Să-mi spuneți cum păstrați florile de soc pentru iarnă - știu că se usucă, dar oare cum merg congelate?

Ingrediente

Flori de soc
2 buc
   
Lamaie
1 buc
   
Apa
1 l
   
Miere
2 linguri
puneți după gust, cât de dulce vreți

Pasi de urmat

Pas 1

În cana de la blender puneți florile de soc, sucul stors din lămâie și mierea.

Limonadă Socată - Pas 1
Pas 2

Adăugați apa.

Limonadă Socată - Pas 2
Pas 3

Și blendati toată compoziția asta bine - vreo 1-2 minute.

Limonadă Socată - Pas 3
Pas 4

Apoi filtrați compoziția printr-o sită, sau prosop, sau tifon - eu am folosit punga de filtrat laptele raw.

Limonadă Socată - Pas 4
Pas 5

Gata - aveți o băutură rapidă, aromată, deosebită.

Poftă Bună!

Limonadă Socată - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (o carafă de 1 litru)
Timp de preparare: 3 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adrianamo
adrianamo 08 Jun 2011, 09:37

Ce idee minunata..si rapida...Eu am facut socata fermentata,am pus si un strop de caramel sa-i dau alta culoare,azi o trag in sticle.

Eu usuc florile si le pastrez intr-o punga de hartie..

chende maria
chende maria 08 Jun 2011, 09:55

Da este ceva interesant ce se face repede si il pitem si consuma .Mersi mult pentru reteta.

gabidari
gabriela (gabidari) 08 Jun 2011, 10:07

super idee Lena,.....noi am facut ieri sirop de soc,iese un sirop gros pe care apoi il amesteci cu apa sau il pastrezi in sticle pt la iarna....

scriu reteta aici poate va ajuta:20 flori de soc,2 kg zahar,1 l apa,50 gr sare de lamiie,2 lamii din care scurgem zeama si apoi le punem si pe ele in compozitie ...si se lasa la macerat 48 de ore,,dupa care se filtreaza.....

lena
Elena (lena) 08 Jun 2011, 14:16

Adrianamo, buna ideea cu caramelul, chiar nu ma gandeam sa o colorez asa.

Gabi, foarte tare ideea cu siropul, multumesc de reteta - o incerc si eu neaparat.

nusica
nusica 08 Jun 2011, 15:03

Am si eu o reteta de socata si-mi adunasem flori sa fac,dar nu mi-a placut ca avea 1/2 kg zahar.Aceasta reteta mi se pare minunata,multumesc,lena

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 08 Jun 2011, 16:54

Super! Eu făceam socata cu drojdie, stătea la soare etc., dura o săptămână. Mulțumesc pentru idee!

Nota mea pentru reteta:
liubcascaun
liubcascaun 13 Jun 2011, 21:12

o sa icerc si eu

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 May 2014, 21:52

De anul trecut am dat peste aceasta reteta si am facut mereu chiar si cu soc uscat. Dar e mult mai buna cu soc proaspat. Azi am facut 2 l. S-a evaporat urgent desi azi nu e prea cald. Pana acum faceam in borcan, la soare, dar se facea acidulata, ca sampania si copiilor nu le placea (mie da). Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ElenaPacuretu417
Elena Pacuretu (ElenaPacuretu417) 11 Jul 2016, 18:08

eu fac doar de 2 ani socata , cu aceeasi reteta, si sunt f. multumita. am citit ca florile uscate sunt toxice si nu inteleg de ce. poate cineva sa-mi spuna care este treaba ???!!!!!

va rog !

multumesc !