Ingrediente
●
Zahar
160 g
100g in umplutura de mere si 60g in aluat
●
Scortisoara macinata
1 lingurita
●
Esenta de vanilie
1 lingura
●
Zahar pudra
1 lingura
optional, pentru ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Turnati 1 pahar de apa clocotita fierbinte peste stafide, lasati asa 5-10 minute apoi le scurgeti.
Pas 2
Intr-o tigaie puneti aproximativ 500g de mere curatate si taiate cubulete, adaugati peste ele 100g de zahar si lasati pe foc mediu la gatit pentru 15-20 de minute.
Amestecati periodic.
Pas 3
Spalati bine portocalele, le uscati cu un prosop apoi radeti coaja lor, atentie doar partea cea mai de sus, portocalie!
Dupa aceasta stoarceti bine zeama din ele - ne trebuie pentru aluat aproximativ 100ml de suc.
Pas 4
Tocati marunt 40g de nuci.
Pas 5
Intre timp merele s-au gatit, sunt moi si nu mai au zeama.
Pas 6
Adaugati aici stafidele scurse bine de apa, nucile tocate, 1 lingurita coaja rasa de portocale si 0.5 lingurita de scortisoara. Amestecati foarte bine toata compozitia.
Pas 7
Intr-un bol mare turnati 100ml suc de portocale, 100ml de ulei si esenta de vanilie.
Pas 8
Adaugati 60g de zahar, 1 lingurita coaja rasa de portocale, 0.5 lingurita de scortisoara, 350g de faina, 10g praf de copt si un varf de lingurita de sare.
Amestecati bine mai intai cu o spatula sau lingura.
Pas 9
Apoi framantati aluatul pe masa, pana devine uniform, moale si deloc lipicios.
Pas 10
Il taiati in 2 bucati si formati 2 bile de aluat.
Lasati-le la odihnit 10-15 minute.
Pas 11
Dupa acest timp intindeti pe rand, cu facaletul, fiecare bila intr-o foaie de aproximativ 2-3mm grosime.
Decupati cu un pahar sau cana mare cercuri, ale mele au fost de 7-8cm in diametru.
Pas 12
Puneti cate 1 lingurita de umplutura de mere peste fiecare cerc.
Pas 14
Apoi in continuare lipiti marginile, ca sa obtineti un fel de coltunas.
Pas 15
Apropo, resturile de aluat ramase dupa decuparea cercurilor le formati din nou intr-o bila, lasati 5 minute sa se odihneasca apoi iarasi intindeti si decupati.
Pas 16
Aranjati biscuitii cu mere milopitakia in tava de copt.
Pas 17
Le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.
Lasati sa se raceasca complet, apoi optional puteti sa-i ornati cu zahar pudra inainte de servire.
Pofta Buna!
Cantitate:
25 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)