Această rețetă de cuib de viespi m-a surprins când am gustat-o pe drumurile din Italia...da, se mai întâmplă așa - am venit din Italia și mă apuc de o rețetă tipic românească :) M-a servit o doamnă care a luat-o la drum și era în grupul nostru cu care am fost în ultima excursie, îmi zisese că este cuib de viespi făcut de soacra ei și că este bun, etc. Mi-a plăcut foarte mult, așa de mult că n-am mai avut răbdare să aștept rețeta de la soacra Ioanei și am căutat-o/improvizat-o singură. Mi-a ieșit o rețetă perfectă de cuibi de viespe cu aluat fraged, aromat, moale - foarte păcătos, nu te mai poți opri din mâncat!
Se poate face simplu, doar cu unt și vanilie, sau mai adăugați în umplutură nucă de cocos, nuci simple, scorțișoară, cacao, etc. Eu am mers pe varianta simplă și a fost minunată chiar și așa, deci vă dați seama ce iese dacă mai puneți și altele!
Încă o chestie, am ținut să vă arăt în special aici ce fel de spatulă folosesc mai mult de 6-7 ani, pe cea de la Tupperware. O puteți vedea în majoritatea rețetelor prin poze, este una din cele mai bune investiții din bucătăria mea și sunt ca fără mâini dacă nu o am la îndemână când gătesc. Distribuitorii Tupperware o mai numesc în glumă "Spatulă Linge-Tot", și este adevărat! :) O puteți face comandă la orice distribuitor Tupperware din țară, lista completă o găsiți aici în link. Spatula este foarte bine gândită, din silicon de bună calitate și rezistă la temperaturi înalte când gătiți și amestecați cu ea mâncăruri fierbinți. Eu am 2, și am dat cadouri pe la rudele cele mai apropiate cu fiecare ocazie!