Acesta reteta de cuib de viespi m-a surprins cand am gustat-o pe drumurile din Italia...da, se mai intampla asa - am venit din Italia si ma apuc de o reteta tipic romaneasca :) M-a servit o doamna care a luat-o la drum si era in grupul nostru cu care am fost in ultima excursie, imi zisese ca este cuib de viespi facut de soacra ei si ca este bun, etc. Mi-a placut foarte mult, asa de mult ca n-am mai avut rabdare sa astept reteta de la soacra Ioanei si am cautat-o/improvizat-o singura. Mi-a iesit o reteta perfecta de cuibi de viespe cu aluat fraged, aromat, moale - foarte pacatos, nu te mai poti opri din mancat!
Se poate face simplu, doar cu unt si vanilie, sau mai adaugati in uplutura nuca de cocos, nuci simple, scortisoara, cacao, etc. Eu am mers pe varianta simpla si a fost minunata chiar si asa, deci va dati seama ce iese daca mai puneti si altele!
Inca o chestie, am tinut sa va arat in special aici ce fel de spatula folosesc mai mult de 6-7 ani, pe cea de la Tupperware. O puteti vedea in majoritatea retetelor prin poze, este una din cele mai bune investitii din bucataria mea si sunt ca fara maini daca nu o am la indemana cand gatesc. Distribuitorii Tupperware o mai numesc in gluma "Spatula Linge-Tot", si este adevarat! :) O puteti face comanda la orice distribuitor Tupperware din tara, lista completa o gasiti aici in link. Spatula este foarte bine gandita, din silicon de buna calitate si rezista la temperaturi inalte cand gatiti si amestecati cu ea mancaruri fierbinti. Eu am 2, si am dat cadouri pe la rudele cele mai apropiate cu fiecare ocazie!