Prăjitură deșteaptă cu ciocolată Reteta VIDEO
Poftim, la cererea și insistența publicului doritor, vin într-un final și cu super rețeta de prăjitură deșteaptă cu ciocolată, sau prăjitură inteligentă, sau cremșnit inteligent - oricum îi ziceți este la fel de bună! Demult planificam și după multe teste am rămas anume la această variantă pe care v-o recomand cu drag.
Grosimea prăjiturii deștepte cu ciocolată depinde de mărimea tăvii în care o faceți, a mea este 25x25cm, și mare grijă să nu o faceți în tava cu borduri detașabile că o veți scobi din cuptor, eu așa am făcut...
Încă o precizare importantă, observați că folosesc mixerul doar pentru a bate albușurile, mai departe folosesc un tel pentru că este un aluat foarte lichid și mă veți înjura de cât puteți stropi în bucătărie!
Cu aceste precizări și recomandări, sigur veți avea un rezultat excelent și verificat pe greșelile mele nu ale voastre...
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Unt topit
125 g
deci topit și răcorit
●
Vanilie
1 lingurita
sau alte arome preferate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Separați albușurile de gălbenușuri și le puneți în 2 boluri diferite.
Pas 2
Albușurile le bateți cu un mixer, să fie spumă albă și densă.
Pas 3
Peste gălbenușuri adăugați zahărul, vanilia și amestecați bine cu un tel.
Pas 4
Câte puțin adăugați untul topit, amestecați bine de fiecare dată.
Pas 5
Puneți făina și pudra de cacao, amestecați.
Pas 6
Observați acum că aluatul este puțin mai dens, așa și trebuie.
Pas 7
În 3-4 reprize adăugați laptele, de fiecare dată amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 8
Aluatul devine destul de lichid și nu recomand să folosiți mixerul pentru că stropește rău de tot!
Un tel simplu își face treaba bine, sigur și curat :)
Pas 9
Acum puneți în aluat albușurile spumă și le amestecați bine.
Cu o lingură va fi destul de greu, recomand la fel să folosiți telul.
Pas 11
Îl turnați într-o tavă de 25x25cm, așternută cu hârtie de copt sau unsă bine cu unt.
Nivelați și distribuiți uniform aluatul în tavă.
Pas 12
Se coace timp de 1 oră în cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
La final apăsați puțin cu degetele mijlocul prăjiturii, dacă nu tremură puteți s-o scoateți din cuptor.
Pas 13
Lăsați prăjitura să se răcească complet, așa se va porționa mult mai bine și mai frumos.
Pas 14
O secțiune mai de aproape, bucățile de prăjitură sunt foarte ferme, se pot lua ușor cu mâna - o chestie minunată pentru copii.
Pas 15
Deci prăjitura este foarte simplă și bună, la noi deja este printre preferate mai ales pentru mine, că se gătește repede și are succes garantat la toată lumea :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)