Prajitura desteapta cu ciocolata Reteta VIDEO

Prajitura desteapta cu ciocolata

Poftim, la cererea si insistenta publicului doritor, vin intr-un final si cu super reteta de prajitura desteapta cu ciocolata, sau prajitura inteligenta, sau cremes inteligent - oricum ii ziceti este la fel de buna! Demult planificam si dupa multe teste am ramas anume la aceasta varianta pe care v-o recomand cu drag.

Grosimea prajiturii destepte cu ciocolata depinde de marimea tavii in care o faceti, a mea este 25x25cm, si mare grija sa nu o faceti in tava cu borduri detasabile ca o veti scobi din cuptor, eu asa am facut...

Inca o precizare importanta, observati ca folosesc mixerul doar pentru a bate albusurile, mai departe folosesc un tel pentru ca este un aluat foarte lichid si ma veti injura de cat puteti stropi in bucatarie!

Cu aceste precizari si recomandari, sigur veti avea un rezultat excelent si verificat pe greselile mele nu ale voastre...

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
150 g
Unt topit
125 g
deci topit si racorit
Faina alba
115 g
Cacao
40 g
Lapte
500 ml
Vanilie
1 lingurite
sau alte arome preferate

Pasi de urmat

1

Separati albusurile de galbenusuri si le puneti in 2 boluri diferite.

2

Albusurile le bateti cu un mixer, sa fie spuma alba si densa.

3

Peste galbenusuri adaugati zaharul, vanilia si amestecati bine cu un tel.

4

Cate putin adaugati untul topit, amestecati bine de fiecare data.

5

Puneti faina si pudra de cacao, amestecati.

6

Observati acum ca aluatul este putin mai dens, asa si trebuie.

7

In 3-4 reprize adaugati laptele, de fiecare data amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

8

Aluatul devine destul de lichid si nu recomand sa folositi mixerul pentru ca stropeste rau de tot!

Un tel simplu isi face treaba bine, sigur si curat :)

9

Acum puneti in aluat albusurile spuma si le amestecati bine.

Cu o lingura va fi destul de greu, recomand la fel sa folositi telul.

10

Asta este aluatul final.

11

Il turnati intr-o tava de 25x25cm, asternuta cu hartie de copt sau unsa bine cu unt.

Nivelati si distribuiti uniform aluatul in tava.

12

Se coace timp de 1 ora in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

La final apasati putin cu degetele mijlocul prajiturii, daca nu tremura puteti s-o scoateti din cuptor.

13

Lasati prajitura sa se raceasca complet, asa se va portiona mult mai bine si mai frumos.

14

O sectiune mai de aproape, bucatile de prajitura sunt foarte ferme, se pot lua usor cu mana - o chestie minunata pentru copii.

15

Deci prajitura este foarte simpla si buna, la noi deja este printre preferate mai ales pentru mine, ca se gateste repede si are succes garantat la toata lumea :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Rosella
Rosella 10 apr 2019, 18:11

Se vede?

Poza mea pentru reteta:
Rosella
Rosella 10 apr 2019, 18:08

.

Poza mea pentru reteta:
Rosella
Rosella 10 apr 2019, 16:56

Poate, ar trebui sa sa schimb marca.

Prăjitura nu a ieșit așa dulce din cauza de cacao mă gandesc, și a iesit și prea inchisa la culoare.

Mulțumesc!

Poza mea pentru reteta:
Rosella
Rosella Rosella 10 apr 2019, 16:57

Se vede poza?

lena
Elena (lena) Rosella 10 apr 2019, 17:06

Nu

Rosella
Rosella 10 apr 2019, 13:09

Buna ziua!

Am făcut prăjitura, dar mi.a ieșit mai amăruie.

Eu am pus gramajul corect de cacao, dar nu stiu de ce mi.a ieșit așa.

Am dublat gramajul de cacao, pt că am făcut pt 2 porții( am pus 80g)

Părere?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Rosella 10 apr 2019, 16:45

Din toate ingredientele doar cacao ar da un gust amarui, poate schimbati marca?

Ginger12
Ginger12 25 oct 2018, 10:24

Am facut prajitura dar nu a iesit deloc ferma. In primul rand stratul de jos a iesit mai subtire ca cel de sus iar la tine vad ca e invers. Jos e o budinca foarte moale iar sus e ca un pandispan foarte moale si farmicios. A stat o ora in cuptor si deja a crapat deasupra in unele zone deci cred ca e coapta destul. Oare unde am gresit?

lena
Elena (lena) Ginger12 25 oct 2018, 10:41

Am avut si eu o singura data cam acelasi fenomen, dar nu am inteles de ce. Recomand sa refaceti reteta dar mai cu atentie la pasi si ingrediente. 😉

Stefy3
Stefy3 20 oct 2018, 15:45

Am făcut aseară prăjitura aceasta pt a doua ora(am mai făcut-o și asta vară), ușor de făcut, foarte fina și delicioasă! Un desert tare bun pt copii :)

Spor la rețete, Lena!

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 02 iun 2018, 09:18

Ieri am făcut această prăjitură, este ușor de preparat și foarte gustoasa, un desert fin, de mare efect. Mulțumim, Lena! Spor mult la rețete :).

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 27 apr 2018, 18:59

Foarte buna! si chiar usor de facut !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Daniel MM
Daniel MM 24 apr 2018, 21:41

Si la mine s a crapat. Care o fi cauza? Am respectat reteta. Cuptorul este electric, l am tinut la 160 grade.

lena
Elena (lena) Daniel MM 24 apr 2018, 21:43

Da, mai crapa dar isi revine. Eu de obicei stau cu ochii pe ea si o scot imediat de mijlocul nu mai este elastic-crud. Crapa daca se coace putin mai mult, vedeti si dupa cuptor.

Daniel MM
Daniel MM Daniel MM 24 apr 2018, 21:43

Dupa o ora inca nu era coapta, inca tremura

tany
tany 20 apr 2018, 13:32

Stii de ce se crapă pe exterior?

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile