Ingrediente
●
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
eu aleg de obicei ciocolata de 70% cacao
●
Lapte batut/iaurt/chefir
150 g
sau smantana fermentata
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti intr-un bol ciocolata neagra rupta bucatele si untul.
Pas 2
Le topiti pe baie de aburi sau 2 minute la microunde, amestecati sa nu fie cocoloase.
Lasati putin sa se racoreasca pana pregatim restul ingredientelor.
Pas 3
Acum intr-un alt bol amestecati 150g de faina cu putina sare si 1 plic praf de copt(10g).
Pas 4
Intr-un bol mixati bine 2 oua cu 100g de zahar si esenta de vanilie.
Adaugati iaurtul, iar amestecati.
Pas 5
Incorporati si amestecul de ciocolata topita, mixati bine.
Pas 6
Adaugati faina cu sare si praf de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 7
Perele se taie cubulete medii(eu le-am lasat coaja) si se adauga in compozitie.
Amestecati bine totul cu o spatula sau lingura.
Pas 8
Puneti aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt, daca aveti forma de silicon omiteti hartia.
Pas 9
Coaceti 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Faceti testul cu scobitoarea uscata inainte sa-l scoateti din cuptor.
Pas 10
Lasati sa se raceasca complet, apoi scoateti din tava si portionati.
Puteti orna eventual cu putin zahar pudra, dupa preferinta.
Pofta Buna!
Cantitate:
850 g
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)