Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Zahăr
600 g
pentru sirop, prăjitură și frișcă
●
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Zeamă de lămâie
2 linguri
●
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
500 ml
să fie rece bine, de la frigider
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Siropul:
În primul rând pregătim siropul și îl lăsăm să se răcorească până pregătim blatul de prăjitură.
Deci, într-o cratiță turnați 500 ml de apă și adăugați 300 g de zahăr, amestecați bine și puneți pe foc.
Pas 2
Când începe să fiarbă turnați zeama de lămâie, amestecați și închideți focul.
Lăsați la o parte până pregătim și coacem prăjitura.
Pas 3
Prăjitura:
Într-un bol puneți ouăle și încă 200 g de zahăr.
Pas 4
Amestecați bine cu un tel sau cu mixerul.
Pas 5
Treptat adăugați și încorporați uleiul, amestecați în acest timp cu telul.
Pas 6
Adăugați și laptele, amestecați.
Pas 7
În continuare puneți grișul, macul, făina, praful de copt și esența de vanilie.
Pas 8
Amestecați bine cu un tel sau mixer, trebuie să fie un aluat fără cocoloașe și un pic mai lichid, nu chiar ca cel de chec.
Pas 9
Ungeți cu puțin ulei o tavă adâncă de cuptor - a mea este una de sticlă, de 35x32 de la Ikea.
Pas 10
Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute, în funcție de cuptor.
Pas 11
Cam așa arată prăjitura gata coaptă.
Pas 12
Cât este fierbinte turnați peste ea siropul de la pasul 1-2.
Nu vă speriați, prăjitura va fi perfect de umedă și fragedă, absoarbe perfect și bine tot siropul.
Lăsați prăjitura așa să se răcească bine 2-3 ore minim.
Pas 13
Batem Frișca:
Când prăjitura este bine răcită ne apucăm să batem frișca.
Luați smântâna rece din frigider, o turnați într-un bol adânc, adăugați 100 g de zahăr.
Pas 14
Bateți bine frișca la viteză mare până se întărește și se îngroașă.
Pas 15
O treceți peste prăjitură.
Pas 16
Nivelati bine cu o lingură.
Pas 17
Acoperiți tava cu o folie alimentară și puneți la frigider pentru 2-3 ore.
Așa frișca se mai întărește și se fixează, în plus prăjitura va fi mai răcoritoare și mai gustoasă.
Pas 18
O portionați și savurați cu mare plăcere - este delicioasă, fragedă, moale, gustoasă, perfectă!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-15 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
1 (1 voturi)