Tarta cu pere (Reteta Tupperware)

Tarta cu pere (Reteta Tupperware)

Nu am putut sa nu pun aceasta reteta acum, in sezonul perelor aromate si gustoase. Am luat reteta din Retetarul Tupperware dar puteti cu usurinta s-o adaptati si la o tava normala - puneti hartie de copt si cred ca se rezolva (nu am testat, va astept pe voi cu pareri si sugestii)

Tarta este f.aromata si gustoasa, sosul gratinat ii da o aroma foarte buna si il face mai fin, si nuca de cocos din aluat tot nu strica deloc :)

Deci recomand sa incercati neaparat - servita cu putina frisca este ceva deosebit de fin si gustos.

Ingrediente

Pere
4 buc
Faina alba calitate superioara
400 ml
Praf de copt
2 lingurite
Zahar pudra
250 ml
Nuca de cocos
100 ml
Oua
4 buc
3 pt aluat si 1 pt sosul gratinat
Lapte
200 ml
Unt
50 g
unt moale, la temperatura camerei
Smantana
50 ml
Zahar
50 ml

Pasi de urmat

1

Tava se unge cu unt.

2

Perele le curatati, taiati felii si distribuiti uniform pe toata suprafata tavii.

3

Amestecati intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt si nuca de cocos.

4

Adaugati la compozitia de mai sus, ouale, unul cate unul apoi laptele, omogenizati compozitia.

5

Apoi adaugati untul moale si cu telul sau mixerul omogenizati compozitia.

6

Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.

7

In acest timp pregatiti sosul pentru gratinat - mixati bine 50ml de smantana+50ml zahar+1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineinteles ca puteti folosi mixerul clasic.

8

Peste 25 de min, scoateti tava usor din cuptor, impreuna cu gratarul pe care ati pus-o - si turnati sosul gratinat.

9

Mai lasati tava la cuptor 20-30 de min pana se rumeneste bine tarta.

10

Lasati sa se racesca bine, apoi o rasturnati pe un platou. Veti observa ca sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere si le-a cuprins foarte bine.

11

Tarta se serveste rece, ornata cu frisca sau presarata cu putina scortisoara sau zahar pudra.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 32

merryy4ever
merryy4ever 30 nov 2012, 21:38

Pt fetele care intrebau de alta forma de copt,eu am facut in forma de inox de unica folosinta,si a iesit perfec nu sa prins nu sa ars,nu am folosit foaie de copt ,este perfecta pt cine nu detine forma de silicon sau ca a ta lena.am folost smantana normala,o sa incerc si cu smantana lichida dorna pt gatit.

merryy4ever
merryy4ever 30 nov 2012, 21:35

Buna seara,buna tarta ,chiar foarte gustoasa,mi-a iesit perfect,nu am avut destula rabdare so las mai mult sa se raceasca,o recomand cu caldura.multumesc lena.

Nota mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 17 feb 2012, 20:18

buna si deasemenea usor de facut, nu am respectat insa toata cantitatea de nuca de cocos

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 07 ian 2012, 15:14

Foarte buna. Excelenta pentru o zi onomastica ca aceasta. Nu am avut pere si am facut-o cu mere. 

Poza mea pentru reteta:
Victory
Victory 09 nov 2010, 16:36

La fel fac si eu tartele cu fructe .Am crezut ca am inventat-o eu,fiindca imi plac  tartele dar in coacerea corecta,adica cu fructele in sus niciodata nu mi-au iesit,nu crestea aluatul si era umed. Totusi, cred ca in tava Tupperware se coace si mai bine.Apropo de reteta,pentru cei ce vor o reteta cu mai putine ingrediente orice mix pt.checuri merge turnat peste fructe,adica ajung numai oua,unt,faina,zahar.

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 oct 2010, 15:52

ce bine arata!!!!

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 oct 2010, 23:09

arata super sigur e gustoasa!!

Nota mea pentru reteta:
fodor corina
marinela corina carina (fodor corina) 22 oct 2010, 21:41

Draga LENA am reusit sa intru in contul meu..scuze..si mi-a placut reteta..iti multumesc

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 22 oct 2010, 13:38

Ce parere aveti? Nu am putea incerca reteta si cu mere?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emma 22 oct 2010, 13:47

Cred ca va fi bine si cu mere, daca incercati ne spuneti si noua cum a fost

Lavi
Lavi 22 oct 2010, 10:08

Lena, draga, de fiecare data reusesti sa ma uimesti cu retete ''una si una''.

Simpla si de efect, sigur o voi incerca in tavita mea

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile