Această ruladă Diplomat este una din rețetele cele mai "Oau!" din ultima perioadă, este aromată, moale, simplă și de mare efect, dar cred că vă dați seama și singuri. Dacă sunteți în căutare de o rețetă de ruladă simplă și faină eu chiar insist s-o încercați pe asta, veți fi foarte surprinși. Neapărat să aveți grijă și fiți atenți la toți pașii, rulada e simplă dar suficient să greșiți un mic pas și nu iese chiar așa frumoasă.
Eu m-am tot jucat cu această rețetă de ruladă Diplomat vreo lună, am încercat s-o fac cu altă cremă dar am rămas la budinca de vanilie banală, se potrivește cel mai bine cu banana și fac cumva schimb de arome între ele. Pe urmă nu o ruleam corect, eu doar aduceam marginile în sus și nu înțelegeam de ce nu se țin, dar de fapt chiar trebuie rulată-răsturnată în mod clasic, așa că secțiunea de jos să vină sus - o să vedeți în pași și în video mai bine.
Până la urmă mi-am dat seama că nu trebuie să reinventez nimic, doar aș recomanda un pic mai puțin lapte în budincă - să fie crema ceva mai groasă. Pe plicuri de obicei scrie 500ml, eu aș zice să puneți 400ml de lapte. Încă o mică observație - eu nu am folosit chiar toată budinca pe ruladă să o pot lucra mai sigur, cred că ar merge s-o faceți și din mai multe pișcoturi, 8 și chiar 12 cu aceeași cantitate de cremă.
Iese oricum bine, și cu efort minim.