Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine portocalele deasupra, de pe una din ele razuiti fin coaja (doar partea portocalie).
La fel razuiti coaja si de pe o jumatate de lamaie.
Pas 2
In continuare stoarceti zeama de la toate portocalele, la final trebuie sa obtineti 250ml suc fresh de portocale.
Daca aveti mai mult nu ezitati sa-l gustati, dar daca nu ajunge mai stoarceti zeama de la o portocala, sau adaugati putina apa.
Pas 3
Intr-un bol mai mare amestecati sucul de portocale, 80ml de ulei, 150g de zahar, toata coaja rasa de portocala si lamaie, plus un sfert de lingurita de sare.
Pas 4
Adaugati 250g de faina si 1 lingura praf de copt, amestecati bine cu un tel sau mixer.
Pas 5
Observati daca aluatul este lichid dar de consistenta unui iaurt, nu mai adaugati faina.
Dar s-ar putea sa fie prea lichid, in acest caz recomand sa mai adaugati inca 25g de faina si sa amestecati bine.
Pas 6
Turnati-l intr-o tava de cuptor (24-26cm in diametru) asternuta cu hartie de copt.
Nivelati bine cu lingura si il puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute, sau pana se rumeneste bine.
Pas 7
Pana se coace prajitura de portocale pregatim repede o glazura rapida de lamaie - amestecati intr-un bol 5 linguri de zahar pudra cu 5 linguri de suc de lamaie, sau mai mult pana obtineti o consitenta curgatoare a glazurii.
Pas 8
Scoateti prajitura din cuptor si imediat, cat este fierbinte, distribuiti deasupra glazura de lamaie.
Lasati sa se raceasca complet minim 1 ora, glazura se va intari si va da o aroma in plus prajiturii, plus o mica tenta acida.
Apoi portionati si savurati, este foarte racoritoare, frageda si aromata.
Pofta Buna!
Cantitate:
15 portii
(1 tava de 24-26cm in diametru)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)