Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine portocalele deasupra, de pe una din ele răzuiți fin coaja (doar partea portocalie).
La fel răzuiți coaja și de pe o jumătate de lămâie.
Pas 2
În continuare stoarceți zeama de la toate portocalele, la final trebuie să obțineți 250ml suc fresh de portocale.
Dacă aveți mai mult nu ezitați să-l gustați, dar dacă nu ajunge mai stoarceți zeama de la o portocală, sau adăugați puțină apă.
Pas 3
Într-un bol mai mare amestecați sucul de portocale, 80ml de ulei, 150g de zahăr, toată coaja rasă de portocală și lămâie, plus un sfert de linguriță de sare.
Pas 4
Adăugați 250g de făină și 1 lingură praf de copt, amestecați bine cu un tel sau mixer.
Pas 5
Observați dacă aluatul este lichid dar de consistența unui iaurt, nu mai adăugați făină.
Dar s-ar putea să fie prea lichid, în acest caz recomand să mai adăugați încă 25g de făină și să amestecați bine.
Pas 6
Turnați-l într-o tavă de cuptor (24-26cm în diametru) așternută cu hârtie de copt.
Nivelați bine cu lingura și îl puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute, sau până se rumenește bine.
Pas 7
Până se coace prăjitura de portocale pregătim repede o glazură rapidă de lămâie - amestecați într-un bol 5 linguri de zahăr pudră cu 5 linguri de suc de lămâie, sau mai mult până obțineți o consistență curgătoare a glazurii.
Pas 8
Scoateți prăjitura din cuptor și imediat, cât este fierbinte, distribuiți deasupra glazura de lămâie.
Lăsați să se răcească complet minim 1 oră, glazura se va întări și va da o aromă în plus prăjiturii, plus o mică tentă acidă.
Apoi portionați și savurați, este foarte răcoritoare, fragedă și aromată.
Poftă Bună!
Cantitate:
15 portii
(1 tavă de 24-26cm în diametru)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)