Prăjitură rapidă cu portocale, de post

Prăjitură rapidă cu portocale, de post

Astăzi vă propun să încercați neapărat această prăjitură cu portocale minunată - este colorată, aromată, fresh și de post! Ingredientul vedetă este portocala și o veți simți din plin chiar din primele minute la cuptor a prăjiturii, fiindcă va mirosi și în bucătărie frumos a portocale.

Deși este o rețetă de post, prăjitura cu portocale va impresiona toată lumea, nu ezitați să încercați rețeta.

Ingrediente

Portocale
4 buc
   
Lămâie
1 buc
   
Zahăr
150 g
   
Ulei
80 ml
   
Sare
0.25 lingurite
   
Făină albă
275 g
   
Praf de copt
10 g
   
Zahăr pudră
5 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați bine portocalele deasupra, de pe una din ele răzuiți fin coaja (doar partea portocalie).

La fel răzuiți coaja și de pe o jumătate de lămâie.

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 1
Pas 2

În continuare stoarceți zeama de la toate portocalele, la final trebuie să obțineți 250ml suc fresh de portocale.

Dacă aveți mai mult nu ezitați să-l gustați, dar dacă nu ajunge mai stoarceți zeama de la o portocală, sau adăugați puțină apă.

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai mare amestecați sucul de portocale, 80ml de ulei, 150g de zahăr, toată coaja rasă de portocală și lămâie, plus un sfert de linguriță de sare.

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 3
Pas 4

Adăugați 250g de făină și 1 lingură praf de copt, amestecați bine cu un tel sau mixer.

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 4
Pas 5

Observați dacă aluatul este lichid dar de consistența unui iaurt, nu mai adăugați făină.

Dar s-ar putea să fie prea lichid, în acest caz recomand să mai adăugați încă 25g de făină și să amestecați bine.

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 5
Pas 6

Turnați-l într-o tavă de cuptor (24-26cm în diametru) așternută cu hârtie de copt.

Nivelați bine cu lingura și îl puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute, sau până se rumenește bine.

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 6
Pas 7

Până se coace prăjitura de portocale pregătim repede o glazură rapidă de lămâie - amestecați într-un bol 5 linguri de zahăr pudră cu 5 linguri de suc de lămâie, sau mai mult până obțineți o consistență curgătoare a glazurii.

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 7
Pas 8

Scoateți prăjitura din cuptor și imediat, cât este fierbinte, distribuiți deasupra glazura de lămâie.

Lăsați să se răcească complet minim 1 oră, glazura se va întări și va da o aromă în plus prăjiturii, plus o mică tentă acidă.

Apoi portionați și savurați, este foarte răcoritoare, fragedă și aromată.

Poftă Bună!

Prăjitură rapidă cu portocale, de post - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 portii (1 tavă de 24-26cm în diametru)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Claudia
Claudia 22 Nov 2023, 09:57

Delicoasa prajitura, are o culoare foarte frumoasa si e atat de aromata. 

Draga Lena te urmaresc demult si imi plac toate retetele tale atat dulci cat si sarate. 

Iti multumesc ca le imparti cu noi.

Claudia

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Claudia 23 Nov 2023, 09:41

Cu drag! Multumesc si eu foarte mult pentru apreciere si mesaj!🤗

Mihaela 2
Mihaela Lamba (Mihaela 2) 06 Jul 2024, 19:21

Minunata prajitura, Lena!

Era de asteptat.

Mulțumesc pentru reteta!❤️