In viata mea nu am avut idee ce este cocktail-ul Aperol Spritz, nici macar nu stiam ca exista inca 2 luni in urma...(nu aruncati cu pietre intr-o femeie gospodina normala! :)) Dar, cum am hotarat cu sotul sa mai iesim in lume si prima iesire serioasa a fost in Venetia, gata, am dat-o in finetzuri... Acest cocktail Aperol Spritz este clasic in Italia, se poate vedea la orice masa/cafea/restaurant si mi-a atras atentia din prima.
De cate ori l-am servit acolo, am primit in el o jumatate de felie de lamaie si servit cu maslina verde. Dupa ce am studiat reteta pe internet, am observat ca e un pic gresit, si mai jos va arat reteta clasica.
Veniti acasa in primul rand am cautat resurse bune de Prosecco si Aperol(acesta se consuma mai incet, deci puteti lua si sticla mica), si acum la noi in casa acest cocktail e la mare cerere. Este simplu, foarte frumos, cu un gust si aroma interesante. Puteti regla dupa gust cantitatile din cele 3 ingrediente de baza, si la Bacareta din Venetia cand o facea in fata noastra se turnau toate la ochi.
Inca nu am incercat sa inlocuiesc Aperol cu Campari, dar am inteles ca se poate si este inca o varianta de Spritz.