În viața mea nu am avut idee ce este cocktail-ul Aperol Spritz, nici măcar nu știam că există încă 2 luni în urmă...(nu aruncați cu pietre într-o femeie gospodină normală! :)) Dar, cum am hotărât cu soțul să mai ieșim în lume și prima ieșire serioasă a fost în Veneția, gata, am dat-o în finețuri... Acest cocktail Aperol Spritz este clasic în Italia, se poate vedea la orice masă/cafea/restaurant și mi-a atras atenția din prima.
De câte ori l-am servit acolo, am primit în el o jumătate de felie de lămâie și servit cu măslină verde. După ce am studiat rețeta pe internet, am observat că e un pic greșit, și mai jos vă arăt rețeta clasică.
Veniți acasă în primul rând am căutat resurse bune de Prosecco și Aperol (acesta se consumă mai încet, deci puteți lua și sticlă mică), și acum la noi în casă acest cocktail e la mare cerere. Este simplu, foarte frumos, cu un gust și aromă interesante. Puteți regla după gust cantitățile din cele 3 ingrediente de bază, și la Bacareta din Veneția când o făcea în fața noastră se turnau toate la ochi.
Încă nu am încercat să înlocuiesc Aperol cu Campari, dar am înțeles că se poate și este încă o variantă de Spritz.