Tiramisu - reteta rapida Reteta VIDEO

Tiramisu - reteta rapida

Imi place foarte mult reteta de tiramisu clasica, o gasiti si aici pe site cu toate explicatiile, dar de cativa ani, poate eu m-am facut mai comoda sau, sincera sa fiu nu vad asa o mare diferenta la gust intre cele 2 retete, am facut o dependenta anume de varianta de tiramisu mai simpla si mai rapida. Cativa ani in urma mi s-a cerut sa fac un Tiramisu un timp scurt, am improvizat si am ramas chiar placut impresionata de textura lui ferma si faptul ca se poate face repede. La aceasta reteta de tiramisu nu prepar crema de galbenusuri pe aburi, fac varianta aceea mai rapida, la microunde sau la oala cu fund mai gros/tuci.

Am un obicei bun sa fac o cantitate mai mare si sa mai pun la congelator din crema de vanilie, si atunci cand am pofta de tiramisu, sau pentru eclere - doar o decongelez si folosesc mai departe. Puteti sa-i adaugati putin vin Marsala in procesul de preparare sa fie cat mai apropiata cu gust de reteta de tiramisu clasic.

In varianta de tiramisu pentru copii de obicei folosesc cafea decofeinizata sau de cicoare si omit lichiorul. Inca un plus la aceasta reteta este faptul ca nu mai trebuie sa folositi albusurile de crude, de la frisca pufoasa tiramisu are la fel textura aerata.

Ingrediente

Biscuiti savoiardi(piscoturi)
400 g
Mascarpone
500 g
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
500 ml
sa fie rece, de la frigider
Cafea
500 ml
preparata din timp si racita
Zahar
120 g
Crema de vanilie
800 g
puteti folosi reteta mea rapida sau alta preferata, important sa fie racita bine
Lichior de cafea/ciocolata
50 ml
optional
Cacao pudra
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Daca nu aveti crema de vanilie gata, primul pas ar fi totusi s-o faceti pe aia.

Asa cum v-am spus, puteti sa faceti reteta mea de crema de vanilie la microunde sau reteta in cratita. O lasati sa se raceasca bine, neaparat.

Acum smantana pentru frisca, rece, de la frigider - se toarna intr-un bol adanc si incepeti s-o amestecati bine cu un mixer clasic.

 

Tiramisu - reteta rapida - Pas 1
Pas 2

Cand incepe sa se ingroase adaugati 100g de zahar si continuati sa mixati.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 2
Pas 3

Va opriti cand crema este pufoasa si intarita, aveti grija sa n-o bateti prea tare ca se face unt si se taie.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 3
Pas 4

Aici avem crema de vanilie gata preparata si racita sau decongelata.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 4
Pas 5

In bolul cu smantana batuta adaugati cele 500g de mascarpone si crema de vanilie.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 5
Pas 6

Amestecati atent cu o lingura apoi cu un tel sa desfaceti bine cocoloasele.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 6
Pas 7

Cafeaua rece se amesteca cu lichiorul si 1-2 linguri de zahar.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 7
Pas 8

Observati si in video, voi aranja fiecare piscot cu partea zaharisita in jos in tava, dupa ce il trec repede prin cafea. Recomand sa nu-l tineti mult in amestecul de cafea, va absorbi prea mult sirop si se vor face terci in prajitura. Doar adanciti si repede scoateti.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 8
Pas 9

Cam asa ceva.

Imi place sa folosesc pentru tiramisu tava de sticla adanca, cam de 33x23cm, este de la Ikea, ieftina si foarte buna.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 9
Pas 10

Am pus un rand de piscoturi inmuiate in cafea, le taiati ca se la incadrati bine in tava, daca e nevoie.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 10
Pas 11

Puneti deasupra jumatate din crema preparata si nivelati uniform.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 11
Pas 12

Mai aranjati un strat de piscoturi.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 12
Pas 13

Puneti si restul de crema, iar nivelati bine.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 13
Pas 14

Cu o sita presarati deasupra pudra de cacao.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 14
Pas 15

Prajitura este gata, acum ramane s-o puneti la frigider pentru 5-8 ore.

Neaparati o acoperiti deasupra cu folie de plastic alimentara.

Tiramisu - reteta rapida - Pas 15
Pas 16

Imi place ca este destul de ferma la taiat, veti avea sectiune frumoasa, dar in acelasi timp e destul de aerata si frageda.

Serviti cu mare placere!

Tiramisu - reteta rapida - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 4 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

aida2017
aida2017 04 Jun 2017, 11:06

Draga Lena,am facut reteta aceasta la ziua baietelului meu, pt ca e tortul lui preferat si varianta noua merge si pt tort rotund. A iesit la fel de gustos ca reteta clasica de la tine (care, pt mine, e superlativul de tiramisu), cu o mica observatie. Este un pic mai greoi la digestie poate din cauza fainii si a untului din crema de vanilie. Raman tot la cea clasica si te rog sa nu te superi de micul amendament. Te pup!

Nota mea pentru reteta:
Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 Sep 2017, 14:20

 

Poza mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 12 Oct 2017, 16:42

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: