Prajitura cu mere invizibila

Prajitura cu mere invizibila

Va prezint azi inca o prajitura cu mere minunata, simpla, rapida, fantastic de aromata si delicioasa. Se face foarte repede si singura conditie este sa aveti vreun kg de mere la indemana, pentru ca aluatul este putin si anume acesta este invizibil in prajitura(contine multe mere si putin aluat). Reteta este inspirata de renumitele surori Simili din Itallia si chiar merita s-o incercati.

Are gust de budinca cu mere si crema de vanilie, ceva mai ferma, cat este calda chiar veti avea senzatia ca savurati o crema de vanilie cu aroma intensa de mere. Pe mine m-a surprins, si este un indicator relevant, ca acesta prajitura cu mere invizibila i-a placut foarte mult Mariei mele. Ea nu prea mananca deserturi si este o raritate sa aprecieze un dulce pe care il gatesc. In schimb prajiturica a savurat-o repede si a tinut sa-mi spuna ca este delicioasa.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
70 g
Esenta de vanilie
1 lingurite
Unt
30 g
sa fie topit si racit
Lapte
100 ml
Faina alba
100 g
Praf de copt
10 g
Sare
0.25 lingurite
Mere
1 kg

Pasi de urmat

1

Facem mai intai aluatul - intr-un bol puneti 2 oua, 70g de zahar, esenta de vanilie si un pic de sare. Bateti bine cu un mixer pana compozitia devine spuma mai alba.

Optional puteti sa mai adaugati putina coaja rasa de lamaie, eu nu am pus, am vrut prajitura sa aiba gust fin de vanilie si nu de lamaie.

2

Adaugati apoi laptele si untul topit, amestecati.

3

La final puneti faina si praful de copt, iarasi amestecati bine sa nu fie cocoloase.

4

Merele spalate bine, se curata de coaja si cotor. Apoi le taiati felii cat mai subtiri, cu un cutit sau o razatoare mandolina.

Pe parcurs ce le taiati, adaugati-le in aluat si amestecati sa se incorporeze.

5

Cam asa arata dupa ce am pus toate merele in aluat - observati ca acesta doar le unge, merele nu trebuie sa fie complet acoperite de aluat.

6

Mutati compozitia intr-o tava de 26-28cm in diametru, acoperita cu hartie de copt. Neaparat neteziti, presati si scuturati prajitura cand este in tava, ca sa se aseze cat mai bine, sa nu fie merele prea rasfirate.

O coaceti timp de 40-45 de minute la 200 de grade.

7

Lasati in tava pana se raceste complet, apoi o serviti si incercati sa va opriti la timp, este prea spornica la mancat(mai ales cand este calda).

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1300 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

adriana rebei
adriana rebei 16 ian 2020, 20:30

La multi ani! 2020 sa-ti aduca sanatate, cat mai multe bucurii iar pentru noi retele la fel de gustoase 🤗

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) adriana rebei 16 ian 2020, 20:46

Multumesc mult! 🥳🥳🥳🥳